ART och Din-Din Foto: Konceptism AB och Emil Fagander

Två nya restauranger till Humlegården vid Norra Station

Under våren 2024 får Stockholms krogscen två nytillskott i Hagastaden. De populära Stockholmskrogarna Restaurang ART och Din-Din Club öppnar nya verksamheter i Humlegårdens satsning Norra Station, ett kvarter som kombinerar moderna kontor, restauranger och service.

Kvarteret Norra Station vid Norra Stationsgatan i Hagastaden har blivit ett uppskattat stråk med moderna kontor, spännande restauranger och konst.

Tillsammans med utvalda aktörer vill Humlegården göra kvarteret Norra Station till en ny destination för mat och dryck i Stockholm. Först ut var restaurang Rummel i regi av de välkända krögarna Robin Moderato och Christopher Ellertsson. Restaurangen, som slog upp sina portar våren 2023, är belägen i en spektakulär paviljong på Norra Stationsgatan.

Nu står det klart att kvarteret får ytterligare två restauranger genom etableringen av Restaurang ART och Din-Din Club. Dessa välrenommerade koncept slår upp portarna under våren 2024.

– Vi är mycket glada över att få välkomna Restaurang ART och Din-Din Club. Det är två etablerade restaurangkoncept som är viktiga pusselbitar för att skapa en levande plats med spännande aktörer, attraktiva upplevelser och ett riktigt bra utbud för de som bor, arbetar eller besöker området, säger Fredrik Lantz, fastighets- och uthyrningschef på Humlegården.

Restaurang ART är redan idag en välkänd krog belägen på Döbelnsgatan i Stockholm, som nu flyttar till Norra Station och Hagastaden. Grundaren Roy Bråthen har hämtat inspiration från speakeasys, hemliga krogar, i New York och Berlin. Meny består av sharing-rätter och erbjuder något för alla. Den nya restaurangen sträcker sig över 465 kvm på Norra Stationsgatan 65 och slår upp portarna i april 2024.

– Jag brinner för konceptet ’sharing is caring’, som öppnar upp för det fina sociala samspelet och gemenskapen runt bordet. På ART spelar även konsten en viktig roll, vilket gör närheten till gallerikvarteren spännande, säger Roy Bråthen, grundare och ägare Restaurang ART.

Din-Din Club blev snabbt en populär destination när den första restaurangen öppnade 2022 och Norra Station är den fjärde etableringen i Stockholmsområdet. Din-Din Club bjuder på streetfood i form av asiatiska rätter med en twist och på menyn hittar man bowls, ramen och rolls. Restaurangen är cirka 145 kvm och öppnar på Norra Stationsgatan 61 i januari 2024.

– Vi ser fram emot att bli en del av utvecklingen i det växande området. Hagastaden har varit en plats som vi har tittat på och följt under lång tid, och äntligen har vi hittat vår drömlokal. Vi ser verkligen fram emot att få öppna dörrarna, säger Fadi Karabet, grundare och vd Din-Din Club.

Fler Nyheter från förstasidan

Ica till Sturegallerian

Ica Sturehallen tar plats i nedre Marmorhallen i centrala Stockholm.

Microsoft köper fastighet för 320 miljoner

Planerar stor satsning.

Nära köpa för 270 miljoner

Icke bindande avtal för tio fastigheter.

Matjätte köper restaurangkedja i Stockholm

Har i dag sex enheter om 4.959 km. Restaurangkonceptet efterfrågas av fastighetsägare. Vill växa i Sverige.

Brunswick säljer sin andel i Hemmaplan till Bonnier

Förvärvat i områden som som präglas av socioekonomiska utmaningar.

2023 års vinnare i Sweden Green Building Awards

10 vinnare utsedda.

Förvärvar med potential på Ekerö

Söker ytterligare nya affärsmöjligheter.

Granitors multikvarter i Malmö fylls och växer

Ny målgrupp för andra etappen. Se flera bilder.

Affär för 340 mkr – har varit med sedan Odd Molly

Nybyggd logistikfastighet byter ägare.

Hyllie Terrass: Foto: Viktor Holm

Skanska avyttrar Hyllie Terrass för 730 miljoner

Femte affären till nya bolaget. Summerar drygt 5 miljarder kronor.

Savills IM säljer logistikportfölj

En total uthyrningsbar area om 93.000 kvm. FV berättar om fastigheterna som ingår – bland annat en av Sveriges största.

Förvärvar tre från SBB

FV listar avyttringarna som summerar till 1,3 miljarder kronor.

Internationell matjätte öppnar i Mall of Scandinavia

Har ytterligare sju restauranger i Sverige på gång under 2023 och 2024.

Cibus rekryterar vd

Nya vd:n har bakgrund hos Vasakronan, Ica Fastigheter och Catella. Berättar för FV om nya jobbet.

Tillbaka till förstasidan