Helly Hansen öppnar hösten 2021 en butik om 250 kvm på Hamngatan. Foto: Fastighetsvärlden

Helly Hansen hyr av Vasakronan på Hamngatan

Helly Hansen går mot strömmen – och öppnar flaggskeppsbutik. Kedjan hyr en butikslokal hos Vasakronan på Hamngatan, mittemot Gallerian och nära NK. Förhyrningen är på 250 kvm. Det är Helly Hansens första butik i Sverige. Men bolaget har en tidigare historia i centrala Stockholm.

Annons

– Det är såklart väldigt roligt att kunna etablera en ny Brand Store i den utmanande tid som branschen befinner sig i, både i att vi skapar arbetstillfällen samt får möjligheten att visa vårt varumärke i en fullvärdig koncept-miljö, säger Magnus Svahn, försäljningschef på Helly Hansen.

Helly Hansen, ledande inom tekniska kläder för Outdoor och Segling, öppnar till hösten en Brand Store på Hamngatan 30–32 i en av Vasakronans fastigheter i Sergelstan, som under flera år har renoverats och byggts om till ett attraktivt promenadstråk med rikt utbud av butiker, restauranger, service och kultur.

Helly Hansen Brand Store är på 250 kvm och kommer visa upp Helly Hansen samtliga kategorier inom både textil och skor, med fokus på Ski & Outdoor, Sailing och Urban.

Helly Hansen driver idag cirka 80 egna butiker globalt och den nya etableringen på Hamngatan blir den åttonde i Norden och den första i Sverige.

– Vi har länge letat efter ett bra första läge för en ny Brand Store och fastigheten på Hamngatan är ju definitivt ett av Stockholms bästa lägen vilket känns otroligt kul. Då vi är starka i kategorin Segling och växer samtidigt kraftigt på Ski & Outdoor så är även kust- och fjällvärlden aktuellt för ytterligare etablering, säger Magnus Svahn, försäljningschef på Helly Hansen i Sverige.

Helly Hansen öppnar upp den nya butiken i augusti 2021 och ett led i strategin att utveckla varumärket än mer och att öka synligheten på den nordiska marknaden både genom återförsäljare och i egen retail.

Det blir Helly Hansens tredje ”butiksförsök” i Stockholm, enligt uppgift till Fastighetsvärlden. Den första butiken låg också på Hamngatan, mittemot NK. Den andra låg på Drottninggatan strax norr om Kungsgatan (som blev G-Star), dit man flyttade 2010.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösundavik

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan