Sekelskiftesbyggnaden Tullkammaren i Umeå, där House Be öppnar coworking.

House Be öppnar 3.800 kvm i Umeå – hyr helt hus

Det norrländska coworkingföretaget House Be etablerar sig i Tullmagasinet i Umeå, mer känt som Tullkammaren. Hela huset med en yta om 3.800 kvm kommer att göras om till coworkingyta för 400 Umeåbaserade medlemmar.

Annons

House Be är en coworkingaktör med rötterna i Åre har sedan 2017 vuxit stadigt och finns förutom i Åre även i Luleå, Skellefteå, Umeå, Örnsköldsvik, Härnösand, Sundsvall, Hudiksvall och Östersund.

Tullkammaren, som ägs av fastighetsbolaget Campus X, kommer nu att anpassas för coworking verksamheten. Här kommer öppna ytor med moderna arbetsplatser skapas, studios för de som vill stänga dörren om sig samt mötesrum och konferenslokaler i varierande storlek växa fram. Medlemstrycket på House Be:s befintliga coworking i Umeå har varit så stort att lokalerna inte räcker till. Inflyttning i Tullkammaren kommer ske från och med 1 februari 2024.

– Umeå är en stad med ett blomstrande näringsliv där vi vill bidra till ytterligare tillväxt. Tillsammans med våra medlemmar och näringslivet i Umeå vill vi skapa en mötesplats där människor och företag når sin fulla potential. Här får vi möjlighet att skapa det ekosystem av kontor, möten, tjänster och inspiration som vi vill erbjuda våra medlemmar och deras nätverk. Att vi nu flyttar in i hela fastigheten, en ikonisk byggnad som Tullkammaren känns fantastiskt, säger Olof Pergament, vd på House Be.

Campus X som ägs av tillväxtmotorn Fort Knox och Wallenbergsstiftelsen ser fram emot att välkomna House Be:s medlemmar till fastigheten. Johanna Olsson, delägare Fort Knox fortsätter:

– Vi är mycket glada att få välkomna House Be till Tullkammaren. För oss har det varit väldigt viktigt att hitta rätt hyresgäst för Tullkammaren och med House Be har vi funnit både långsiktighet och gott samarbete. Vi ser fram emot House Be:s fortsatta utveckling i fastigheten och som en stärkande aktör i Umeås näringsliv.

Genom mottot Work. Play. Be. vill House Be göra det enklare för sina medlemmar och andra norrländska företag att lyckas, på den plats där de vill leva. House Be kallar det coworking på norrländska och det handlar om att få ut så mycket som möjligt av livet både på och utanför jobbet. Här är nätverkandet en naturlig del av coworking- koncept och utöver lokalerna erbjuder House Be mängder med möjligheter att få inspiration, energi och att träffa nya människor. De cirka 1600 House Be medlemmarna är kärnan i verksamheten, tillsammans med dem skapar House Be attraktiva events och möten.

– Vi har som målsättning att nå 2000+ medlemmar under 2024 där Tullkammaren kommer att stå för en stor del av denna tillväxt! Ser oerhört mycket fram emot att få välkomna inkubatorer, startups, regionala-, nationella- och internationella företag in i House Be:s gemenskap, säger Olof Pergament.

House Be öppnade under förra året upp fyra nya enheter; två i Skellefteå, en i Umeå och en i Hudiksvall. Närmare 6000 kvadratmeter adderades och nu med tillträdet av Tullkammaren kommer House Be ombesörja totalt ca 17 000 kvm. Ytor som redan skapat värde för företagare på de 9 orter i Norrland där de är verksamma. Medlemskap för större företag har utvecklats för att möta behovet av flexibilitet och aktivitetskalendern som syftar till att ge medlemmarna ett rikare arbetsliv och fritid har fullkomligt exploderat.

 

Fler Nyheter från förstasidan

Växande möjligheter i mörka utrymmen

Bergutrymmen och gamla cisterner behöver inte bara vara garage, utan kan även ge plats åt odlingar, skyttebanor och gym. Bara fantasin sätter gränser.

Deka sålt hotell till Sinoma

Hotellfastigheten med 300 rum precis vid Centralstationen.

Krönika

Vi måste prata om Göteborg

”Demokratisk arkitektur är en lika knasig idé som demokratisk ekonomi.”

Chocken: Värdefall på 23 procent

Tappade nära 1,5 miljarder i fastighetsvärde.

”Stor potential i tio år till”

Logistikjättens prognos om den svenska marknaden.

Stormöte på gång för coworkingaktörer

”Vi har en otrolig fördel om vi får en samsyn”.

Bolaget bakom Sätra Centrum i konkurs

Det skulle inte bli några fler konkurser – nu blev det tre till.

Ny generaldirektör för SFV

Tidigare finansmarknadsminister tar över som generaldirektör. M-topp blir överdirektör.

Vasakronan hyr ut 3.100 kvm kontor till SGU

Större projektfastighet om 15.000 kvm fullt uthyrd.

AL hyr ut 1.300 kvm i Hagastaden

Lämnar lokaler mitt i city. Flyttar svenska huvudkontoret till Mineralvattenfabriken.

Podcast: Om stadsutveckling i Stockholm city

Anna Nordin från Vasakronan gästar senaste avsnittet för att prata om omvandlingen av Sergelstråket.

Liseberg: Skadan mindre än väntat

Större delar bedöms vara helt eller delvis oskadade.

Välkänd arkitektfirma flyttar till Gamla stan

Beslutat sig för att lämna landmärke.

Flyttar till Sergels torg

”Läget gör att det fortsatt är enkelt att ta sig till kontoret”.

Tillbaka till förstasidan