Logistea förvärvar för 66 mkr i Jönköpings län

Logistea har förvärvat en fastighet i Mullsjö samt en i Gnosjö till ett samlat fastighetsvärde om 66 miljoner kronor. Fastigheterna, som är fullt uthyrda, består tillsammans av en uthyrningsbar yta om 8.300 kvm samt 8.000 kvm byggrätter. Logiets portfölj är nu värd cirka 2,3 miljarder kronor.

Årlig hyresintäkt uppgår sammantaget till 5,1 Mkr och driftnetto till 4,9 Mkr. Genomsnittlig återstående kontraktstid uppgår till drygt 14 år.

Fastigheten i Mullsjö (Gyljeryd 1:43) är strategiskt belägen med närhet till tågstation och goda järnvägs-förbindelser samt riksväg 26, som är Sveriges längsta riksväg (även kallad Inlandsvägen syd, från Halmstad till Mora), samt med närhet till E4:an. Uthyrningsbar yta uppgår till cirka 5.900 kvadratmeter. Utöver befintlig byggnad tillkommer även utvecklingsbar markyta där det bedöms finnas möjlighet att uppföra cirka 8.000 kvadratmeter ny uthyrningsbar yta. Nuvarande byggnad är fullt uthyrd med en genomsnittlig återstående kontraktslängd om 15 år. Årlig hyresintäkt uppgår till 3,4 Mkr och driftnetto till 3,2 Mkr. Transaktionen baseras på ett fastighetsvärde om 46 Mkr. Tillträde sker preliminärt den 28 februari 2022 och Logistea finansierar köpet genom en riktad nyemission av nya stam B-aktier, banklån samt kontant betalning.

Fastigheten i Gnosjö (Gårö 1:370) är belägen i ett etablerat industriområde med närhet till E4:an. Uthyrningsbar yta uppgår till cirka 2.400 kvadratmeter. Nuvarande fastighetsägare har tecknat ett 12-årigt triple-net-avtal med Logistea. Årlig hyresintäkt uppgår till 1,8 Mkr och driftnetto till 1,7 Mkr. Transaktionen baseras på ett fastighetsvärde om 20 Mkr. Tillträde till fastigheten sker den 30 december 2021 och Logistea finansierar köpet genom en riktad nyemission av 345.000 stycken nya stam B-aktier samt kontant betalning.

– Förvärvet av de fullt uthyrda fastigheterna i Mullsjö och Gnosjö stärker Logisteas intjäning och kassaflöde ytterligare samtidigt som vi fortsätter utöka vår portfölj av lager- och logistikfastigheter i attraktiva tillväxtregioner, säger Tobias Lövstedt, COO, Logistea.

Logisteas fastighetsportfölj har på två års tid vuxit från 189 Mkr i fastighetsvärde till cirka 2.300 Mkr, varav 46 Mkr avser ej ännu tillträdda fastigheter.

Bolagets tillväxtstrategi är att bygga en fastighetsportfölj med starka kassaflöden i kombination med lång genomsnittligt kvarvarande kontraktstid i välbelägna och växande logistiknav i södra och mellersta Sverige. Efter förvärven av fastigheterna i Mullsjö och Gnosjö uppgår bolagets fastighetsportfölj till cirka 355.000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, varav cirka 325.000 kvadratmeter utgörs av förvaltningsfastigheter. Därutöver tillkommer en byggrättsportfölj om cirka 170.000 kvadratmeter.

Fler Nyheter från förstasidan

Stor jätte ännu osåld

Försäljningsplan gick inte i mål. 57.000 kvm omtyckt handel – men med minst ett stort frågetecken.

Lämnar Rikshem – blir vd för stor allmännytta

Äger cirka 10.000 bostäder.

Skiftar Selin-bolag som motpart i affär om 440 mkr

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat denna fastighet”.

Bolagen som höjer hyrorna mest 2023

Snittet för hyreshöjningarna landar på 4,12 procent.

”Ingen ljusning i sikte under resten av 2020-talet”

Ny marknadsrapport för bostadsmarknaden.

Cibus nyemission växte

Ökades på med 130 mkr under torsdagskvällen – med rabatt om 10 procent mot börskursen. Ska lösa obligationslån.

Snabb affär nära Östermalmstorg

Från start till full betalning tog processen endast 15 dagar.

Vill sälja klassisk arena

FV berättar om fastighetsägandet runt om i landet.

Miljardaffär med köpcentrum

Två välkända handelsanläggningar byter ägare.

Köparens 7:e och 8:e köpcentrum

Proppen ur. FV summerar att 16 välkända anläggningar bytt ägare sedan 2020.

Realplay

En säsong med återbruk – och obligationer

Det senaste året har Realplay producerat ett 30-tal program, några av dem väckte extra intresse och FV listar här dessa godbitar.

JM säljer för 676 miljoner

Plötsligt en stor bostadsaffär. FV berättar om köparen.

Bostäder i clinch med stigande räntor

De ”säkra” intäkterna räcker inte för att försvara aktiekurserna.

Rik privatfamilj vill köpa – redo förvärva för miljarder

Letar efter volymer om minst 1.000 lägenheter. Berättar för FV.

Tillbaka till förstasidan