Krister Mellström.

Mellström ny vd för Telge Bostäder

Sedan i juni förra året har Krister Mellström arbetat som tillförordnad vd för Telge Bostäder parallellt med sitt ordinarie uppdrag som vd för Telge Fastigheter. Han har nu accepterat ett erbjudande från Telge Bostäders styrelse om att ta över som bolagets ordinarie vd. I samband med att han tillträder sin nya roll den 1 april lämnar han sitt nuvarande uppdrag som ordinarie vd för Telge Fastigheter.

Annons

– Jag är mycket glad över att Krister Mellström tackat ja till att bli vd för Telge Bostäder, efter att ha varit tillförordnad vd sedan juni 2023. Styrelsen har under den här tiden lärt känna Krister som en mycket kompetent och engagerad vd för företaget och vi ser fram emot att få fortsätta det samarbetet, säger Helena Forslund, styrelseordförande, Telge Bostäder.

Telge Bostäder grundades 1948 och är idag Södertäljes största bostadsbolag. Bolaget äger och förvaltar cirka 9.500 bostäder.

– Det här är en chans som jag verkligen vill ta vara på. Jag ser stora möjligheter för Telge Bostäder framåt som tillexempel arbetet kring nybyggnationer och fastighetsutveckling, säger Krister Mellström och fortsätter: Jag vill rikta ett stort tack till mina medarbetare på Telge Fastigheter för de här åren. Jag känner mig stolt över allt som vi har åstadkommit och trygg med att bolaget mår bra och står stadigt.

– Krister har gjort ett utmärkt jobb för Telge Fastigheter. Jag är glad över att han blir kvar i koncernen, det möjliggör också en bra övergång. För Telge Fastigheters del så träffas styrelsen inom kort för att påbörja processen för rekrytering av ny vd, säger Lars Greger, styrelseordförande, Telge Fastigheter.

Krister Mellström har arbetat i ledande roller inom Telgekoncernen sedan 2017. De första två åren som projektchef och sedan som chef för avdelningen som tidigare hette projekt och dokumentation inom Telge Nät. 2019 fick han frågan om att leda Telge Inköp som tillförordnad vd under en övergångsperiod. Han stannade på den posten i ett år innan han gick över till sin nuvarande roll som vd för Telge Fastigheter.

– Krister är en tillgång för koncernen med sin långa erfarenhet och goda ledarskap. Han har gjort ett fint arbete som vd för Telge Fastigheter och jag är glad att Krister nu formellt kliver in som vd Telge Bostäder. En viktig uppgift för mig nu blir att stötta styrelsen för Telge Fastigheter i rekryteringen av ny vd, säger Karin Medin, vd Telge AB och koncernchef.

Telge Fastigheter har påbörjat rekryteringsprocessen för att hitta en ny vd.

Fler Nyheter från förstasidan

Säljer för kvarts miljard i kanonaffär – 26% upp

Affär i Stockholm. ”Vi vill inte sälja, men det finns gränser för hur mycket huskramare man kan vara”, säger Sven-Olof Johansson till FV.

Öppnar flaggskepp i city

Öppnar första i Sverige.

Växande coworking redo att bredda verksamheten

”Som en schweizisk armékniv under utveckling.”

Lista: Tio största coworkingaktörerna

Fastighetsvärlden listar de tio största coworkingaktörerna i Sverige utifrån antal kvadratmeter.

SOJ: ”En snabb sänkning är nödvändig”

Anser att Riksbanken och ECB inte kan låta Fed vara styrande.

Affärsanalys

Bostäder på attraktiva nivåer i innerstan

En bostadsaffär på Södermalm i Stockholms innerstad analyseras av Adam Tyrcha på Newsec.

”Hyresnivån är inte nyckeln i förhandlingarna”

Gattberg: ”Hyresnivåer är inte nyckelfaktorn i förhandlingar. Allt handlar om EU:s taxonomiförordning”.

Castellum säljer bilhallar i Stockholm för 347 mkr

Tre byggnader med Porsche och Audi.

Spring för Livet – två veckor kvar

Pekar mot nytt rekord – igen. Separerade starttider nytt för i år.

Köper från Alma – Nyfosa tappar

Stor hyresgäst bantar förhyrningen mer än 40 procent. FV berättar om köpeskillingen.

Tar över efter McDonalds

Ny restaurang tar över efter den amerikanska hamburgerjättens tidigare lokal på gatuplan under Gondolen.

Vectura snor finanschef från Corem

25 års erfarenhet från fastighetsbranschen.

Niam köper för 1,5 miljarder

Byggnad om 64.000 kvm lokaler uppförs.

Ny vd till Ikano Bostad

Går från vd-rollen på Besqab.

Tillbaka till förstasidan