Cecilia Fasth ny VD för Stena Fastigheter

Vid årsskiftet lämnar Christel Armstrong Darvik jobbet som VD och Koncernchef för Stena Fastigheter, en position hon innehaft i elva år. Efterträdaren fann man nästgårds, vid ett annat Göteborgsbaserat fastighetsbolag.

Annons

Cecilia Fasth, som tar över efter Christel Armstrong Darvik, kommer närmast från Castellum där hon är VD Region Väst – det vill säga ansvarar för verksamheten i Storgöteborg, Borås och Halmstad. Men hon har dessutom en gedigen bakgrund från bland annat Skanska dessförinnan.

Avgående Christel Armstrong Darvik kom till Stena Fastigheter efter några år som VD på det då börsnoterade Tornet. Ett bolag där hon dessförinnan hade varit regionchef och dotterbolags-VD i.

– Det har varit fantastiskt att få vara med om den spännande resa som Stena Fastigheter haft under alla de år jag varit här som koncernchef. Speciellt stolt är jag över alla medarbetare och hur vi tillsammans lyckats utveckla bolaget och våra områden med hjälp av Relationsförvaltning. Det är också roligt att ha lyckats dra igång den omfattande nyproduktion som nu pågår med 500 – 1 000 nya bostäder per år, säger Christel.

Dan Sten Olsson, styrelseordförande Stena Fastigheter säger i en kommentar.

– Jag är mycket glad och nöjd med den utveckling som Stena Fastigheter har tagit under Christel Armstrong Darviks tid. Samtidigt som jag vill tacka Christel för de elva år som hon drivit bolaget och starkt bidragit till dess framgångar, vill jag passa på att hälsa Cecilia Fasth välkommen. Jag är övertygad om att Cecilia på ett förtjänstfullt sätt kommer att leda Stena Fastigheter in i framtiden och fortsätta utvecklingen av bolaget. 

Cecilia Fasth kom till Castellum 2014 och har en lång och gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen. Hon har bland annat varit verksam både nationellt och internationellt inom Skanska – senast som vice VD för byggverksamheten i UK. Cecilia har även erfarenhet av hållbart byggande och har också varit VD för Sverigehuset som sysslar med bostadsutveckling.

– Jag är stolt över att ha fått möjligheten att ta över som VD och Koncernchef för Stena Fastigheter, ett bolag med mycket gott renommé. Nu ser jag fram emot att få fortsätta utveckla bolaget i den expansiva fas som det befinner sig i, säger Cecilia Fasth.

Fastighetsvärlden 2017-07-03

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösundavik

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan