Vattenhuset hyr i AL:s nya i Sickla

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Vattenhuset som flyttar sin verksamhet till nya hälsohuset Curanten i Sickla, Nacka.

Annons

Vattenhusets nya lokal omfattar drygt 300 kvadratmeter och inrymmer en varmvattenbassäng anpassad för både babysim, simskola och rehabträning.

Vattenhuset har idag verksamheter på flera platser i Stockholm och driver åtta egna badanläggningar specialanpassade för familjer med små barn. Den befintliga verksamheten i Sickla flyttar nu in i nya hälsohuset Curanten och kommer att öppna i början av nästa år. Bassängen kommer att vara fullt tillgänglighetsanpassad med cirka 33 grader varmt vatten. Vid sidan av babysim och simskola finns möjlighet att utöva vattengymnastik och rehabträning.  Bassängen ska även kunna hyras ut till sjukgymnaster, förskolor, skolor och handikappföreningar.

– Vi ser fram emot att öppna upp i nya Curanten. Vi är sedan tidigare etablerade i Sickla och har många besökare. Det här blir ett naturligt steg för oss att kunna växa och satsa i området. Att finnas i ett sammanhang med andra aktörer inom hälsa ser vi som en styrka, säger Lisa Michelotti, en av grundarna till Vattenhuset.

I Curanten samlas olika aktörer inom vård och förebyggande hälsa, såsom vårdcentral, tandläkare, apotek och nu även babysim och vattengymnastik. Byggnaden kommer att omfatta totalt 11.500 kvadratmeter och öppnar upp för besökare under hösten 2020. Byggnaden är belägen strax intill Sickla station och är lätt att nå med både Tvärbanan, Saltsjöbanan och bussar.

– Vi är glada att kunna bidra till att en framgångsrik aktör som Vattenhuset kan fortsätta att utveckla sin verksamhet i Sickla. I Curanten samlar vi aktörer, framstående inom sina specifika områden, för att möjliggöra för synergier mellan de olika verksamheterna. Sickla växer kraftigt och det byggs både bostäder och nya kontorsarbetsplatser i området. Detta kommer att resultera i en ökad efterfrågan på både god vård och förebyggande hälsoinsatser och där ser vi att Curanten kommer att fylla en viktig funktion, säger Charlotta Gustafson, Head of Leasing på Atrium Ljungberg. Hyresavtalet med Vattenhuset är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösundavik

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan