Molntjänst vann nytt Proptech-pris

Skanska tillsammans med experter från fastighets- och PropTech-branschen har utsett vinnaren i PropTech Championship. Vinnare blev tjänsten Sally R.

Annons

PropTech Championship är ett samarbete mellan Skanska och PropTech Sweden och är det första företagsmästerskapet inom innovation i sitt slag i syfte att låta de mest relevanta och smartaste lösningarna komma genom bruset.

Tillsammans med en jury bestående av representanter från Skanska, PropTech Sweden, LMRE samt Anna Kinberg Batra utsågs Sally R till vinnare under fredagen vid Sthlm New i Hammarby Sjöstad.

Juryns motivering:

”Genom att möjliggöra och utveckla nytänkande teknologi tillsammans, har Sally R och Skanska möjlighet att göra verklig förändring för att minska CO2-utsläppen, och därmed uppfylla målen och ambitionerna inte bara för företagen utan för samhället som helhet.”

Sally R erbjuder en molnbaserad tjänst med fokus på att förbättra luftkvaliteten och minska energiförbrukningen vid ventilation av kommersiella byggnader. Det svenska PropTech-företaget kommer att tilldelas ett innovationskontrakt med Skanska Kommersiell Utveckling Norden och få sin lösning realiserad i ett kommande fastighetsutvecklingsprojekt som utvecklas och byggs i samarbete med Skanska i Sverige, Norge och Finland.

Fredrik Tunberg, CEO, Sally R:

–Att vinna PropTech Championship är stort för oss eftersom vi kommer att få möjligheten att arbeta med Skanska om lösningar som ökar hållbarheten i kommersiella byggnader. Sally R kombinerar molnbaserade algoritmer med en unik kolavskiljningsteknik designad för inomhusmiljöer. Tillsammans kommer Skanska och Sally R att förbättra kvalitén på inomhusluften samt uppnå betydande energi- och koldioxidbesparingar för Skanskas kommande utvecklingsfastigheter.”

Roger Tofft, PropTech Sweden:

– Jag är otroligt stolt att vi på PropTech Sweden, tillsammas med Skanska, på en sådan kort tid kunnat bidra till förändring i branschen. Genom PropTech Championship får vi maxeffekt av två sidor inom branschen, där Skanska kopplar kategorierna direkt in till sina affärsmål och verkligen vill skapa förändring, samtidigt får vi en ökad kännedom om vad som pågår inom varje kategori.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösundavik

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan