Brommaplan.

Revelop summerar köp för miljard – kommenterar Bromma

Under ett turbulent 2023 tog Revelop vara på marknadsläget. Totalt förvärvades elva fastigheter omfattande 50.000 kvm i sju olika affärer till ett totalt värde på cirka 1 miljard kronor. Revelop bekräftar för första gången FV:s uppgift att bolaget var köpare vid Brommaplan.

Annons

Revelop fortsätter att investera i linje med strategin att förvärva fastigheter i prioriterade delmarknader med strukturell tillväxt. Bolaget arbetar enligt en ambitiös ESG-strategi där fastigheterna genomgår en hållbarhetsresa från brunt till grönt.

Genom proaktivt agerande utnyttjade Revelop det avvaktande marknadsläget och genomförde flera tilläggsförvärv i Stockholm och Göteborg under 2023.

I slutet av november slutförde Revelop även förvärvet av de tre fastigheterna Grammet 1, Pundet 1 och Vävnaden 1 från det börsnoterade bostadsutvecklingsbolaget JM. Med detta förvärv utökar Revelop sitt befintliga bestånd i Brommaplan och skapar därmed ett 24.000 kvadratmeter stort kluster i ett av Stockholms mest attraktiva områden.

Revelop kommer att utveckla och vitalisera Brommaplan genom att skapa en attraktiv plats för samhällsservice och social infrastruktur samt olika former av boende.

Fastigheterna i gult byter nu ägare. De i rött ägs sedan tidigare av Revelop. Montage: Fastighetsvärlden

Precis före årets slut förvärvades fastigheterna Rud 51:20 och Torrekulla 1:88, som båda är belägna i prioriterade delmarknader i Göteborgsregionen. Den totala uthyrbara ytan omfattar 6.800 kvadratmeter och båda fastigheterna är fullt uthyrda. Industrifastigheterna förvärvades från privata säljare.

Säljare till fastigheten Torrekulla 1:88, Kållered, Mölndals kommun, om 3.700 kvm, var Keyfast AB som ägs av Daniel Johansson. Kommersiella Fastigheter var rådgivare till säljaren vid avyttringen av industrifastigheten. Säljaren bistods av Morris law. Köparens rådgivare var Lindahl Advokatbyrå.

Säljare till fastigheten Rud 51:20 är ett samägt bolag mellan Grandab och Revcap. Fastigheten ligger på Femvägsskälet 3 och tomträtten omfattar ca 3.300 kvm industri, lager och är fullt uthyrd. Säljarens rådgivare i affären har varit Newsec och Advokatfirman Allié.

Thomas Sipos, koncernchef på Revelop:

– Vårt starka transaktionsår är ett resultat av vår proaktiva marknadsanalys, lokala kännedom och sektorkunskap. Vi har en stark tro på stadsnära industri, social infrastruktur och blandfastigheter med förädlings- och utvecklingspotential. Vi är tacksamma för det fortsatta stödet från våra investerare under dessa turbulenta tider. Med betydande tillgängligt kapital ser vi fram emot att fortsatt dra nytta av det förändrade marknadsläget, säger

Fler Nyheter från förstasidan

Säljer för kvarts miljard i kanonaffär – 26% upp

Affär i Stockholm. ”Vi vill inte sälja, men det finns gränser för hur mycket huskramare man kan vara”, säger Sven-Olof Johansson till FV.

Öppnar flaggskepp i city

Öppnar första i Sverige.

Växande coworking redo att bredda verksamheten

”Som en schweizisk armékniv under utveckling.”

Lista: Tio största coworkingaktörerna

Fastighetsvärlden listar de tio största coworkingaktörerna i Sverige utifrån antal kvadratmeter.

SOJ: ”En snabb sänkning är nödvändig”

Anser att Riksbanken och ECB inte kan låta Fed vara styrande.

Affärsanalys

Bostäder på attraktiva nivåer i innerstan

En bostadsaffär på Södermalm i Stockholms innerstad analyseras av Adam Tyrcha på Newsec.

”Hyresnivån är inte nyckeln i förhandlingarna”

Gattberg: ”Hyresnivåer är inte nyckelfaktorn i förhandlingar. Allt handlar om EU:s taxonomiförordning”.

Castellum säljer bilhallar i Stockholm för 347 mkr

Tre byggnader med Porsche och Audi.

Spring för Livet – två veckor kvar

Pekar mot nytt rekord – igen. Separerade starttider nytt för i år.

Köper från Alma – Nyfosa tappar

Stor hyresgäst bantar förhyrningen mer än 40 procent. FV berättar om köpeskillingen.

Tar över efter McDonalds

Ny restaurang tar över efter den amerikanska hamburgerjättens tidigare lokal på gatuplan under Gondolen.

Vectura snor finanschef från Corem

25 års erfarenhet från fastighetsbranschen.

Niam köper för 1,5 miljarder

Byggnad om 64.000 kvm lokaler uppförs.

Ny vd till Ikano Bostad

Går från vd-rollen på Besqab.

Tillbaka till förstasidan