Winn tar över driften på Lundsbrunn Resort & Spa

Winn Hotel Group förvärvar driftsbolaget för Lundsbrunn Resort & Spa, som ligger i Skaraborg, från nuvarande ägaren Christer Kjellner.

Annons

Annordia har varit rådgivare vid affären.

Winn Hotel Group fortsätter att växa och har tecknat avtal om förvärv av anläggningen Lundsbrunn Resort & Spa. Anläggningen har sedan återstarten 2020 utvecklats från en klassisk kurort med anor ifrån 1700-talet till en modern resort som idag erbjuder hotell, restaurang, konferens, spa, golf samt en egen kyrka med tillhörande festlokal.

Resorten ligger i Skaraborg mellan Vänern och Vättern och har under de senaste åren genomgått en omfattande renovering och förvaltar idag över 335 bäddar fördelat på 186 rum och totalt 15,000 kvadratmeter kommersiell yta. Winn Hotel Group äger, driver och utvecklar hotell och Lundsbrunn Resort & Spa blir kedjans 12:e hotell i portföljen av city- och destinationshotell.

Försäljningen har möjliggjorts genom rådgivning från Annordia. Winn Hotel Group tar över verksamheten i Lundsbrunn från och med den 2 april 2024. Organisationen på plats i Lundsbrunn berörs inte av förvärvet.

Rickard Bender VD Lundsbrunn Resort & Spa
”Vi har sedan återstarten av anläggningen 2020, då omfattande renoveringar gjordes, steg för steg utvecklat verksamheten med nya produkter och reseanledningar. Med Winn Hotel Group som nya ägare får vi nu en ägare med lång erfarenhet av lönsam hotelldrift och utveckling av destinationshotell som ger oss möjlighet att ta nästa steg i anläggningens utveckling. Dessutom känns det extra bra att vår nuvarande ägare Christer Kjellner finns kvar som fastighetsägare.”

Christer Kjellner tidigare ägare Lundsbrunn Resort & Spa
”Jag är så otroligt stolt över vad teamet på Lundsbrunn Resort & Spa har åstadkommit och gjort med anläggningen på kort tid. Nu ser jag fram emot att i rollen som fastighetsägare följa det fortsatta arbetet med att förverkliga visionen att göra Lundsbrunn Resort & Spa till den självklara mötesplatsen för hela regionen.

Anders Junger, VD och koncernchef Winn Hotel Group
”När vi fick möjlighet att förvärva Lundsbrunn Resort & Spas driftsbolag så var det ingen tvekan om att hitta en gemensam lösning med Christer Kjellner då anläggningen i Lundsbrunn hittills gjort allt rätt för att utvecklas till en komplett och välbesökt resort. Lundsbrunn har ett bra läge mitt i Sverige och med flertalet reseandledningar i portföljen samt en väl uppbyggd organisation på plats så känns allt rätt i detta läge att förvärva Lundsbrunn Resort & Spa. Vi är både glada och förväntansfulla när vi nu gör Lundsbrunn till en del av Winn-familjen.

Winn Hotel Group planerar att växa kraftigt de kommande åren genom förvärv och nybyggnation. Ambitionen är att växa med fortsatt höga nivåer av gäst- och medarbetarnöjdhet för att fortsatt vara en av Sveriges bäst ansedda hotellgrupper. Vi ser fram emot att, tillsammans med den befintliga organisationen på plats i Lundsbrunn, ta anläggningen till nästa nivå, fortsätter Anders”

Fler Nyheter från förstasidan

Tar över efter McDonalds

Ny restaurang tar över McDonalds gamla lokal på gatuplan under Gondolen.

Vectura snor finanschef från Corem

25 års erfarenhet från fastighetsbranschen.

Niam köper för 1,5 miljarder

Byggnad om 64.000 kvm lokaler uppförs.

Arnhults egna klenod

FV går igenom det som återstår av de direktägda fastigheterna i det privata bolaget

Klart: Ny vd vid JM

Johan Skoglunds efterträdare utsedd.

Krönika

Det går inte ihop!

Anna-Carin Telin idkar självstudier, läs om hennes problem.

Castellum hyr ut 2.800 kvm i Bromma

Tecknat tre hyresavtal.

Investerar i södra Europa

Berättar för FV om framtidsplanerna.

Trions nya Hagabacken har köpt 18 fastigheter

Läs om Bengt Kjell, Oscar Lekander och Lars Thagessons nya fastighetssatsning.

Arnhult miljardsäljer privat till nya Muro Invest

21 fastigheter ingår i transaktionen.

Smällkaramell: Söker hela 20.000 kvm nytt

FV avslöjar storbolagets kraftiga minskning av kontorslokaler. Mer än halvering kan vänta. Svår vakans kan vänta för börsbolag.

Wihlborgs hyr ut 3.300 kvm

Fastigheten köptes för drygt ett år sedan med hög vakans. Nu fullt uthyrd.

Arena i svårt område åter på tapeten

Kan placeras på fastighet med flera stora projekt på gång.

Tillbaka till förstasidan