Stayaround hyr 2.500 kvm av Fabege i Arenastaden

Coworkingaktören Stayaround hyr 2.500 kvm av Fabege i den östra delen av Arenastaden. Det blir företagets första anläggning i Solna och den tionde totalt som bolaget öppnat.

Annons

i Arenastaden har Stayaround tecknat ett avtal med Fabege om att driva verksamhet i en fastighet under en längre period, i väntan på att detaljplanen blir färdig. Fastigheten där (Stigbygeln 3) ligger på Gårdsvägen 8, precis bredvid pendeltågsstationen och några minuters promenadavstånd från Westfield Mall of Scandinavia.

Stayaround Solna är 2.500 kvadratmeter stor och täcker tre våningsplan, där allt från takterrass, gemensam reception och en stor innergård kommer att finnas till hyresgästernas förfogande. Anläggningen har cirka 50 enskilda rum i olika storlekar, som ska täcka allt från det lilla företaget på en till fyra personers behov, till större företag som vill ha egna sektioner.

Hyrorna kommer att vara mycket konkurrenskraftiga, enligt Stayaround, där man kan få en kontorsplats för cirka 3.500 kronor i månaden per person. Här ingår allt från flexibla och korta avtal, till kaffet.

Den officiella öppningen sker i februari 2022, men då intresset varit stort kommer en smygöppning ske redan i januari 2022, berättar Stayaround.

Det är Stayarounds första samarbete med Fabege, som kontaktade Stayaround med anledning av deras erfarenhet från att snabbt vända vakanser till levande hus med positiva kassaflöden. Då det finns få liknande lösningar i området hoppas Stayaround och Fabege att locka små och medelstora företag som värdesätter flexibilitet, bra service och konkurrenskraftiga hyror.

Andreas Broryd, Stayarounds vd, säger i en kommentar:

– Vi har aldrig varit med om ett liknande intresse för någon av våra tidigare anläggningar, och det är tydligt att det finns en stark efterfrågan i området. Han fortsätter “Vi är också glada över att få inleda det här samarbetet med Fabege som ligger i framkant när det gäller hållbarhet. Det här är ytterligare bevis på att vår modell fungerar där vi söker samarbeten med våra hyresvärdar snarare än normala hyresförhållanden. Alla vinner på den här lösningen; hyresgäster får tillgång till kontor till bra hyror, fastighetsägaren får intäkter som tidigare inte fanns och samtidigt det finns en hållbarhetsaspekt i att använda de resurser som finns.”

Johan Zachrisson, affärsutvecklingschef på Fabege tillägger:

– Vi är imponerade av vad Stayaround har lyckats med i andra fastigheter i och utanför tullarna och ser fram emot att ytterligare bredda och komplettera vårt erbjudande i Arenastaden tillsammans med dem.

Stayaround har funnits sedan 2017 och har drivit coworkinganläggningar både i centrala Stockholm men även utanför stadskärnan, dit coworking fenomenet nu rör sig.

Idag driver Stayaround fyra anläggningar, alla i Stockholmsområdet: på Tegelbacken i city (fastigheten ägs av Skanska, fd KPMG-huset), vid Medborgarplatsen (Balder, i Göta Ark), Frihamnen (Stockholms stad, Bankhus 90) och i Ursvik, Sundbyberg (Nordisk Renting, i Bankhus 90), och managerar över 20.000 kvadratmeter kontor. Den i Arenastaden i Solna blir alltså bolagets femte just nu aktiva anläggning.

Missa inte! Fastighetsdagen Stockholm 2024

Den 23 maj är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Fastighetsdagen Stockholm. Seminariet äger rum på Spegelsalen, Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Storägare har dumpat hela sitt innehav i SLP

Tidigare storägare och medgrundaren avser stanna kvar i styrelsen.

Sagax i nytt miljardköp

Långa hyresavtal del av storaffär.

Förvärvar för 1,7 procent på Östermalm

Affär ett stenkast från Humlegården.

Köper vid Stureplan

Näringslivsprofiler gör ytterligare ett förvärv.

Aktien rasar 20 % efter kreditgivarens pantrealisation

Motgångarna fortsätter – nu har banken sålt merparten av Engelberts aktier i Oscar Properties.

Index säljer för 1,5 miljarder

Rekordsäljer en hyresrättsfastighet. 444 lägenheter i vattennära område.

Atrium Ljungberg hyr ut 10.000 kvm i Hagastaden

Gör stor uthyrning i projektfastighet.

Topplista

Största uthyrningarna av kontor 2024

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2024, inklusive rådgivare till partnerna.

Revelop säkrar 2,4 mdr för ny fond – gjort miljardköp

Genomfört två förvärv om totalt 70.000 kvm lokaler.

RE Equity Omsorg nära köp för 800 mkr

Målet är att inom två år nå ett bestånd på 3 miljarder kronor.

Efter Castellums bakslag – nu kan planen lyfta igen

En av bolagets största fastigheter kan få ny användning – och även ny ägare.

Prisad rådgivare på nytt jobb – lämnat Engelbert

Blir ansvarig för 130 hyresavtal.

Bildspecial: Så ser det ut i Alectas nya kontor

Stort fastighetsbolag har satsat på sitt kontor för både medarbetare och kundernas skull. FV har besökt de nya lokalerna.

Tillbaka till förstasidan