Stefan Jansson, Kraftstaden Fastigheter.
Stefan Jansson, blivande vd hos Kraftstaden Fastigheter.

Kraftstaden tillsätter ny vd

Efter många turer har nu Kraftstaden hittat en ny vd i Stefan Jansson. Han kommer närmast från tjänsten som samhällsbyggnadschef i Grästorps kommun. Han tillträder tjänsten i mitten av augusti. 70 personer sökte jobbet.

Annons

– Vi är glada att meddela att Stefan Jansson, med sin imponerande erfarenhet och gedigna bakgrund inom fastighetssektorn, har valts för att leda och vidareutveckla Trollhättans mest betydelsefulla fastighetsbolag, säger Olof Halbert, styrelseordförande i Kraftstaden Fastigheter i Trollhättan.

Kraftstadens styrelse har höga förväntningar på Stefans ledarskap och förmåga att driva bolaget framåt i en tid av snabba förändringar och utveckling inom fastighetsbranschen. Med nästan 70 ansökningar att överväga var Stefan den kandidat som bäst motsvarade våra krav och förväntningar.

– Vi har valt Stefan som vår nästa vd på grund av hans gedigna bakgrund inom fastigheter och utveckling, hans erfarenhet av att leda större organisationer samt hans stabilitet och sympatiska ledargestalt, säger Olof Halbert.

Den tidigare vd:n fick lämna med omedelbar verkan på grund av kritik som riktades mot ledning och styrning i ett anonymt brev. I brevet, som skickades till politiker i Trollhättan, togs upp bland annat en vd som inte tar problemen på allvar, personal som inte vet till vem de ska vänta sig till eller om man vågar ta upp den infekterade arbetsmiljön i bolaget. En tillförordnad vd tillsattes men även han fick lämna tjänsten med omedelbar verkan efter en tid, när styrelsen inte var nöjd med leveransen.

Stefan Jansson ambition framåt är att främja ett tillitsbaserat ledarskap och stärka samarbetet med all personal.

– Mitt ledarskap kommer att präglas av prestigelöshet, tillit och närvaro. Jag strävar efter att vara så närvarande som möjligt och betonar vikten av samarbete, då det är tillsammans vi skapar utveckling i organisationen, säger Stefan Jansson, blivande vd på Kraftstaden.

Stefan Jansson är född och uppvuxen i Trollhättan och kommer närmast från Grästorps kommun där han är samhällsbyggnadschef.

– Att tacka ja till rollen som vd för Kraftstaden Fastigheter var för mig en möjlighet jag inte kunde motstå. Jag brinner för stadens utveckling och ser fram emot att jobba nära både näringslivet och med de kommunala fastigheterna. Att få bidra till hemkommunens tillväxt och samhällsutveckling är en fantastisk möjlighet, avslutar Stefan Jansson.

Fler Nyheter från förstasidan

JM säljer för halv miljard

Säljer i utvecklingsområde i 08-regionen.

Capman köper projekt om 289 bostäder

Genomför stor forward funding-affär. Läs FV:s bedömning av priset.

Ansöker om konkurs för 27 enheter – över 100.000 kvm

Kraftig offensiv de senaste åren.

Slutspurt för finansieringen av Sveafastigheter

Förberedelser för att sälja eller notera.

Klart med hotell i Hagaparken

”Denna hotellanläggning har en enorm potential”.

Ikea öppnar i MoS

Hyr hela 2.500 kvm. FV berättar var den nya butiken hamnar.

Northvolt skrotar fabriksplanerna i Borlänge

Vill sälja marken om 900.000 kvm som köptes av Stora Enso 2022.

SLP köper för 204 mkr

Fastigheten har en total markyta om 72.000 kvm, varav 70 procent får bebyggas.

Heba förvärvar av Slättö för kvarts miljard

Förvärvar i vattennära läge.

Köper 44.000 kvm av Corem

Planerar att riva och bygga nytt på spekulation.

Stjärnkockar tar över hela Birger Jarlspassagen

Lägger beslag på hela 750 kvm för sin satsning.

Miljardköper Bromma Blocks – för halva priset

Kraftig värdenedgång från tidigare affär och från årsskiftet. En av Stockholms största handelsplatser. FV berättar om den skyhöga yielden.

Säljer på Norr Mälarstrand

Avyttrar ytterligare en fastighet på Kungsholmen.

Citybox öppnar första i Sverige – vill expandera

Citybox första hotell i Sverige blir kedjans minsta och ”mörkaste”. Läs om kedjans framtidsplaner.

Tillbaka till förstasidan