Urban Edenström. Bild: Teodor Axlund

Edenström utsedd till Stockholms främste entreprenör

Under onsdagskvällen utsågs Urban Edenström till Stockholms främste entreprenör i EY:s entreprenörsutmärkelse EY Entrepreneur Of The Year.

Annons

Under galan utnämndes även Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius, Löwengrip Beauty AB, till ”Årets kvinnliga stjärnskott” och Henrik Tjernberg, Micro Systemation AB, vann priset som ”Årets manliga stjärnskott”. Michael Byström och Fredrik Petersson, Ymer Technology AB, fick motta SEB:s pris för ”Bästa internationella tillväxt”.

Inför hundratals näringslivsprofiler fick Urban Edenström ta emot utmärkelsen som Stockholms främste entreprenör när regionfinalen i EY Entrepreneur Of The Year gick av stapeln på Elite Hotel Marina Tower i Nacka. Edenström lade grunden till Stronghold Invest när han 1999 köpte NewsSec från Investor. Idag har bolaget verksamhet i nio länder. Sedan bolaget startades har Stronghold Invest aldrig redovisat ett år med röda siffror.

– Det har sannerligen inte varit lätt för oss i juryn i år, det är en samling superentreprenörer som tog sig hela vägen till Stockholmsfinalen. Till slut enades vi om Urban, och jag får tillstå att det är en mycket värdig vinnare. Det är också kul att han är så oerhört engagerad i näringslivet, som ordförande för Stockholms Handelskammare är han en mycket betydelsefull, och inspirerande, aktör för kommande generationer av entreprenörer, säger juryordförande Thomas Ek.

Samtliga vinnare från Stockholmsregionen kommer den 31 januari att ställas mot vinnarna i de övriga fem regionsfinalerna när den stora Sverigefinalen går av stapeln i Stockholms stadshus. Den nationella huvudprisvinnaren representerar sedan Sverige i världsfinalen i Monte Carlo i juni, där entreprenörer från fler än 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

Den oberoende jury som korade vinnarna bestod av juryordförande Thomas EK (grundare OBH Nordica), Carin Holmquist (Handelshögskolan, professor i entreprenörskap), Charles ”Challe” Berglund (entreprenör och investerare), Kristina Lindhe (grundare The Lexington Company AB), Patrik Andersson (Serneke, entreprenör och investerare) och Saeid Esmaeilzadeh (Ph.D., entreprenör och medgrundare av Serendipity Group samt regionvinnare av EY Entrepreneur Of The Year 2017).

Fler Nyheter från förstasidan

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Tillbaka till förstasidan