Parakey och Unloc i samarbete

Digitaliseringen av fastigheter har tagit fart på allvar och det finns en stor efterfrågan av öppna gränssnitt. Nu inleds ett nordiskt samarbete mellan Parakey och Unloc kring digital access till fastigheter.

Annons

Göteborgsbaserade Parakey levererar en helhetslösning för mobil access i fastigheter: en molntjänst för nyckelhantering, en smartphone-app för upplåsning, en kontrollenhet som kan agera som fristående passagelösning eller sida vid sida med andra passersystem, samt det professionella digitala låset Parakey PDL. Den norska branschkollegan Unloc gör det möjligt för människor att öppna en rad olika lås, hänglås, system och fastighetsboxar från olika leverantörer.

Nu adderas även Parakeys fysiska produkter till listan över enheter som kan öppnas med Unloc. Detta på efterfrågan från kunder, däribland HSB som önskar en ökad valmöjlighet bland lås att koppla till de lösningar man utvecklat baserat på Unloc, skriver bolaget i ett pressmeddelande. De båda mobil access-bolagen inleder därmed ett innovativt samarbete för att bidra till varandras produktutveckling och erbjudande samt bredda marknaden till Sverige respektive Norge.

– Efter att ha haft dialog med Unloc i flera år har vi nu konkreta förfrågningar från kunder om att använda Parakeys marknadsledande lås Parakey PDL med Unlocs app. Att möjliggöra detta ser vi som en självklarhet då våra kunder själva skall kunna välja vilka system, appar och digitala lås de vill jobba med. Som kollegor i branschen har vi därför valt att teama upp och hjälpas åt att driva på digitaliseringen av fastigheter med mobil access, säger Parakeys vd och medgrundare Jonas Arvidsson.

– Vi är stolta över att Unloc redan är välkända i Norge. Nu ser vi att det samma kan ske väldigt snabbt i Sverige, och då är det fantastiskt att ha Nordens största leverantör av mobil access som en av våra samarbetspartners, säger Kris Riise, Founder vd på Unloc.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösunda

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan