Vasallen säljer i Rindö hamn

Statliga fastighetsbolaget Vasallen säljer större delen av sitt bestånd av byggrätter, förvaltningsfastigheter och råmark på Rindö i Vaxholm. Köper gör företagen Tornstaden och Öckerö Maritime Center.

Annons

Tornstaden och Öckerö Maritime Center kommer att samarbeta i den fortsatta utvecklingen av området Rindö hamn. Tillträden kommer att ske successivt under 2018 och 2019, och Vasallen kommer fram till dess att vara kvar och färdigställa sina egna bostadsprojekt och infrastrukturarbeten.

Vasallen köpte det tidigare regementsområdet på Rindö från Fortifikationsverket 2005. Den första detaljplanen för bostäder i området antogs av Vaxholms stad under 2012, och den nya skärgårdsstadsdelen Rindö hamn har sedan dess växt fram i en allt snabbare takt.

I dag finns cirka 200 färdiga och inflyttade bostäder i området och ytterligare drygt 100 bostäder är sålda och under produktion.

Området har också en stor hamn samt en rad näringsverksamheter som till exempel restaurang, ostmakeri, mikrobryggeri, båtverkstad, kajakcenter, båtcharter och utbildningscentra för sjöfart.

Då huvuddelen av den kommande bostadsutvecklingen kommer att vara nyproducerade bostäder är det ett naturligt steg för Vasallen att avyttra området.

För Vasallen har det varit viktigt att hitta en köpare som kan ta ansvar även för hamnen och de förvaltningsdelar som inryms i området, och fortsätta utveckla företagandet i Rindö hamn.

– Kombinationen av AB Tornstaden med sin stora kompetens och stabilitet inom bostadsutveckling, för både hyresrätter och bostadsrätter, och Öckerö Maritime Center med sin breda förståelse för hamndrift och övrigt företagande inom marin verksamhet tror vi kommer att bli perfekt för Rindö hamns fortsatta utveckling, säger Fredrik Brehmer, vice VD på Vasallen.

Tornstadens koncernchef Jan Edlund kommenterar köpet så här:

–  Affären ligger helt i linje med vår affärsidé om ”att med kunskap och engagemang tillsammans med kommuner och andra samarbetspartners utveckla idéer till färdiga projekt”. Koncernen har kompetens och resurser inom projektutveckling, ett eget byggbolag samt fastighetsbolag för långsiktig förvaltning och ägande. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete kring Rindö hamns utveckling med Vaxholms stad, Öckerö Maritime Center, andra näringsidkare samt de boende på Rindö.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösundavik

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan