Lobbyn i fastigheten Glädjen 12 på västra Kungsholmen. Illustration: Walk the Room

Elgiganten hyr 2.300 kvm kontor av Fabege på Kungsholmen

Fabege har tecknat avtal med Elgiganten på Franzéngatan 6 i kvarteret Glädjen på västra Kungsholmen. Avtalet omfattar nära 2.300 kvm och löper på sju år

Annons

Inflyttning planeras i september 2022.

Västra Kungsholmen är ett område som fortsätter utvecklas i rask takt och är en av de sista stora utbyggnaderna av innerstaden. Fabege är i full gång med renoveringen och modernisering av fastigheten Glädjen 12 på drygt 11 000 kvm.

– Vi är väldigt glada över det stora intresset för Franzéngatan 6 på Västra Kungsholmen och att vi nu tecknat två viktiga kontrakt i kvarteret Glädjen. Nu fortsätter uthyrningsdiskussionerna för planen högre upp i huset, säger Andreas Malmsäter, uthyrningschef på Fabege.

Sedan tidigare har Fabege hyrt ut 1.300 kvm till Electrolux Professionals.

Fastigheten Glädjen 12 tomställdes efter att hyresgästen LRF:s konsultdel sålts (till Altor) och övrigt LRF-verksamhet samlokaliserats i LRF:s egna hus i närheten

Hornberg villastad var ett område som skapades i slutet av 1800-talet men som aldrig blev någon större framgång trots de romantiska kvartersnamnen som Tillflykten, Glädjen, Lyckan, Kojan, Paradiset och Lustgården. Även vägarna döptes i samma stil som Rosenstigen, Jagarstigen, Ulvstigen och Lärkstigen. Tack vare det stora bostadsprojekt som initierades i början av 2000-talet förändrades hela områdets industrikaraktär till vad Hornsbergs strand är idag, ett populärt bostadsområde med en strandpromenad och utsikt som lockar besökare från hela Stockholm.

Fabege äger idag fastigheterna Glädjen 12, Paradiset 23 och Paradiset 27.

– Vi ser verkligen fram emot att flytta in på Franzéngatan 6. För oss är det viktigt att vara ett modernt företag och kunna ge alla medarbetare möjligheten att utföra sitt arbete i en inspirerande miljö där moderna lösningar står i centrum. Till vårt nya kontor kommer vi i huvudsak kunna ta oss med kommunala transportmedel, men det centrala läget gör det också möjligt att cykla eller gå. Detta tycker vi är en viktig aspekt som är helt i samklang med våra värderingar och vårt hållbarhetsarbete, säger Niclas Eriksson, vd på Elgiganten.

År 2012 invigdes Hornsbergs strandpark som sträcker sig 400 meter längs Ulvsundasjön på Västra Kungsholmen och möjliggjorde för stockholmarna att nu promenera Kungsholmen runt längs vattnet. Området är 14 000 kvm och omfattar promenadvägar, kajparterr, natursten, flertalet bad- och solbryggor samt planteringar med plats för picknick och till och med salsakurser.  Kajens breda strandpromenad med många restauranger och ett fåtal villor på den gröna sluttningen ner mot vattnet är ett naturligt fikastopp för flanören längs Kungsholmen runt, som för övrigt är en skön promenad på nära en mil med många av Stockholms vackraste vyer.

Populära Hornsbergs strand. Fabeges fastighet ligger på den östra sidan av Essingeleden/E4:an.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösunda

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan