Realplay

Nu ska nya tjänster öka bolagens intäkter

Ökade intäkter via tjänster och upplevelser är nästa steg inom proptech. Det menar bland andra Christoffer Börjesson på Stronghold, och Henrik Svanqvist på Avy Tmpl, som medverkar i det senaste programmet från Realplay.

Avsnittet handlar om hur fastighetsbranschen kan dra nytta av proptechlösningar för att paketera och erbjuda dessa tjänster inom det som kallas tenant experience.

En anledning till att de intäktsökande tjänsterna just nu hamnat mer i fokus är säkert att många makrofaktorer ser negativa ut och att man behöver leta nya intäkter.

–För oss handlar Tenant experience om att förbättra boendeupplevensen. Att avlasta, spara tid och spara pengar, tillhandahålla nya tjänster, öka trygghet med mera, säger Henrik Svanqvist.

Det är viktigt för fastighetsbolagen att ta ett steg fram och ta tag i den här potentialen till nya intäkter. De sitter på mycket information om sina hyresgäster och kan kurera många olika tjänster som är värdefulla för hyresgästerna för att på så vis bygga nya intäktströmmar via underleverantörer och samarbetspartners.

–Det finns många intresserade, som ser möjligheterna, så det gäller för fastighetsägare att hålla sig framme nu så att ingen annan tar den positionen, säger Christoffer Börjesson.

En tröghet som ibland märks är att fastighetsbolag sitter fast i gamla lösningar, lösningar som känns trygga men som fördröjer de nya möjligheter som nu finns.

–Man måste inte bara in i något nytt – utan även lämna något gammalt, konstaterar Henrik Svanqvist.

Avy Finans och Tmpl Solutions gick i vintras samman och bildade Avy Tmpl. Samtidigt valde man att fokusera på lösningar för bostadsmarknaden och avyttrad de del som riktar sig till kontorsmarknaden och coworking.

Både Börjesson och Svanqvist är övertygade om att användandet av olika tenant experiencelösningar inom några få år kommer att vara en hygienfaktor för fastighetsbolag.

Se hela programmet här.

Fler Nyheter från förstasidan

Almedalen

Höjdpunkter Almedalen 2022

FV listar ett 90-tal höjdpunkter för fastighets- och byggbranschen.

Lista: Så många från bolagen åker till Almedalsveckan

I många fall något färre deltagare. Ett stort bolag nobbar helt.

SBB rusade – steg med 18%

Uppåt på börsen under fredagen.

Randviken säljer för 490 mkr

23.000 kvm och hyresintäkter på 26,4 mkr/år.

SBB ökar säljtakten – avyttrar för hela 860 mkr

Avyttrar fyra fastigheter till två aktörer,

Hon blir ny vd för 67-miljarderbolag

Välkänd person blir vd för bolag med 28.000 bostäder.

Vill stoppa kriminella i fastighetsbanschen

Affärer ska kunna stoppas. Morgan Johansson: ”Den svenska fastighets­marknaden kan enkelt utnyttjas av den organiserade brottsligheten”.

Realplay

Online på väg att möta offline

Den vanliga butikshandeln upplever något av ett uppsving just nu. E-handeln kommer dock mer än dubblas fram till 2030 tror experter. Men ska det ske genom hemleveranser, ombud, boxar eller olika hybridformer?

Hoppar av skolköp från Sisab

”Försvårar för planeringen av finansieringen”.

Nye Åhlénsägaren: ”Dags att tänka över hyresnivåerna”

Åhléns nya storägare Ayad Al Saffar i FV-intervju om expansionsplaner, vägen till framgång, hyresnivåer och om sen på att äga fastigheter.

Wonna I de Jong förvärvar stort på Östermalm

Miljardaffär med stor fastighet.

Miljardköper igen efter nya hotläget – Balderbolag säljer

Har ägt sedan 2014. Fastighetsvärdet upp 167 procent på åtta år.

Klassiska Gondolen byter ägare

Renoveras och öppnar på nytt nästa år. Lallerstedt lämnar. Klart med ny aktör.

Beskedet: Grönan byggs ut

Ökar nöjesparkens yta med 20 procent.

Tillbaka till förstasidan