Sehlhall förvärvar Gammeluddshemmet

Sehlhall förvärvar fastigheten Lännersta 11:162 i Nacka, endast 13 kilometer från Stockholms city. På historiska Gammeludden har det bedrivits omsorg i över 29 år.

PwC har agerat rådgivare åt säljaren i affären.

Här planerar nu Sehlhall för äldreomsorg i en unik miljö, utgående från konceptet Seniorkvarter, bland annat innebärande en kombination av vårdboende och trygghetsboende. Fastigheten, med en area om 42.000 kvadratmeter, har en antagen men överklagad detaljplan.

På fastigheten, som ligger vid Lännerstasundet, ligger idag det privata vård- och omsorgsboendet Gammeluddshemmet om 31 lägenheter. Här har det bedrivits omsorg i 25 år. Ursprungshuset är en sommarvilla som 1910 byggdes för grosshandlaren Sanfrid Schnell. Platsen har dock en betydligt längre historia. Redan på 1600-talet fanns här flera krogar och vid den ryska invasionen 1719 stod här slaget vid Stäket. Fastigheten har tillgång till ångbåtsbrygga vid tomtgränsen för framtida kollektivförbindelse sjövägen till Stockholm, separat badbrygga, egen båthamn och del av en strandpromenad som sträcker sig från Boo gård till Tollare.

– Vårt team står redan sedan tidigare bakom två vårdboenden och ett gruppboende i Nacka, och vi har flera kommande projekt i kommunen. Att vi nu får utveckla Gammeludden är fantastiskt, med 270 graders vattenkontakt och bebyggelse bara meter från vattenbrynet. Det är utan tvekan en enastående omsorgsmiljö, säger Dan T. Sehlberg, vd för Sehlhall.

Säljare är det familjeägda bolaget Gammeluddshemmet, som drivit verksamhet på udden i 29 år. Familjen kommer att kvarstå i projektet med ett minoritetsägande, vilket borgar för kontinuitet då de har god kännedom om både plats och historia.

– Vi är glada över att ha funnit Sehlhall som delar våra visioner och inser platsens unika förutsättningar. Vi känner oss trygga med att Gammeludden, genom detta ägarbyte, där vi också får glädjen att vara en del, kommer att utvecklas till ett äldreboende av absolut högsta kvalitet, säger Eva Egserius, grundare och vice VD för Gammeluddshemmet.

Sehlhall planerar för byggstart inom två år.

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Värvar tidigare topp

FV berättar om den nya utmaningen.

Oscar: ”Det finns mycket jag vill göra”

Oscar Engelbert om framtiden efter att han lämnar vd-stolen. FV berättar om ett ”hemligt” kontorsprojekt i Los Angeles.

Köper invid Älvsjö centrum

Anrikt konditori bland hyresgästerna.

Dan Olofsson och Percy Nilsson frias i hovrätten

Ingen insiderhandel skedde i samband med försäljningen av Victoria Park.

Huvudspåret: Klyva SBB i tre delar

Många spekulationer kring SBB:s framtid. FV pekar ut möjliga svenska köpare. Kan vara tydlig parallell till storaffär 2008.

Norska miljardären som är näst störst i Fabege

En av de rikaste i Europa. Har gjort inbrytningar i Sverige tidigare.

Värdet på Turning Torso ner

Läs om värdeutvecklingen för Sveriges näst högsta byggnad.

Balders plan på 230.000 kvm

Vill skapa framtidens logistiklösningar.

Engelbert avgår som vd

Överens med styrelsen. Behöver ny inriktning. Stannar kvar i styrelsen.

Uppgift: Här öppnar Apple nummer fyra i Sverige

Efter fiaskot vid Kungsträdgården kan det bli en andra butik i 08-området.

CBRE IM utvecklar logistik om 46.000 kvm

Förvärvar mark utanför Helsingborg och bygger logistik på spekulation.

Coor hyr 4.500 kvm av Fabege vid Haga Norra

Fabeges projekt uthyrt till två tredjedelar.

Kontor i ett klot

CA Fastigheter projekterar för hotell och kontor i två gamla gasklockor.

Perfekt storm stoppar bostadsbyggen

Tvärnit på alla sätt. Men det finns sätt att få igång bostadsmarknaden. En expert på Tango ser fler möjlig­heter, men ...
Tillbaka till förstasidan