Motonet öppnar andra i Sverige – hyr 4.500 kvm av Husherren

Varuhuskedjan Motonet öppnar ett varuhus i Marieberg Örebro våren 2024.  Det blir den finska kedjans andra varuhus i Sverige. Det är Husherren som hyr ut 4.500 kvm lokaler.

Annons

Herde Förvaltning har assisterat Husherren i uthyrningen.

Motonet meddelade sin expansion i Sverige hösten 2021 och öppnandet av nya varuhus går enligt plan, trots de utmanande ekonomiska tiderna i omvärlden och detaljhandeln just nu. Motonet har förberett sig för internationalisering i flera år och fortsätter steg för steg för att etablera sig i Sverige.

– Det exakta antalet varuhus och placeringar är inte klart, men förhandlingar pågår på flera orter, vissa ligger närmare och vissa längre fram i tiden. Jag hoppas och tror att vi relativt snart kan offentliggöra en tredje Motonet-butik i Sverige 2024 utöver butiken i Örebro, och ytterligare fler kommer, säger Johan Ljung, vd för Motonet AB.

Dessutom kommer kunderna snart att kunna handla på e-handel, en öppning som är en del av en spännande och bred etableringsplan, vilken fortsätter med oförändrat tempo.

– Vi är ett stabilt familjeföretag med nästan 60 års erfarenhet i Finland och vi tror att tuffare tider alltid följs av bättre sådana. Vi ser idag ingen anledning att ändra vår långsiktiga plan.

Förstklassigt läge och utrymme för tjänster i Örebro

Automotive-segmentet som det kallas är kärnan i Motonets verksamhet och det är kanske främst inom detta område som man anser sig ha något nytt att erbjuda konsumenterna. Ett omfattande utbud av produkter och tjänster för bilister, motorcyklister, båtförare och cyklister, kompletterat med innovativa tjänster.

I Örebro kommer ett komplett servicecenter att byggas upp runt butiken: ett brett utbud av reservdelar kommer att kompletteras med verkstadstjänster. En av de mest populära tjänsterna är ”Motomaatti”, som den kallas i Finland. Det är en test- och servicepunkt för små underhållsarbeten på bilen, till exempel byte av glödlampor och torkarblad samt kontroll av olja och kylvätska är några av jobben som erbjuds.

– Vi är oerhört nöjda med utformningen av varuhuset. Vi vill finnas på en attraktiv plats och lätt tillgängliga för vår kundgrupp. Vi har många gör-det-självare bland våra kunder, men med våra tjänster behöver man inte göra allt själv om man inte vill. Därför ställer våra tjänster också höga krav på varje etablering. Förutom verkstad och Motomaatti kommer det finnas däckhotell och biltvätt, säger Johan.

Motonet Örebro kommer ligga i handelsområdet Marieberg, där stort sett alla aktörer inom detaljhandeln finns närvarande. Som närmsta grannar finns både livsmedel och Mariebergsgallerian. Den kommande utvecklingen av motorvägen kommer att göra det ännu enklare för kunderna att ta sig runt i området. Varuhuset har en yta på nästan 4 500 kvadratmeter, varav cirka 3 000 är kund yta i butiken.

Motonet har tillsammans med lokala fastighetsägaren Husherren kommit överens med ett långt avtal med hjälp av Herde Förvaltning.

– Vi ser fram emot att tillsammans med Motonet etablera ett helt nytt koncept för Örebro och även att satsningen genererar så många nya arbetstillfällen vilket känns kul att kunna bidra med till regionen. Efter en snabb process med vår uthyrningskonsult Herde som vi arbetat med tidigare hittade vi formerna för genomförandet och står redo att börja bygga säger Per Carlsson från Husherren som äger flera fastigheter i området.

Under våren har Motonet rekryterat personal till huvudkontoret. Ett tiotal nya jobb har nu tillsatts inom den centrala organisationen. Motonet tillträdde sina nya kontorslokaler i norra Stockholm då man signerade ett avtal med NCC och Castellum i det nybyggda kontorsområdet på Slåttervägen i Järva Krog. Därifrån kommer både lednings och mer operativ personal utgå kommande år under expansionen i Sverige.

Varuhuschef för Sundsvall har också rekryterats och kommer att börja bygga upp sitt lokala team på under våren när rekryteringsprocessen startar runt påsk. Man önskar finna personal både till service och logistik, liksom till företagsförsäljningen och verkstaden som öppnar upp under 2024.

Till sommaren 2024 kommer det totala antalet anställda för Motonet Sverige att överstiga 100 när de första varuhusen har öppnat. Öppnandet av en ny enhet innebär 40–50 jobb i olika positioner och specialistområden.

– Positiv och god kundservice från kunniga passionerade medarbetare fullbordar kundens upplevelse, sammanfattar Johan.

Missa inte! Fastighetsdagen Örebro 2024

Den 4 september är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Fastighetsdagen Örebro 2024. Seminariet äger rum på Örebro Konserthus, Örebro.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Catena säljer för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Lista: Här är de 12 som ännu ingår i Oscar Properties

Fastighetsvärlden går igenom det återstående beståndet – som investerarna hittills nobbat. Snart är allt borta.

Arnhult: Vi ska sälja mer

Berättar om uthyrningsmarknaden, lånen och transaktionerna.

”Nästan tjänstefel om räntan inte sänks”

Annan expert: ”Styrränta på tre procent vid årsskiftet”

Batljan: ”Vi bör kunna ta pole position”

10-miljardersbolaget visar siffrorna för första gången som noterat bolag.

Vd:n om nästa steg för OP – att bli något helt annat

Vd:n: ”Ja, nu är det inte mycket kvar. Snart kan jag gå på semester”. Nye vd:n ser ny användning för bolaget.

Bilder: ”Fridhemsplan behöver kärlek”

Det nya konceptet består av en mix av mjukt från 60-talets Paris och grovt från New York. Se hur kvarteret kommer att utvecklas.

Lindh Hök lämnar Nyfosa

”Det har varit en obeskrivligt rolig och utmanande resa”. Styrelsen inleder rekryteringsprocess.

JM: Fler sålda och byggstartade

Upp 235 procent i Stockholmsområdet. Läs om övriga marknader.

Slättö delköper studentportfölj från K2A värderad till 3,1 mdr

Affären innebär en tydlig förstärkning av K2A:s nyckeltal.

Nu påbörjas bygget av ett nytt stationshus i Göteborg

Totalytan är 15.000 kvm, där takhöjden i stationshallen blir 8 meter. Av lokalytan blir drygt hälften kontor.

Projekt

Prestigeprojekt vid lyxigt vattenläge

Höjderna har fått sänkas, men nu är JM på gång med det första av totalt fyra kvarter precis utanför innerstaden.

FV Quiz

FV Quiz: Krisande bolagen?

Vad kan du om bolagen som hamnat i problem?

Tillbaka till förstasidan