Mer om Humlegårdens förvärv

Annons

Som Fastighetsvärlden redan igår kunde berätta har Humlegården köpt två fastigheter på Blasieholmen av Grand Hotel Holdings. Men man har gjort ytterligare två förvärv. Även tomträtten Gladan 3, S:t Göransgatan 159 har köpts för Humlegården Fastigheters räkning. För Länsförsäkringar Livs räkning har fastigheten Valnöten 8, vid Kungsholmstorg i Stockholm förvärvats. Fastigheterna på Blasieholmen kommer att genomgå en genomgripande förädling och en viss nyproduktion kommer också att ske. Totalt kommer fastigheterna att innehålla en uthyrningsbar area på cirka 10000 kvadratmeter, varav cirka 3500 kvadratmeter nyproducerade kontorslokaler. Byggnation och uthyrning startar våren 2005. Nya hyresgäster kan flytta in från och med hösten 2006. – Humlegården Fastigheter har under många år förvärvat fastigheter som är i behov av förnyelse. Fastigheterna på Blasieholmen har unika förutsättningar att bli det bästa på Stockholms kontorshyresmarknad, säger Per-Arne Rudbert, VD Humlegården Management AB. Tomträtten Gladan 3, S:t Göransgatan 159, Stockholm, förvärvas från bolaget Ericsson & Lindell. Fastigheten ligger på Kungsholmen vid Stadshagen nära T-bana och Essingeleden. Byggnaden har en uthyrningsbar area på cirka 4800 kvadratmeter kontor. Vakansen är mycket låg och byggnaden är i gott skick.Fastigheten Valnöten 8, Stockholm, köps från Skanska Fastigheter Stockholm AB. Fastigheten ligger vid Kungsholmstorg med adress Scheelegatan 1. Byggnaden har en uthyrningsbar area på cirka 3 000 kvadratmeter, varav drygt hälften utgör kontor. Resterande lokaler är butiker och ett mindre inslag av bostäder. Byggnadsår är 1885 men byggnaden har successivt byggts om och nu senast under 1990-talet. Vakansen är mycket liten. – Motivet till affären är att fastigheten har låg vakansgrad, en rimlig storlek och framtida potential i en starkare hyresmarknad, säger Per-Arne Rudbert.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösunda

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan