Lulu Gylleneiden.

Easy Depot utser affärsutvecklingschef

Fastighetsbolaget Easy Depot, som nyligen gjorde en övertecknad nyemission på 80 miljoner kronor, utser man Lulu Gylleneiden till affärsutvecklingschef. Hon har tidigare varit fastighetschef på Lidl och ska nu ansvara för strategin och verkställandet kring etableringen av 100-150 Easy Depot Business Parks i Sverige inom sju till tio år.

Annons

Easy Depot startades nyligen av en trio KlaraBo-grundare och Sofia Wäborg, som klivit in som vd från Skanska. I en övertecknad nyemission har bland annat investmentbolaget Doxa, med Greg Dingizian och Erik Selin på ägarlistan, investerat i Easy Depot.

Bolaget riktar sig mot småföretagare och erbjuder smarta lagringslösningar med kontor, utan långa kontraktstider. Nu utser man fastighetsprofilen Lulu Gylleneiden till affärsutvecklingschef.

– Jag har en stark tilltro till grundarna och deras förmåga att få företag att växa. Det tillsammans med Easy Depots högt ställda mål, planerade etableringstakt och det hållbarhetstänk och sociala ansvar som man har presenterat fick mig att tacka ja till rollen, säger Lulu Gylleneiden.

Lulu Gylleneiden var den första att anställas på Lidl i Sverige. Hon var med på matkedjans resa till 200 butiker, varav en utsågs till världens grönaste nya handelsbyggnad på BREEAM Awards. Hon har en gedigen erfarenhet både från fastighetsbranschen och nystartade bolag. Utöver Lidl har hon varit på NCC, Colliers, och Malthus. Hon har arbetat i flera olika roller, däribland vd, regionchef och fastighetschef men har också erfarenhet från flera styrelseuppdrag.

Småföretagandet växer kraftigt i Sverige, enligt en undersökning Easy Depot låtit PwC göra, men att hitta kontor med lager på attraktiva lägen som inte kräver kontraktstider på flera år är svårt. Konceptet ska få fler småföretagare att våga satsa, vilket ska leda till fler nystartade företag och arbetstillfällen i kommuner där Easy Depot etablerar sin verksamhet.

– Lulu har vana av att jobba mot högt ställda mål och i kombination med hennes gedigna erfarenhet inom fastighetsbranschen och våra expansiva planer kommer bolaget gynnas av att Lulu ansluter till vårt team, säger Sofia Wäborg, vd på Easy Depot, om varför man valt att anställa Lulu Gylleneiden.

Fler Nyheter från förstasidan

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Doldis ska bygga bostäder i Slakthusområdet

Har ägt den friköpta fastigheten i mer än 40 år – nu blir det bostäder och kontor.

Köp på Kungsholmen för 70 mkr

Köper 32 lägenheter från privat ägare.

Gärahovs Bygg i konkurs

Anställda i ledande position kommer polisanmälas.

Norman och Dragicevic lämnar OP – slutet nära?

Styrelseordföranden, och fd finansmarknadsministern, kastar in handduken.

Oscar Properties krävs på omedelbar betalning

Måste betala 884 miljoner plus ränta – tills idag fredag.

Axfast spelar Monopol på östra Kungsgatan

FV summerar Axfasts stora förvärv längs den välkända gatan.

Castellum säljer för en miljard

Avyttrar tio fastigheter om 65.000 kvm lokaler. FV berättar om de aktuella fastigheterna.

Podcast: Om lyckat solcellsinitiativ & klimatfrågan

Maria Perzon från Castellum gästar senaste avsnittet för att prata om bland annat ett lyckat solcellsinitativ och tron på ökad biologisk mångfald.

Areim bakom jätteköp för hela 5 miljarder

Läs om strategin framåt.

K-Fastigheter i mål med dansk miljardförsäljning

Genomför affär för 1,1 miljarder kronor.

Axfast köper dubbelt vid Hötorget

Miljardaffär i centrala Stockholm. Två fastigheter byter ägare i transaktion.

Kuylenstiernas misstänkta utpressare gripna

En känd kvinnlig brottsling och en advokat har gripits.

Tillbaka till förstasidan