Steam Hotel öppnar nytt boutique hotell med 40 rum

ESS expanderar framgångsrika Steam Hotel i Västerås med systerhotellet Turbine Hotel som får 40 rum och egen reception – och biosalong.

Annons

Fastigheten ägs av Centur som är ett JV mellan Balder och Peab. Fastigheten innehåller för övrigt även äventyrsbadet Kokpunkten i en annan del av byggnaden.

Det ESS hyr är två våningsplan ovanför den befintliga konferensavdelningen, totalt cirka 1.550 kvm.

– Vi fick redan när vi skulle öppna Steam Hotel frågan om vi ville ha de nu aktuella ytorna. Men då tackade vi nej eftersom vi då tillförde hotellmarknaden i Västerås 26 procent fler rum. Men det har gått väldigt bra, och nu är vi redo, säger Felix Fuchs vd på Steam Hotel till Fastighetsvärlden.

Sen starten av destinations- och resorthotellet Steam Hotel har beläggningen legat på över 90 procent på helår och man har lyckats behålla första platsen på Tripadvisor sen premiären för drygt två år sedan. Nu tas nästa steg när man öppnar upp ett eget boutique-business-hotell. Med specialdesignade karaokerum och egen exklusiv biograf.

Turbine Hotel blir namnet och man fyller det med 40 unika rum. Och förutom karaokerummen och den egna biografen så blir det gitarrer på room service menyn och nya spännande lösningar för både business och den privata gästen.

– Turbine Hotel har vi längtat efter att få berätta om! Våra fantastiska medarbetare här på Steam har på kort tid skapat en väldigt speciell och nära upplevelse trots vår storlek. Tack vare det vill vi nu skapa något nytt, mindre och som levererar något alldeles extra för business- och affärsgästerna. My Öhrn, som varit med sen lanseringen av Steam, och som nu blir Turbines hotellchef, har fria händer att göra något som Sverige och världen blir nyfikna på, berättar Felix Fuchs .

För ESS Group som står bakom Steam Hotel så blir Turbine den 10:e hotelldestinationen. Tidigare i år blev det klart att Marienlyst i Danmark ingår i familjen. Och till jul kör Fýri Resort i Hemsedal sin grand opening. Ellery Beach House öppnar nästa år ute på vackra Lidingö.

Turbine blir ett hotell i hotellet och ligger lite avskilt, neonskylten hjälper dig att hitta rätt men berättar också att Turbine är något helt annat än Steam Hotel.

Här kommer grupper och företag kunna hyra hela hotellet med alla 40 rum, biografen och karaoke-upplevelsen. Det planeras redan för karaoke-battles, open mics, gitarr tutorials och filmvisningar, gärna tillsammans med en Jack&Coke. På helgerna blir Turbine en perfekt get-away för par och kompisgäng som letar efter något annat än ett hotellrum.

– Jag var med och startade upp Steam Hotel och att gänget nu ger mig chansen att skapa Turbine med alla dess egenheter, detaljer och rockiga businesscharm gör mig så stolt och taggad! Jag brinner så starkt för att få visa våra gäster vad vi nu skapar. När de kommer hit första gången så ska de inte vilja checka ut. Och när de kommer hit nästa gång så blir det på en helg utan businessdräkten eller kavaj! Lägre betyg än så finns inte på min karta, berättar My Öhrn, Hotel Manager på Turbine Hotel.

Turbine Hotel öppnar den 2 december.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösundavik

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan