Ett gemensamt första spadtag för den nya anläggningen togs av Jan Larsson Business Sweden, Staffan Ingvarsson på Stockholm Business Region, Anna Hallberg, Utrikesdepartementet, Mattias Nubäck, Inmotion Technologies och Martin Ernstson på Balder. Bild: John Stangdell

Inmotions dubblar till 12 000 hos Balder i Tyresö

Balder bygger ut fastigheten Vattenkraften 1 i Tyresö med 6.000 kvm åt hyresgästen Inmotions som därmed dubblar sin förhyrning till 12.500 kvm för kontor, forskning och produktion. Det handlar om en av Balders ”ursprungsfastigheter”.

Annons

Inmotion Technologies utökar sin verksamhet och bygger tillsammans med Balder Sveriges största fabrik för kraftelektronik till kommersiella fordon. Den nya produktionsanläggningen kommer bidra till ökad kapacitet och många nya arbetstillfällen. Marknaden för elfordon växer med rekordfart och Inmotion är en nyckelpartner till fordonsindustrin för att möjliggöra expansionen. För att klara volymtillväxten som nu sker utökar Inmotion sin produktionskapacitet med nya produktionslinjer i helt nya lokaler.

– Inmotion Technologies är en mångårig och nära samarbetspartner till Balder och vi är mycket glada att vara en del av deras resa och kunna möjliggöra denna expansion. Det är viktigt för oss som fastighetsägare och hyresvärd att vara lyhörda så att våra kunder trivs och har möjlighet att utveckla sin verksamhet, säger Martin Ernstson, Förvaltningschef Kommersiellt på Balder.

– Stora kunder inom lastbilssektorn driver på utvecklingen av elektrifiering vilket skapar en stark efterfrågan på våra produkter och tjänster. Det känns väldigt kul och stimulerande att vara en del av lösningen på klimatkrisen där våra produkter ingår i elektriska fordon och påskyndar omställningarna. Efterfrågan är väldigt starkt och vi är inne i en otroligt expansiv fas där vi skapar Sveriges största fabrik för fordonsmonterade invertrar och kraftelektronik, säger Martin Wennerblom, Marknadschef på Inmotion Technologies.

Fastigheten, som ligger i Skrubba, har även Kunskapsskolan och en restaurang som hyresgäst. Totalt lokalyta idag är cirka 11.000 kvm.

Fastigheten, som ligger på Solkraftsvägen, var en av de 32 som utgjorde Balders start som nytt bolag. Av de 32 fastigheterna fanns 17 i Stockholmsområdet och merparten av resten i Göteborgsområdet.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösunda

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan