Motonet öppnar andra i Sverige – hyr 4.500 kvm av Husherren

Varuhuskedjan Motonet öppnar ett varuhus i Marieberg Örebro våren 2024.  Det blir den finska kedjans andra varuhus i Sverige. Det är Husherren som hyr ut 4.500 kvm lokaler.

Herde Förvaltning har assisterat Husherren i uthyrningen.

Motonet meddelade sin expansion i Sverige hösten 2021 och öppnandet av nya varuhus går enligt plan, trots de utmanande ekonomiska tiderna i omvärlden och detaljhandeln just nu. Motonet har förberett sig för internationalisering i flera år och fortsätter steg för steg för att etablera sig i Sverige.

– Det exakta antalet varuhus och placeringar är inte klart, men förhandlingar pågår på flera orter, vissa ligger närmare och vissa längre fram i tiden. Jag hoppas och tror att vi relativt snart kan offentliggöra en tredje Motonet-butik i Sverige 2024 utöver butiken i Örebro, och ytterligare fler kommer, säger Johan Ljung, vd för Motonet AB.

Dessutom kommer kunderna snart att kunna handla på e-handel, en öppning som är en del av en spännande och bred etableringsplan, vilken fortsätter med oförändrat tempo.

– Vi är ett stabilt familjeföretag med nästan 60 års erfarenhet i Finland och vi tror att tuffare tider alltid följs av bättre sådana. Vi ser idag ingen anledning att ändra vår långsiktiga plan.

Förstklassigt läge och utrymme för tjänster i Örebro

Automotive-segmentet som det kallas är kärnan i Motonets verksamhet och det är kanske främst inom detta område som man anser sig ha något nytt att erbjuda konsumenterna. Ett omfattande utbud av produkter och tjänster för bilister, motorcyklister, båtförare och cyklister, kompletterat med innovativa tjänster.

I Örebro kommer ett komplett servicecenter att byggas upp runt butiken: ett brett utbud av reservdelar kommer att kompletteras med verkstadstjänster. En av de mest populära tjänsterna är ”Motomaatti”, som den kallas i Finland. Det är en test- och servicepunkt för små underhållsarbeten på bilen, till exempel byte av glödlampor och torkarblad samt kontroll av olja och kylvätska är några av jobben som erbjuds.

– Vi är oerhört nöjda med utformningen av varuhuset. Vi vill finnas på en attraktiv plats och lätt tillgängliga för vår kundgrupp. Vi har många gör-det-självare bland våra kunder, men med våra tjänster behöver man inte göra allt själv om man inte vill. Därför ställer våra tjänster också höga krav på varje etablering. Förutom verkstad och Motomaatti kommer det finnas däckhotell och biltvätt, säger Johan.

Motonet Örebro kommer ligga i handelsområdet Marieberg, där stort sett alla aktörer inom detaljhandeln finns närvarande. Som närmsta grannar finns både livsmedel och Mariebergsgallerian. Den kommande utvecklingen av motorvägen kommer att göra det ännu enklare för kunderna att ta sig runt i området. Varuhuset har en yta på nästan 4 500 kvadratmeter, varav cirka 3 000 är kund yta i butiken.

Motonet har tillsammans med lokala fastighetsägaren Husherren kommit överens med ett långt avtal med hjälp av Herde Förvaltning.

– Vi ser fram emot att tillsammans med Motonet etablera ett helt nytt koncept för Örebro och även att satsningen genererar så många nya arbetstillfällen vilket känns kul att kunna bidra med till regionen. Efter en snabb process med vår uthyrningskonsult Herde som vi arbetat med tidigare hittade vi formerna för genomförandet och står redo att börja bygga säger Per Carlsson från Husherren som äger flera fastigheter i området.

Under våren har Motonet rekryterat personal till huvudkontoret. Ett tiotal nya jobb har nu tillsatts inom den centrala organisationen. Motonet tillträdde sina nya kontorslokaler i norra Stockholm då man signerade ett avtal med NCC och Castellum i det nybyggda kontorsområdet på Slåttervägen i Järva Krog. Därifrån kommer både lednings och mer operativ personal utgå kommande år under expansionen i Sverige.

Varuhuschef för Sundsvall har också rekryterats och kommer att börja bygga upp sitt lokala team på under våren när rekryteringsprocessen startar runt påsk. Man önskar finna personal både till service och logistik, liksom till företagsförsäljningen och verkstaden som öppnar upp under 2024.

Till sommaren 2024 kommer det totala antalet anställda för Motonet Sverige att överstiga 100 när de första varuhusen har öppnat. Öppnandet av en ny enhet innebär 40–50 jobb i olika positioner och specialistområden.

– Positiv och god kundservice från kunniga passionerade medarbetare fullbordar kundens upplevelse, sammanfattar Johan.

Missa inte! Fastighetsdagen Örebro

Den 6 september är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Fastighetsdagen Örebro. Det äger rum på Kulturkvarteret, Fabriksgatan 4, Örebro.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Uppgift: Här öppnar Apple nummer fyra i Sverige

Efter fiaskot vid Kungsträdgården kan det bli en andra butik i 08-området.

CBRE IM utvecklar logistik om 46.000 kvm

Förvärvar mark utanför Helsingborg och bygger logistik på spekulation.

Coor hyr 4.500 kvm av Fabege vid Haga Norra

Fabeges projekt uthyrt till två tredjedelar.

Kontor i ett klot

CA Fastigheter projekterar för hotell och kontor i två gamla gasklockor.

Perfekt storm stoppar bostadsbyggen

Tvärnit på alla sätt. Men det finns sätt att få igång bostadsmarknaden. En expert på Tango ser fler möjlig­heter, men ...

Älvstrandens vd sparkad

Får gå efter extrainkallat styrelsemöte där kritisk rapport var underlag.

Slår till med köp på hela 5 mdr

Oväntad säljare till eftertraktade fastigheter.

Nystart för Obos landmärke – fyra team tävlar

Läs om de nya planerna för höghuset och vilka som fått i uppdrag att rita. Flera världsberömda arkitektfirmor anlitade.

Catella förvärvar majoritet i franska Aquila

Med förvärvet utökar bolaget sin verksamhet inom asset management och fondförvaltning.

Topplista

Största affärerna 2023

De största transaktionerna på fastighetsmarknaden rangordnas.

Bildextra: Gasklocka 2 blir till Gasometer

Stockholms stads och Pophouse nya kulturmötesplats har döpts.

Så blir utsiktsvåningen – ”Blir en kassako”

Ola Sernekes kalkyl för 100 miljoner kronor per år.  230 meter upp. Nya innovationen. Jämför med Burj Khalifa.

Lista: Priserna för att åka upp i världens högsta

Fastighetsvärlden listar 25 världskända skyskrapors utsiktsplatser.

Tillbaka till förstasidan