Intern VD-lösning för Atrium Ljungberg

Annons

Ingalill Berglund tar över 20 miljardersbolaget. Styrelsen i Atrium Ljungberg har utsett Ingalill Berglund till ny VD efter Anders Nylander. Ingalill Berglund har arbetat inom fastighetsbranschen i närmare tjugo år och har de senaste åren varit CFO i Atrium Ljungberg. Dessförinnan arbetade hon bland annat på Stadshypotek Fastigheter och Skolfastigheter i Stockholm, Sisab. Berglund tillträder sin nya post den 8 april 2011.

Därmed är det åter en intern lösning för VD-stolen. Nuvarande VD:n Anders Nylander var vice VD och fastighetschef när han utsågs 2003.

– Ingalill Berglund delar bolagets starka värderingar och borgar för kontinuitet. Samtidigt får Atrium Ljungberg en ny duktig och mycket kunnig ledare i Ingalill. Styrelsen är övertygad om att hon är rätt person att fortsätta det framgångsrika arbetet med att skapa en långsiktig tillväxt och lönsamhet i bolaget, säger Dag Klackenberg, tillträdande ordförande och styrelseledamot sedan 2004.

– Jag brinner för Atrium Ljungberg och har alltid varit genuint intresserad av vår affär, säger Ingalill Berglund. Atrium Ljungberg har under de tio år jag har arbetat i företaget utvecklats starkt och har ett högt anseende hos våra kunder. Vi har en stor potential i vår projektportfölj och har startat projekt för närmare 3 mdkr. Jag ser mycket fram emot att leda bolaget i den spännande framtid vi har framför oss.
Det var den 30 november 2010 som Anders Nylander meddelade att han efter åtta år lämnar VD-posten på egen begäran och att en ersättare skulle vara utsedd senast i samband med årsstämman.

Atrium Ljungberg äger fastigheter för cirka 20 miljarder kronor (se faktarutan). I portföljen finns en hel del kända fastigheter. I Stockholm ingår bland annat PUB-huset vid Hötorget, Glashuset vid Slussen, några fastigheter vid Norra Stationsområdet, det nyligen utvecklade Sickla Köpkvarter samt Farsta Centrum. I Storstockholmsområdet äger bolaget även storbutikshandelsplatser i Handen,Västberga och Rotebro.

I Uppsala äger Atrium Ljungberg bland annat Gränby Centrum. I Malmö äger bolaget Mobilia och i Västerås den nya gallerian Kvarteret Igor.

FASTIGHETSVÄRLDEN IDAG 2011-03-14

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösundavik

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan