Visionsbild: Nyréns Arkitektkontor.

Hemfosa gör om och utökar hotell i jättefastighet

Annons

Tecknar 20-årigt hyresavtal i Najaden. Hemfosa tecknar ett nytt 20-årigt hyresavtal med Winn Hotel Group i fastigheten Söderbymalm 3:462 (Najaden), Haninge. Ombyggnation om totalt 6.740 kvm kommer genomföras och beräknas vara slutförd den 1 september 2016.

Det nya hotellet kommer att vara något större än det tidigare, plus 1.400 kvm. Rummen liksom badrummen kommer att uppgraderas och lobbyn kommer att få ett nytt utseende. Dessutom tillkommer ett nytt restaurangkoncept. Nära 1.000 kvm kommer att utgöras av nya konferenslokaler på plan 6 i fastigheten. Det nya hotellet kommer att ha totalt 119 rum när det står klart.

– Som långsiktig fastighetsägare deltar Hemfosa aktivt i utvecklingen av det nya Haninge och vi är mycket glada att tillsammans med vår hyresgäst, Quality Hotel Winn Haninge, utveckla ett helt nytt Choice Quality Hotel. Vi för även diskussioner med fler intressenter om möjligheter att etablera ytterligare verksamheter i fastigheten, vilket den nya detaljplanen nu ger möjlighet till, säger Hemfosas fastighetschef Annika Ekström.

Nordic PM har varit rådgivare till Hemfosa i uthyrningen.

Anders Junger, koncernchef för Winn Hotel Group:

– Winn Hotel Group satsar på att skapa Haninges naturliga mötesplats för både de redan verksamma i Haninge samt för alla tillresande. Vi ska dessutom skapa Sveriges mest tillgängliga hotell. I hotellet öppnar vi även det snabbt expanderande restaurangkonceptet Brasseri X.

En ny detaljplan med nya byggrätter antogs i maj vilket även möjliggör satsningar på bostäder, vård och skola i fastigheten.

Hemfosa förvärvade den stora fastigheten Najaden på den första fastighetsauktionen (av totalt tre) i oktober 2010. Fastigheten rymmer cirka 52.000 kvm lokaler. Vid auktionen var fastigheten värderad till 309 miljoner och Hemfosa ropade in den för 255,15 miljoner – alltså hela 17 procent under värdering.

Vid förvärvet var hela 40 procent av lokalerna tomma. Nu efter att de nya intressenter som är på väg in, främst inom samhällsändamål, återstår cirka 5.000 kvm att hyra ut. Alltså nästan 10 procent.

Winn Hotel Group AB är en hotellkoncern med huvudkontor i Gävle och är ett av få bolag i Sverige som specialiserat sig på hotell- och restaurangmanagement under olika varumärken. Det innebär att bolagets 13 hotell har olika utseenden, namn och företagsidentiteter. En del är designade cityhotell, medan andra är moderna möteshotell i unika miljöer. En del äger bolaget själva, andra drivs i samarbete med hotellkedjor som Choice, Park Inn och Radisson Blu.

Fastighetsvärlden Idag 2015-11-16

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösundavik

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan