Ulrika Westerstrand, Eva RantaEskola, Johanna Frelin, Greger Wolter, Sandra Åhlén, Henrik Lehman, Owjan Pourmetrahi, Martin Karlsson, Jörgen Orback

Uppsalakontoret Werket går till Tengbom

Beröringspunkterna är många, och likaså värderingarna, när de två arkitektkontoren Werket och Tengbom bestämt sig för att bli ett. Med tydlig identitet, berikade kompetenser och ett starkare kundnätverk är målet att bli en kraftfullare lokal aktör.

Annons

Den 12 april gick Uppsalaaktörerna Werket och Tengbom samman för att bli en marknadsledande aktör med gemensamt högkvalitativ gestaltning och stort lokalt inflytande inom arkitekturens alla områden. Kombinationen av Werkets bredd i uppdrag samt lokala förankring och Tengboms gränsöverskridande kompetens och omfattande organisation lägger grunden för långsiktiga och lönsamma affärer.

Med uppmärksammade projekt som SciLife lab, Q-med (Galderna), Gottsunda Centrum och Skandalhuset, tar Werket 23 medarbetare till Tengbom som blir cirka 70 arkitekter, ingenjörer och projektledare i Uppsala efter fusionen.

– Vi vill säkra en plattform för att fortsätta jobba med mångfalden av uppdrag och då är Tengbom en strategiskt viktig köpare. En försäljning ger ett större nätverk, ökad konkurrenskraft i ramavtal och ett vässat erbjudande på marknaden, kommenterar Werkets huvudpartnergrupp bestående av Ulrika Westerstrand, Eva RantaEskola, Martin Karlsson, Henrik Lehman och Greger Wolter.

Uppsala kommun med omnejd är en viktig marknad för Tengbom som är involverade i flera nyckelprojekt när kommunen växer. Bland annat utvecklingen av Sveriges största cykelparkeringshus, ny- och ombyggnad av skolor och förskolor samt landskapsrum för allmänna torg, parker och gatumiljöer. Dessutom byggandet av nya bostäder i framväxande delar som Kvarngärdet, Lindbacken, Kungsängen, Södra staden och Bergsbrunna.

– I Uppsala görs enorma satsningar på bostäder som ska byggas de närmaste åren, men även framtidsanpassade förskolor, skolor, arbetsplatser och vårdbyggnader som kräver långsiktig planering och hållbarhetsfokus. Med nya kunskaper, fler perspektiv och ett större antal kunder blir vi en konkurrenskraftig aktör att räkna med, kommenterar Johanna Frelin, vd på Tengbom.

Läs en ortsanalys över fastighetsmarknaden i Uppsala i magasinet Fastighetsvärlden nr 3/2018.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösundavik

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan