Mathem hyr 32.000 kvm hos Logistic Contractor

Logistic Contractor har tecknat hyreskontrakt med Mathem och ska uppföra en ny produktionsanläggning i Farsta söder om Stockholm åt dem. Det handlar om en anläggning på 32.000 kvm. Mathem flyttar därmed från en stor fastighet nära Bromma flygplats.

Annons

Logistic Contractor är en del av Wästbyggkoncernen som i sin tur har M2 Gruppen, med Rurger Arhult i spetsen, som största ägare.

Mathem är inne i en stark tillväxtfas och för att kunna möta kundernas ökade efterfrågan planerar bolaget nu för en förbättring av kapaciteten i sin produktionsanläggning. Den nya anläggningen ska certifieras enligt Miljöbyggnad och kommer att drivas av Stockholms största installation av solceller.

– Det går bra för Mathem. Vi är nu otroligt förväntansfulla inför att ta det här steget tillsammans med Logistic Contractor, då det kommer att innebära både en förbättrad service gentemot vår alltjämt ökande kundskara, men även ett minskat klimatavtryck, vilket går helt i linje med vårt arbete med hållbarhet. Den nya anläggningen i Larsboda kommer även att bli en fantastisk, ny arbetsplats för våra medarbetare som arbetar med produktion och logistik, säger Johan Lagercrantz, vd på Mathem.

Colliers var rådgivare till Mathem i processen. Colliers uppger Brunna, Rosersberg och Jordbro funnits bland flyttalternativen.

Den planerade byggnaden är 32.000 kvm stor och fördelad på två våningar. Förutom en förbättrad och större produktions- och logistikanläggning med högre kapacitet tack vare ökad automation, finns även ett starkt fokus på att skapa en attraktiv arbetsplats för MatHems medarbetare. Totalt kommer drygt 1.000 personer att kunna arbeta i anläggningen vid full kapacitet. I projektet ingår också ett fristående parkeringshus på 9.000 kvm.

Det handlar om en plats där Skanska under flera decennier har haft ett arrende. Skanska behåller den södra delen av området.

– Vi tackar för förtroendet och ser fram emot ett gott samarbete med Mathem, där vi kan bidra med vår kunskap om hållbara, automatiserade logistikanläggningar. Under de senaste åren har vi byggt åt flera av de stora e-handelsföretagen och vet vad som krävs av anläggningen för att verksamheten ska bli effektiv nog för att möta kundernas högt ställda krav, säger Patrik Lööv-Wallin, affärsutvecklare på Logistic Contractor.

Mathem flyttar från den stora fastigheten Gjutmästaren 6, nära Bromma flygplats, där man hyrt cirka 18.000 kvadratmeter. Fastighetsägare där är Stockholms stad. Det handlar om en fastighet som idag innehåller hela 90.000 kvm lokaler där även bland annat Citygross, Bauhaus och Stockholm Vatten är hyresgäster. Fastigheten förväntas genomgå en större stadsdelsutveckling det kommande decenniet och kompletteras med bostäder och idrottshaller.

Innan slutgiltigt beslut om produktionsanläggningen tas ska ärendet nu genomgå sedvanlig politisk process inom Stockholms stad. Ambitionen är att Logistic Contractor ska lämna över den nya anläggningen i slutet av 2021 så att Mathem kan ta den i drift under första delen av 2022.

Vem som kommer att vara ägare till fastigheten långsiktigt är inte klart.

Fler Nyheter från förstasidan

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Doldis ska bygga bostäder i Slakthusområdet

Har ägt den friköpta fastigheten i mer än 40 år – nu blir det bostäder och kontor.

Köp på Kungsholmen för 70 mkr

Köper 32 lägenheter från privat ägare.

Gärahovs Bygg i konkurs

Anställda i ledande position kommer polisanmälas.

Tillbaka till förstasidan