Brödernas, med Mika Zibanejad som delägare, fortsätter att expandera snabbt.

NHL-stjärna öppnar restaurang i Rosersport

Nyligen förvärvade Green Group fastigheten Rosersport nära Arlandaavfarten. Nu står det klart att hamburgerkedjan Brödernas, med den svenske NHL-stjärnan Mika Zibanejad som delägare, väljer att bli ny hyresgäst i Rosersport.

– Green Groups fastighet ligger i ett väldigt bra läge för oss. Dessutom kan jag enkelt svänga förbi varje gång jag reser hem och landar på Arlanda, hälsar Mika Zibanejad från New York.

Mika Zibanejad gör just nu succé i ishockeylaget New York Rangers i den amerikanska ligan NHL. För två år sedan investerade han och hans bror Monir Kalgoum i restaurangkedjan Brödernas som grundades av ett annat brödrapar, Jonas och Joakim Wiklander, som också är före detta ishockeyspelare.

Nu blir alltså Brödernas hyresgäst i fastigheten, Vallstanäs 2:343, känd som Rosersport, som Green Group i förra veckan meddelade att man förvärvat.

– Det känns väldigt bra att hälsa Brödernas välkomna till Rosersport. Det är en stark hyresgäst som passar bra in i mixen av våra hyresgäster, säger Niklas Borg, vd Green Group.

– Vi har sedan tidigare en vägkrog och det är en av våra mest framgångsrika enheter så det känns extra kul att kunna etablera konceptet på ett läge med synlighet från Arlanda Express, E4an och hela Rosersbergs industriområde som upptagningsområde, säger Joakim Wiklander vd Brödernas.

I och med att även Lulu Sushi & Poké Bar nu också hyr lokal i fastigheten är den därmed fullt uthyrd. Sedan tidigare finns bland andra Preem, Meca, Burger King och Subway i mixen av hyresgäster i Rosersport tack vare fastighetens strategiska läge utmed E4:an vid avfarten till Arlanda.

Rosersberg är dessutom ett expansivt logistiknav.

– Rosersport är navet till ett av de mest expansiva industriområde i Sverige och förser såväl Rosersbergs alla besökare men även alla trafikanter längs E4 med service och det känns därför extra kul att kunna komplettera och diversifiera erbjudandet ytterligare, säger Niklas Borg.

Green Group genomförde förvärvet genom dotterbolaget Green Property.

Brödernas har idag 19 restauranger, varav 16 i Stockholmsområdet, enligt kedjans hemsida. Brödernas har expanderat kraftigt det senaste åren och har mycket stora expansionssplaner även framöver.

Två brödrapar driver Brödernas.

Fler Nyheter från förstasidan

50 Mäktigaste 2021
50 Mäktigaste

50 Mäktigaste 2021

För 16:e året har fastighets- och byggbranschen röstat fram vem som anses Mäktigast. Nya namn publiceras via nedräkning, varje vardag, klockan 11.11.

Lista: 25 nya butiker till Westfield MoS under pandemin

Omsättning av butiker har ökat. Läs om vilka varumärken som tillkommit.

Han drar till fjällen

Efter mer än 25 år med bolagsbyggen inom finans och fastighet och 15 år efter starten av det framgångsrika fastighetsbolaget har han nu funnit en ny, friare utmaning.

Bostadsaffär om 300 miljoner i Kalmar

”Hoppas på fler liknande förvärv”.

Porträtt

Caroline Arehults akademiska utmaning

För knappt två år sedan kom kallduschen, budet som innebar att hennes jobb försvann. Nu har Caroline Arehult funnit en ny utmaning som Akademiska Hus nya vd.

Bostadsbolag bäst i CFI:s kontorstävling

Läs topplistorna och även Ivo Stopners kommentar. När det gäller köpcentrum petas den eviga ettan ner från tronen.

AL går vidare i heta området

10.000 kvm mitt i nya stadsdelen.

SBB säljer 36 fastigheter till nykomling

Avyttrar för 10 procent över anskaffningskostnad.

Börskandidat köper i syd för halv miljard

31.000 kvm ingår.

Oscar köper åter landmärke – och säljer vidare

Miljardaffär inom tullarna i Stockholm.

Slår till och förvärvar 26.000 kvm bostäder i Göteborg

383 hyreslägenheter ingår.

Smällen: H&M lämnar stor flaggskeppsbutik

Andra stora hyresgästen som lämnar fastigheten under 2021. Läs om Vasakronans plan för fastigheten.

Dan Törnsten utses till ny vd i Mofast

Finansmannen Christer Gardell är tredje största ägare i bolaget.

Internationell jätte letar affärer i Sverige

”Vill använda kapital i stor skala”.

Tillbaka till förstasidan