Louise Brorsson Salomon ny vd på Vinge

Maria-Pia Hope har varit vd på Vinge sedan 2012. Nu lämnar hon över vd-stolen på en av Sveriges största affärsjuridiska byråer till Louise Brorsson Salomon.

Annons

Louise Brorsson Salomon har varit på Vinge sedan 2005 och är delägare sedan 2015. Hon är ansvarig delägare för bank- och finansgruppen i Stockholm och är en internationellt erkänd och topprankad rådgivare. Hon har under sin karriär på Vinge medverkat i några av de viktigaste och mest högprofilerade affärerna i svenskt näringsliv, skriver den affärsjuridiska byrån i en kommentar.

– Jag har varit på Vinge större delen av mitt yrkesverksamma liv, och i dag känns Vinge på många sätt som en del av mitt DNA. Jag är glad och stolt över att ha fått förtroendet att fortsätta att utveckla vår framgångsrika fullserviceaffär tillsammans med resten av vårt duktiga team.  Ledarskapsfrågor ligger mig varmt om hjärtat och jag tar med min erfarenhet från klientrådgivningen och från att leda bank- och finansgruppen in i vd-rollen. Mitt uppdrag är framförallt att fortsätta på Vinges inslagna väg, med fokus på att ytterligare stärka vår position som ledande affärsjuridisk byrå i Norden, säger Louise Brorsson Salomon.

– Louise Brorsson Salomon är styrelsens förstahandsval som ny vd efter Maria-Pia Hope. Vi är övertygade om att Louise har de ledaregenskaper och den målmedvetenhet som krävs för att leda en av Nordens största advokatbyråer in i framtiden, säger Johan Winnerblad, Vinges styrelseordförande.

– Att leda Vinge i över ett decennium har varit ett privilegium, men det är också ett utmanande jobb som kräver sin kvinna. Nu när Vinge står stadigt är det naturligt för mig att lämna över till nästa generation, och det gläder mig att det är just Louise som tar över. Louise och jag har jobbat nära i många år, och jag vet att hon är en modern, inlyssnande och klok ledare. Jag kan inte tänka mig en bättre efterträdare, säger Maria-Pia Hope.

Vinge, som förra året firade 40-årsjubileum och redovisade en rekordomsättning på 1,6 miljarder kronor, har 535 anställda och är en av de ledande byråerna i Norden.

 

Fler Nyheter från förstasidan

Fransk bistro till Slussen

De tar över lokalen i McDonalds gamla lokal på gatuplan under Gondolen.

Vectura snor finanschef från Corem

25 års erfarenhet från fastighetsbranschen.

Niam köper för 1,5 miljarder

Byggnad om 64.000 kvm lokaler uppförs.

Arnhults egna klenod

FV går igenom det som återstår av de direktägda fastigheterna i det privata bolaget

Klart: Ny vd vid JM

Johan Skoglunds efterträdare utsedd.

Krönika

Det går inte ihop!

Anna-Carin Telin idkar självstudier, läs om hennes problem.

Castellum hyr ut 2.800 kvm i Bromma

Tecknat tre hyresavtal.

Investerar i södra Europa

Berättar för FV om framtidsplanerna.

Trions nya Hagabacken har köpt 18 fastigheter

Läs om Bengt Kjell, Oscar Lekander och Lars Thagessons nya fastighetssatsning.

Arnhult miljardsäljer privat till nya Muro Invest

21 fastigheter ingår i transaktionen.

Smällkaramell: Söker hela 20.000 kvm nytt

FV avslöjar storbolagets kraftiga minskning av kontorslokaler. Mer än halvering kan vänta. Svår vakans kan vänta för börsbolag.

Wihlborgs hyr ut 3.300 kvm

Fastigheten köptes för drygt ett år sedan med hög vakans. Nu fullt uthyrd.

Arena i svårt område åter på tapeten

Kan placeras på fastighet med flera stora projekt på gång.

Tillbaka till förstasidan