Offensiva Colliers värvar tre – startar nytt affärsområde

Colliers expanderar nu ytterligare och anställer tre erfarna rådgivare i det nya affärsområdet ”Project Management”. Bolaget flyttar därmed fram sina positioner även inom arbetsplatsstrategi och projektledning.

Annons
Ulrica O Magnusson.
Visa faktaruta

Colliers nya trio inom Project Management; Ulrica O Magnusson, Nicholas Jessen och Lina Riddarström Åkerlund, kommer senast från bolaget Placeness och är specialiserade inom arbetsplatsutformning, digitalisering och projektledning.

Ulrica O Magnusson kommer att ansvara för det nya affärsområdet och anställs som Head of Project Management. Hon har tidigare varit ägare och grundare av Placeness och därförinnan VD för arkitekturbyrån Codesign. Med sitt starka driv och långa erfarenhet blir hon ett värdefullt tillskott till den befintliga organisationen.

Nicholas Jessen ansluter till Colliers som Director Project Management. Han har tidigare arbetat som delägare och grundare i bolaget Linky Tech och dessförinnan varit Director på JLL.

Lina Riddarström Åkerlund ansluter till bolaget som Associate Director Project Management och har även hon tidigare varit ägare och grundare av bolaget Placeness.

Martin Lindgren, Head of Agency Colliers:

– Nu när många bolag påbörjar någon typ av återgång till kontoren är efterfrågan på nya, moderna lösningar för arbetsplatsen en högt prioriterad fråga. Möjligheterna och utmaningarna med att anpassa kontoret till att fungera i denna nya och ännu mer flexibla miljö är många. Colliers får nu ett värdefullt tillskott till vår befintliga kompetens och kan därmed bistå både fastighetsägare och hyresgäster med strategiskt arbete inom arbetsplatsutformning, hybridkontor och digitalisering.

Ulrica O Magnusson, Head of Project Management:

– Vi på Placeness är mycket glada över att ansluta till Colliers. Att nu kunna erbjuda kunderna bredare och djupare kunskap inom lokalutveckling och arbetsplats-strategi både lokalt, nationellt och internationellt känns oerhört spännande. Vi ser mycket fram emot att vara med på och bidra till Colliers expansiva fas samt bygga upp erbjudanden som på ett vasst sätt möter marknadens behov.

Daniel Gorosch, vd Colliers:

– Med lanseringen av Project Management får vi ett komplett tjänste-erbjudande inom hyresgästrådgivning samt en ledande position vad gäller strategisk rådgivning för att forma framtidens arbetsplatser för såväl hyresgäster som fastighetsägare. Vidare är det glädjande att konstatera att Colliers Sverige växer i snabb takt och där vi på kort tid lyckats knyta till oss en rad ledande profiler inom branschen till viktiga nyckelpositioner i detta lagbygge som skall förverkliga vår vision att bli en ledande rådgivare på den svenska fastighetsmarknaden.

Tidigare i år utökade Colliers sitt erbjudande med det nya affärsområdet Research, som leds av Karin Witalis.Läs mer om ytterligare rekryteringar i länkarna bredvid.

Colliers expansionsplaner i Sverige gör det möjligt för ännu fler talanger och experter att ansluta sig till teamen inom Capital Markets, Leasing, Agency, Valuation samt Research.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösunda

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan