Peab lanserar projektet The Gardens om 16.000 kvm

Raden av kontor längs E4:an norrut växer. Nu lanserar Peab det häftiga projektet The Gardens i Ulriksdal, bredvid det egna kommande Stockholmskontoret.

Annons

Fastighetsvärlden har sedan flera år berättat om Peabs stora byggrätter längs E4:an i Ulriksdal i Solna. Nu börjar byggbolaget skarpt marknadsföra sitt första kontorsprojekt, The Gardens, för uthyrning.

Fastigheten har en total uthyrningsbar yta om ca 16.000 kvm LOA samt ett formspråk och karaktär som ska bli något alldeles extra. The Gardens har tre gigantiska ljusgårdar som gör stora avtryck i fasaden och i olika våningsplan. I det sydöstra hörnet, mot Järva krog, finns en stor ljusgård högst upp som upptar tre våningsplan. Kontorshuset blir elva våningar högt. Det är Liljewall arkitekter som ligger bakom designen.

My Granborg.

– Vi går igång med uthyrningsarbetet och marknadsföringen nu. Det är ett jätteintressant område och det händer mycket, säger My Granborg uthyrningsansvarig vid Peab till Fastighetsvärlden.

Bolaget har ännu inte bestämt hur hög uthyrningsgrad man vill ha för att sätta spaden i backen. Som snabbast skulle byggstart kunna ske sent i år och inflyttning skulle i så fall kunna ske vid årsskiftet 2020/21.

Peab är sedan tidigare igång med att bygga ett eget nytt Stockholmskontor för den egna verksamheten precis norr om The Gardens. Den första fasadresningen ägde rum för någon dag sedan. Den byggnaden omfattar 12.850 kvm LOA och ska stå klar för inflyttning under fjärde kvartalet 2019.

Totalt planerar Peab för sex byggnader om totalt 60.000 kvm LOA kontor.

Det händer mycket även i övrigt i Ulriksdalområdet. NCC är på väg att bygga ett nytt huvudkontor och har sedan några månader rivit delar av det gamla. Totalt ska NCC bygga 32000 kvm, varav stora delar för egen verksamhet.

Peab har tidigare byggt ett kontorshus invid Ulriksdals pendeltågsstation, som hyrts ut till Johnson & Johnson och därefter sålts till Fabege. Bredvid det kontorshuset håller Vi Invest på att bygga ett hotell med plats för 223 rum och norrut längs spårområdet har Fabege mindre projektmöjligheter. Även norr om Peabs planerade kontorshus längs E4:an har Fabege byggrätter för några kontorshus. I övrigt handlar det mycket om bostadsproduktion i Ulriksdal.

Peabs nya kontorsprojekt The Gardens i Ulriksdal. Till höger syns Peabs egna kommande nya Stockholmkontor. Illustrationer: Liljewall arkitekter.
Här ligger Peabs projekt. Till vänster syns E4:an och till höger Ulriksdals pendeltågstation. Överst till höger syns Friends Arena och Arenastaden.
Här syns alla tre ljusgårdarna i Peabs projekt.
Utsikt från den översta ljusgården.
Terrassen i The Gardens. Härifrån syns bland annat Brunnsviken och Edsviken.
Peab har flera projekt på gång i Ulriksdal. Karta: Peab.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösunda

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan