Logistea förvärvar för 66 mkr i Jönköpings län

Logistea har förvärvat en fastighet i Mullsjö samt en i Gnosjö till ett samlat fastighetsvärde om 66 miljoner kronor. Fastigheterna, som är fullt uthyrda, består tillsammans av en uthyrningsbar yta om 8.300 kvm samt 8.000 kvm byggrätter. Logiets portfölj är nu värd cirka 2,3 miljarder kronor.

Annons

Årlig hyresintäkt uppgår sammantaget till 5,1 Mkr och driftnetto till 4,9 Mkr. Genomsnittlig återstående kontraktstid uppgår till drygt 14 år.

Fastigheten i Mullsjö (Gyljeryd 1:43) är strategiskt belägen med närhet till tågstation och goda järnvägs-förbindelser samt riksväg 26, som är Sveriges längsta riksväg (även kallad Inlandsvägen syd, från Halmstad till Mora), samt med närhet till E4:an. Uthyrningsbar yta uppgår till cirka 5.900 kvadratmeter. Utöver befintlig byggnad tillkommer även utvecklingsbar markyta där det bedöms finnas möjlighet att uppföra cirka 8.000 kvadratmeter ny uthyrningsbar yta. Nuvarande byggnad är fullt uthyrd med en genomsnittlig återstående kontraktslängd om 15 år. Årlig hyresintäkt uppgår till 3,4 Mkr och driftnetto till 3,2 Mkr. Transaktionen baseras på ett fastighetsvärde om 46 Mkr. Tillträde sker preliminärt den 28 februari 2022 och Logistea finansierar köpet genom en riktad nyemission av nya stam B-aktier, banklån samt kontant betalning.

Fastigheten i Gnosjö (Gårö 1:370) är belägen i ett etablerat industriområde med närhet till E4:an. Uthyrningsbar yta uppgår till cirka 2.400 kvadratmeter. Nuvarande fastighetsägare har tecknat ett 12-årigt triple-net-avtal med Logistea. Årlig hyresintäkt uppgår till 1,8 Mkr och driftnetto till 1,7 Mkr. Transaktionen baseras på ett fastighetsvärde om 20 Mkr. Tillträde till fastigheten sker den 30 december 2021 och Logistea finansierar köpet genom en riktad nyemission av 345.000 stycken nya stam B-aktier samt kontant betalning.

– Förvärvet av de fullt uthyrda fastigheterna i Mullsjö och Gnosjö stärker Logisteas intjäning och kassaflöde ytterligare samtidigt som vi fortsätter utöka vår portfölj av lager- och logistikfastigheter i attraktiva tillväxtregioner, säger Tobias Lövstedt, COO, Logistea.

Logisteas fastighetsportfölj har på två års tid vuxit från 189 Mkr i fastighetsvärde till cirka 2.300 Mkr, varav 46 Mkr avser ej ännu tillträdda fastigheter.

Bolagets tillväxtstrategi är att bygga en fastighetsportfölj med starka kassaflöden i kombination med lång genomsnittligt kvarvarande kontraktstid i välbelägna och växande logistiknav i södra och mellersta Sverige. Efter förvärven av fastigheterna i Mullsjö och Gnosjö uppgår bolagets fastighetsportfölj till cirka 355.000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, varav cirka 325.000 kvadratmeter utgörs av förvaltningsfastigheter. Därutöver tillkommer en byggrättsportfölj om cirka 170.000 kvadratmeter.

Fler Nyheter från förstasidan

Rekordpriser vid Stureplan

Fastighetsvärlden berättar om köpeskillingen vid de båda affärerna vid Stureplan. ”Betalningsvilja för troféfastigheter”.

Bryter avtal om polishus i norrort

Andra tappade projektet under 2024.

Bilder: Så blir Malmös nya landmärke

70 meter hög vattentank i Norra hamnen. Liljewall vann arkitekttävling.

Nrep miljardköper från Skanska

Drygt 20.000 kvm ingår i transaktionen.

Här trotsar Zlatan padeldöden – lyxigt storbygge igång

FV har besökt platsen för den stora investeringen.

Hitachi Energy dumpar Castellum – köper av Corem

Skapar nytt campus om 30.000 kvm för forskning, utveckling, fabrik och kontor.

Eastnine köper från Skanska i miljardaffär

Nyutvecklad fastighet om nästan 30.000 kvm.

Genova delsäljer två nya fastigheter för 1,3 miljarder

408 hyresbostäder, vård- och omsorgsboende, en förskola och två garage ingår i transaktionen.

150.000 kvm byggrätter når marknaden

Stora volymer nära innerstaden. FV berättar om planerna för den stundande försäljningen.

Starka protester mot ny hög byggnad i Stockholm

Blir nästan dubbelt så hög som den nuvarande. Stör utsikten från bland annat planerad ”trippelskrapa”.

Bildextra: Scandics nya i Värtahamnen

Niam och Scandics hotellsatsning i Värtahamnen slår nu upp portarna. 40 rum har tillkommit och en skybar på våning 17.

Han blir ny vd vid Diös

”Jag är både tacksam och stolt för det förtroende och den möjlighet styrelsen ger mig”.

Podcasten Fastighet & Finans om SBB och miljardaffärer

”Radiotystnaden kring SBB är bruten”.

Tillbaka till förstasidan