Kicks har tidigare satsat på flera flaggskeppsbutiker. Nu investerar man i ett rejält stort lager.

Kicks satsar på nytt lager om 29.000 kvm

Kicks gör sin största investering i bolagets historia för att framtidssäkra sin lager- och logistiklösning.Samarbetspartners för att etablera fastigheten för det nya omnilagret om 29.000 kvm är Bockasjö och Kilenkrysset. Platsen är Rosersberg, söder om Arlanda.

Kicks befintliga e-handelslager finns i Jordbro, i södra Stockholmsområdet. Det är på 6.000 kvm. Kicks har även ett outsourcat lager i Nykvarn.

Detta innebär att Kicks kommer att investera i ett nytt högautomatiserat nordiskt omnilager för att hantera såväl varuförsörjningen till butik som kundorder för den snabbt växande e-handeln. Det nya lagret tillsammans med en lösning för att plocka e-handelsordrar i butik kommer möjliggöra snabba transporter på Kicks alla tre marknader; Sverige, Norge och Finland.

Bakgrunden till investeringsbeslutet av ett nytt lager är att Kicks vill säkra en effektiv, skalbar och hållbar logistiklösning på bolagets samtliga marknader samtidigt som man vill skapa förutsättningar för fortsatt lönsam tillväxt när man växlar upp ytterligare. Den totala investeringen för det nya omnilagret beräknas överstiga 200 miljoner och lagret förväntas tas i drift i början av 2024. Redan under hösten 2021 påbörjades utrullning av att plocka e-handelsorder i butik, en lösning som kommer att lanseras fullt ut och skalas upp under 2022.

“Vi lämnar ett händelserikt år bakom oss med en stark tillväxt och därmed rekordförsäljning, såväl som ytterligare stärkt lönsamhet, och det är med stor tilltro till framtiden som vi nu står redo att gå vidare med denna investering. Vi ser också att vi idag har en välfungerande omnikanalsstrategi som kunderna verkligen uppskattar och med en konsoliderad och framtidssäkrad logiskplattform kommer vi vara väl rustade för att stärka vår marknadsposition ytterligare”, säger Freddy Sobin, vd på Kicks.

Samarbetspartners för att etablera fastigheten för det nya omnilagret är Bockasjö och Kilenkrysset som båda har lång erfarenhet av att skapa moderna, effektiva och miljövänliga logistikbyggnader. Lagret kommer att bli 29.000 kvadratmeter stort och kommer ge en väsentligt högre kapacitet jämfört med den lagerlösning bolaget har idag. Vidare kommer omnilagret att byggas med höga hållbarhetsambitioner och klassas med miljöcertifieringen BREEAM-SE Excellent. Bland annat kommer det att drivas av el från solpaneler och ha möjlighet till elladdning av fordon.

– Efter månader av förberedelser och hårt arbete av alla involverade team så känns det väldigt roligt att kunna kommunicera att vi nu tar nästa steg i Kicks Supply Chain Transformation och att vi har fattat ett investeringsbeslut som kommer framtidssäkra Kicks affär. Vi ser verkligen fram emot att påbörja implementationsfasen av det nya lagret i nära samarbete med bland annat Bockasjö, säger David Heeroma, COO på Kicks.

Lagret kommer att ha en optimerad placering i Rosersberg, invid E4an. Regionens infrastruktur möjliggör smidiga transporter till bolagets alla marknader. Samtliga medarbetare på Kicks befintliga e-handelslager i Jordbro kommer erbjudas möjligheten att följa med till det nya lagret i Rosersberg.

Bockasjö och Kilenkrysset kommer via sitt gemensamägda bolag uppföra ett nytt logistikcenter om totalt 42.000 kvadratmeter, varav alltså Kicks hyr 29.000 kvm på ett långt hyresavtal. Resterande 13 000 kvadratmeter kommer att uthyras till annan hyresgäst.

– Vi gläds åt samarbetet med Kicks och att vara en del av deras framgångssaga och framtida strategi, säger Joakim Hedin, vd för Bockasjö AB.

– Detta är vår tredje fastighet på kort tid som vi uppför tillsammans med Bockasjö i vårt gemensamägda bolag. Vi gläder oss åt att samarbetet med Bockasjö fördjupas men också tåt vårt samarbete med Kicks, säger Jan Persson vd, för Kilenkrysset AB.

Missa inte! Logistik & Fastigheter 2023

Den 8 februari är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Logistik & Fastigheter 2023. Det äger rum på Elite Stadshotellet, Eskilstuna + Webbsänt.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Missa inte! Bostadsdagen 2023

Den 22 februari är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Bostadsdagen 2023. Det äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Skanska hyr ut 2.500 kvm

Uthyrningsgraden når 75 procent.

Coworkingfirma hyr hel byggnad i Gamla stan

Palatsbyggnad. ”Finns ingen byggnad med samma wow-faktor.”

Affärsanalys

Rekordnivå men med en högre yield

Daniel Holmkvist vid CBRE har analyserat en uppmärksammad affär nära Stureplan.

Besqab i nyemission om 825 miljoner

Kommer att använda pengarna till att i förtid helt återbetala den obligation man gav ut för två år sedan.

”Kontorsvägrarna” – så kan de lockas åter

De anställda berättar vad som krävs för att lämna hemmet.

Hyr ut över 3.000 kvm på Södermalm

Fortsatt högt tryck efter lokaler.

De fem kan vinna priset Bästa uthyrning 2022

Svårt uppdrag för juryn. Många spridda röster.

Realplay

Helheten ger rätt skattelösning

För fastighetsbranschen spelar skattefrågor ofta en stor roll. Om det handlar det senaste avsnittet från Realplay där ”dokumentera” blir ett viktigt råd.

Satsar nära Stureplan

Driver flera välkända krogar. Har nu tecknat kontrakt för ytterligare en lokal.

Bildextra: Nytt stationshus i Göteborg – och mer kommer

FV berättar även om hur hela området kan utvecklas. Jernhusens planer summerar till hela 150.000 kvm. Se även FV:s karta!

Ibrahimovic utmanar padeldöden

Redo för ny stor satsning i Stockholmsområdet. En av de största i Sverige. FV berättar om detaljerna.

5 affärer i final om Bästa köp 2022

En jury om tio investerare har, på FV:s uppdrag, korat 2022 års bästa affärer.

Hon blir vd vid Platzer

Tar över efter P-G Persson. ”Ett mycket attraktivt och spännande fastighetsbolag”.

Convendum öppnar sex nya – totalt 30.000 kvm

Läs om förhyrningarna, storlek och om respektive fastighetsägare.

Tillbaka till förstasidan