SHF hyr ut blixtsnabbt efter köp från Ikea

Svenska Handelsfastigheter gör åter en blixtsnabb uthyrning efter att förvärvat tomställda lokaler. I Linköping hyr bolaget ut 3.800 kvm till Willys i en fastighet som som nyligen köpts från Ingka Centers och som stått tom sedan Toys R Us och Elgiganten lämnat.

Annons

Fastighetsvärlden berättade i början av maj om Svenska Handelsfastigheter (SHF) köp i handelsområdet Tornby i Linköping. Bolaget köpte då två fastigheter om totalt 18.350 kvm och en vakansgrad om 40 procent för ett pris som FV bedömde till cirka 350 miljoner kronor, läs mer här.

Tillträde av fastigheten ägde rum i början av juni och nu har SHF redan fyllt upp stora delar av ytorna. Det handlar om ytor som Elgiganten lämnade 2012 och Toys R Us för två år sedan.

Svenska Handelsfastigheter har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Willys avseende en butik i Tornby handelsområde i norra Linköping. Avtalet gäller cirka 3.800 kvm med beräknad öppning under det andra halvåret 2021.

Till övriga hyresgäster i fastigheten hör Skopunkten och Care of Beds. Hyresgästanpassningarna kommer att påbörjas så snart som möjligt. Efter etableringen av Willys är fastigheten fullt uthyrd.

– Jag är väldigt glad att Willys valt oss och jag ser fram emot att få välkomna dem till våra lokaler. Tornby handelsområde är attraktivt vilket denna uthyrning är ett bevis på, säger Jöran Rydberg, affärsutvecklare på Svenska Handelsfastigheter. Vi ser goda möjligheter till fortsatt värdeskapande genom aktiv förvaltning i de två fastigheter som vi nyligen förvärvade i Tornby.

Genom etableringen i Tornby stärks samarbetet med Axfood och dess koncept Willys, som är hyresgäst hos Svenska Handelsfastigheter på ytterligare nio orter. Svenska Handelsfastigheter finns i drygt 60 kommuner över hela landet.

Tornby är ett väletablerat handelsområde med över 5 miljoner besökare per år.

Willys finns redan inom området och flyttar nu till större lokaler, som alltså ligger nära Ikea. 3.800 kvm innebär en ordentlig ökning för Willys jämfört med nuvarande butik, som ligger inne i gallerian i Tornby – som fortfarande ägs av Ingka Centers.

SHF har flera gånger tidigare snabbt hyrt ut nyinköpta och tomställda fastigheter. I början av året hyrde bolaget ut nyinköpta lokaler i Boländerna i Uppsala som stått tomma sedan Onoffs konkurs 2011. Då hade bolaget förvärvat från Castellum, läs mer här.

Fler Nyheter från förstasidan

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Tillbaka till förstasidan