Nils Berglund och Vyer tar in Staffan Unge i styrelsen.

Proptechbolaget Vyer tar in Staffan Unge från Slättö

Proptechbolaget Vyer digitaliserar fastigheter för att effektivisera drift och förvaltning. Nu stärker bolaget sin fastighets- och förvaltningskompetens genom att värva Staffan Unge, partner på Slättö, till styrelsen.

– Fastighetsbranschen måste bli digital, för så ser stora delar av resten av världen redan ut och fler branscher tar stora kliv framåt. Det handlar om att effektivisera, spara tid, klimat och miljö, samt kostnader och samtidigt förenkla arbetet för medarbetarna, säger Staffan Unge, affärsutvecklingschef och partner på Slättö.

Unge har verkat inom fastighetsbranschen i över ett decennium i både operativa och strategiska positioner på bolag som Slättö, Barings, Svenska Handelsfastigheter och Nordanö.

– Vissa produkter utformas av fastighetsbolag som tar in teknisk kunskap, andra av techbolag som tar in fastighetskunskap, samma problem ska lösas men infallsvinklarna är olika. Det spännande med Vyer som techbolag är att de genom sitt öppna och inkluderande förhållningssätt har lyckats skapa en produkt som verkligen fungerar och fortsätter att välkomna ständig input från användarna i branschen för vidareutveckling, säger Staffan Unge.

Som en del av Vyers styrelse ser han fram emot att få nyttja sina erfarenheter för att vara med och driva branschens utveckling framåt.

– Jag har ett stort förtroende för teamet som helhet. Den lösning som Vyer har är enormt imponerande, produkten är så intuitiv och självklar. Det är enkelt att förstå varför den borde finnas i alla fastighetsorganisationer oavsett segment. Dessutom finns det en skalbarhetsfaktor som ger en viktig konkurrensfördel, jag ser inte heller att det stannar vid fastighetsbranschen för den delen.

Nils Berglund, vd på Vyer, välkomnar styrelsens nytillskott och den kompetens han tillför till bolaget.

– Vi ser ett stort värde i att kunna sammanställa och tydliggöra hur många mindre men strategiska effektiviseringar sammantaget hjälper fastighetsägare att förbättra sitt driftnetto- och hållbarhetsarbete.

Vyer.com grundades 2016. Det Stockholmsbaserade proptechbolaget tillhandahåller en SaaS-plattform som hjälper fastighetsägare att samla och organisera byggnadsinformation i digitala tvillingar.

Fastighetsvärlden storsatsar på proptech. I mitten av oktober gav vi ut specialmagasinet FV Innovation - läs det gratis här. Den 28 oktober arrangerar vi det högintressanta seminariet Proptech & Digitalisering. Läs program och anmäl dig här.

Fler Nyheter från förstasidan

Köper i skuggan av jätte

Betalar 300 miljoner för nyutvecklad gränshandel.

Villkoren för Titania klara

Inför teckningsperioden har man nu satt teckningskursen. Totalt tar bolaget in högst 430 miljoner före emissionsomkostnader.

Misslyckande blir stor markanvisning

Ska bygga i södra Stockholm. 160 bostäder ingår.

Förvärvar i Florida

Svenskt bolag köper kontorsfastighet norr om Miami.

Projekt

”Extra allt” ska ge en ny dimension till kontoren

Är kombinationen kontor och hotell i samma byggnad en framgångsfaktor i framtiden? Det hoppas Platzer som tillsammans med NCC drar i gång slutspurten för höga Kineum i Göteborg.

Wallenstam 08-säljer till SBB för över miljarden

Överraskande försäljning. Fastigheter i Gröndal och Sundbyberg.

Bildextra: JM bygger spektakulärt

26 våningar högt. Totalt 157 bostäder. Priset högst upp: Över 15 miljoner kronor.

SBB får sin första markanvisning i Stockholm

Ser stora utvecklingsmöjligheter intill sitt bestånd i huvudstaden.

Han pekas ut som ny bostadsminister

Flera personer med insyn i både socialdemokraterna och bostadsmarknaden uttalar sig för Fastighetsvärlden.

Klart: Domen mot näringslivstopparna

Det blir påföljden för Nilsson och Olofsson.

FV-film: Mäktiga satsningen Space

Nytt innehåll mitt i Stockholm. Se Fastighetsvärldens producerade film från Space. 

Bilder: Så är nya Space

FV har besökt de häftiga lokalerna om 7.500 kvm inför öppning. Följ med in!

”Ursprungliga målet uppnås på riktigt nu”

Avgående vd:n Mats Hederos om storsatsningen.

Bilder: Se förändringen – öde i 4.624 dagar

Bilder från när Hötorgsskraporna och Sergels torg började växa fram.

Tillbaka till förstasidan