NREP anställer fyra nya när bostadsportföljen ska växa

Med nästan 3.000 bostäder under utveckling i olika faser accelererar fastighetsutvecklaren NREP bostadssatsningen i Sverige. Nu växer teamet med fyra personer. Bland annat får Britt Lindqvist, senast Vasakronan, en nyckelroll som förvaltningschef.

Britt Lindqvist.
Erik Ihse.
Sofia Bredberg Hanser.
Sofie Jansson.
Visa faktaruta

NREP:s målsättning till 2025 är ha en bostadsportfölj på minst 30 miljarder kronor och en årlig egenutveckling av 3.000 lägenheter.

De senaste tre åren har bolaget haft en kraftig tillväxt inom bostäder. Ambitionen är att bli en betydande bostadsaktör på den svenska marknaden. Man menar att siktet är inställt på att driva branschen framåt inom hållbarhet och teknisk innovation.

– Vi har lagt en stabil grund för att göra skillnad på riktigt och är redan i fas med att genomföra viktiga bostadsprojekt som höjer ribban – inte minst netto noll-energiprojektet Norra Vitsippan i Salem och det storskaliga återbruksprojektet Idéfabriken i Skarpnäck, säger Rickard Langerfors, bostadschef på NREP.

Nu utökas bostadsteamet med fyra nya medarbetare, däribland tillsätts Britt Lindqvist i nyckelrollen som förvaltningschef.

Lindqvist har 15 års erfarenhet från verksamhetsutveckling, förändringsledning och projektledning. Hon kommer senast från en roll som utvecklingschef på Vasakronan.

– Jag drogs till den innovationskraft jag sett från NREP. Här finns en tydlig entreprenörsanda, vilket ger liv till nya idéer som blir verklighet tack vare kombinationen av rätt kompetens, kapital och framför allt en stark vision om att ha en positiv inverkan på både människors vardag och miljön, säger hon.

Lindqvist kommer ansvara för kundupplevelsen, förvaltningsteamets uppbyggnad och affärsmodell med stort kund- och konceptfokus. Hon kommer vara involverad i det strategiska arbetet och utvecklingen av nya bostadsrelaterade produkter och tjänster. En roll som matchar väl med såväl hennes bakgrund som ambitioner.

Med ett geografiskt fokus på Stockholm-Mälardalen rekryterar NREP även två nya affärsutvecklare.

Erik Ihse ansluter med lång erfarenhet från bostadsutveckling och kommer senast från Ikano Bostad där han under det senaste decenniet haft roller inom både affärs- och projektutveckling, samt arbetat med verksamhetsutveckling:

Även Sofia Bredberg Hanser ansluter till affärsutvecklingsteamet. Med erfarenhet inom affärsutveckling, värdering och analys kommer hon senast från SSM där hon haft stort fokus på transaktioner.

Sofie Jansson tillsätts som ny projektutvecklare och kommer senast från tio år på Riksbyggen där hon arbetat med projektledning. Janssons erfarenhet innefattar bland annat delaktighet i alla led i att bygga om Beckomberga sjukhus till bostadsrätter.

– För att fortsätta flytta fram gränserna är teamets förmåga att tänka stort och driva igenom nytänkande initiativ avgörande. Därför är jag glad och stolt över att vi fortsätter attrahera kompetenta och entreprenöriella medarbetare, säger Rickard Langerfors.

Fler Nyheter från förstasidan

K-Fastigheter köper från Kungsleden i Barkarbystaden

Redo för en total investering för drygt 1,3 miljarder kronor.

Vill bygga nytt – mitt emot egna huvudkontoret

Öppnar för hotell, skola, handel och kontor i Stockholms innerstad.

Får markanvisning i exklusiva området

Ska bygga 145 bostadsrätter.

Göteborg: ”Varför la man huvudstaden i en avkrok?”

Utmanar Stockholm med bland annat både Nordens högsta kontorshus och det högsta bostadshuset.

Omstart för 150.000 kvm efter bakslag inom tullarna

Ett av de absolut största projekten i Stockholm. Nu sker en omstart efter att den tänkta utvecklaren och staden inte kommit överens.

Bilder: Wallenstams present till 400-årsfirande Göteborg

Presenterar vision. Ska rama in Heden. Se bilder.

Oscar rusar – upp 38%

Flera positiva signaler påverkat kursutvecklingen.

Svedberg köper för 200 mkr

Berättar även för Fastighetsvärlden om sina aktieplaceringar.

Bildextra: Coworkingaktör satsar mitt i Sundbyberg

Åttonde enheten. ”Vi älskar när vi får vara kreativa med hus.”

Här har krogarna drabbats hårdast av pandemin

Ny rapport kartlägger hur Stockholms restauranger påverkats.

Grand Hôtel sålt

Priset: ca 3,6 miljarder, motsvarande 125.000 kr/kvm. En av de största styckeaffärerna någonsin.

Genesta miljardköper landmärke från Castellum

Ankarhyresgästen flyttar ut. 66 procent vakant.

Tar plats i Oscars styrelse

Entreprenör tar plats i det omstartade bolagets styrelse.

Esteas snabbväxare köper igen – nått totalt 2,3 miljarder

Fortsätter att bygga bestånd genom ett flertal affärer.

Tillbaka till förstasidan