Lämnar Handelskammaren – ny vd på Projektengagemang

Andreas Hatzigeorgiou blir ny vd och koncernchef på börsbolaget Projektengagemang. Andreas Hatzigeorgiou  är i dag vd på Stockholms Handelskammare samt forskare vid KTH. Nuvarande tillförordnad vd Liselotte Haglind kommer att återgå till tjänsten som finansdirektör när Andreas Hatzigeorgiou kliver in under hösten 2024.

Annons

– Det är med stor glädje som vi välkomnar Andreas Hatzigeorgiou till Projektengagemang Sweden AB. Andreas har dokumenterad erfarenhet av förändringsledning, att uppnå resultat och leverera tillväxt. Med hans expertis och brinnande intresse för innovation och hållbar samhällsutveckling, samt breda nätverk i näringslivet, offentlig förvaltning och akademin, ser vi att han är rätt person att fortsätta leda koncernen mot vår vision att bli främst inom byggnader och deras närmiljö, säger Projektengagemangs styrelseordförande Per-Arne Gustavsson.

Andreas Hatzigeorgiou innehar just nu rollen som vd för Stockholms Handelskammare och är bland annat styrelseordförande för Swedish Chambers International och styrelseledamot i Stiftelsen Affärsvärlden och i ICC Sverige.

Han är också affilierad forskare vid KTH, där hans forskning undersöker aspekter av urbanisering och stadsutveckling med fokus på hållbarhet, ny teknik, infrastruktur samt digitalisering.

– Jag är entusiastisk över att som vd och koncernchef utveckla Projektengagemang och leda bolaget in i framtiden tillsammans med medarbetare och partners. Vi ska lyckas intensifiera omställningen mot ett mer hållbart, resillient och innovativt samhälle genom att säkerställa att Projektengagemangs tjänster, kompetens och expertis inom byggnader och deras närmiljö får ännu större genomslag, säger Andreas Hatzigeorgiou.

Bland Andreas Hatzigeorgious tidigare uppdrag kan nämnas Utrikesdepartementet och Världsbankens huvudkontor i Washington DC. Han är doktor i nationalekonomi med examina från bland annat University of Michigan i USA och Lunds universitet.

Andreas Hatzigeorgious tillträder sin nya roll under tredje kvartalet 2024.

Nuvarande tillförordnad vd och koncernchef, Liselotte Haglind, kommer att fortsätta att leda koncernen fram till dess att Andreas Hatzigeorgiou tillträder posten. Efter detta kommer hon att återgå till sin tidigare roll som finansdirektör.

– Jag vill tacka Liselotte Haglind för hennes gedigna insats som tillförordnad vd och koncernchef. Med sin omfattande erfarenhet inom samhällsbyggnadsbranschen och som ledare i konsultorganisationer är Liselotte mycket betydelsefull för koncernen. Både för att säkerställa en stabil övergång tills Andreas Hatzigeorgiou tillträder som ny vd och koncernchef, samt i hennes nyckelroll som koncernens dinansdirektör, säger Per-Arne Gustavsson.

Fler Nyheter från förstasidan

JM säljer för halv miljard

Säljer i utvecklingsområde i 08-regionen.

Capman köper projekt om 289 bostäder

Genomför stor forward funding-affär. Läs FV:s bedömning av priset.

Ansöker om konkurs för 27 enheter – över 100.000 kvm

Kraftig offensiv de senaste åren.

Slutspurt för finansieringen av Sveafastigheter

Förberedelser för att sälja eller notera.

Klart med hotell i Hagaparken

”Denna hotellanläggning har en enorm potential”.

Ikea öppnar i MoS

Hyr hela 2.500 kvm. FV berättar var den nya butiken hamnar.

Northvolt skrotar fabriksplanerna i Borlänge

Vill sälja marken om 900.000 kvm som köptes av Stora Enso 2022.

SLP köper för 204 mkr

Fastigheten har en total markyta om 72.000 kvm, varav 70 procent får bebyggas.

Heba förvärvar av Slättö för kvarts miljard

Förvärvar i vattennära läge.

Köper 44.000 kvm av Corem

Planerar att riva och bygga nytt på spekulation.

Stjärnkockar tar över hela Birger Jarlspassagen

Lägger beslag på hela 750 kvm för sin satsning.

Miljardköper Bromma Blocks – för halva priset

Kraftig värdenedgång från tidigare affär och från årsskiftet. En av Stockholms största handelsplatser. FV berättar om den skyhöga yielden.

Säljer på Norr Mälarstrand

Avyttrar ytterligare en fastighet på Kungsholmen.

Citybox öppnar första i Sverige – vill expandera

Citybox första hotell i Sverige blir kedjans minsta och ”mörkaste”. Läs om kedjans framtidsplaner.

Tillbaka till förstasidan