Cecilia Nilsson, Sverigechef på Hestia.

Hestia byter namn till Retta

Förvaltaren Hestia förnyar sitt varumärke och byter namn. Både Hestia och moderbolaget Realia Group får namnet Retta. Nu vill man bli ännu starkare i Norden, och satsar samtidigt på hållbarhet.

Hestia köptes 2017 av finska Realia Group, som de senaste åren har utökat tjänsteutbudet med bland annat inköps- och försäkringstjänster för bostadsbolag.

– Det nya varumärket är en del av vår strategi framåt. Vi har stor potential och möjlighet att växa som bolag. Att agera som en koncern med ett gemensamt varumärke kommer att stärka våra möjligheter att få fler internationella kunder. Vi behåller allt det som är bra med Hestia som bolag idag och adderar det mer moderna, det mer nordiska och det mer hållbara, säger Cecilia Nilsson, Sverigechef för Hestia.

Realia Group sysselsätter 1.600 experter och är Nordens största fastighetsförvaltnings- och fastighetsbyråbolag. På Hestia i Sverige arbetar 140 personer.

Varumärkesreformen omfattar Realias verksamheter i Finland och Sverige. I och med namnbytet kommer alla Realias nuvarande affärsenheter i Finland och Hestia i Sverige att verka under varumärket Retta.  Fastighetsmäklarföretaget Huoneistokeskus, som ingår i koncernen, kommer att fortsätta att verka under eget varumärke.

– Namnet Retta påminner om orden för rätt och gott i många skandinaviska språk. De orden hoppas vi ska förknippas med vårt namn i framtiden. Vi vill vara ett interaktivt, lyhört, ansvarsfullt, rättvist och modernt företag, arbetsgivare och partner. Och vi vill att namnet Retta ska förmedla just det, säger Cecilia Nilsson.

Retta vill även utmana fastighetsbranschen att ta större ansvar i hållbarhetsfrågor. Fastigheter och byggande står idag för cirka 30 procent av de globala CO2-utsläppen.

– Den gröna omställningen påverkar branschen i stor utsträckning. Vår uppgift är att hjälpa fastighets- och bostadsbolag att fatta ansvarsfulla beslut och främja den gröna omställningen genom våra tjänster. Genom vår upphandlingstjänst kan vi exempelvis ge fastighetsägarna kunskap och tjänster som kan användas för att minska fastigheternas utsläpp och energikostnader, säger Kari Virta, vd för Realia Group.

Hestia grundades 2007 och levererar tjänster för fastigheter med en total yta på tre miljoner kvadratmeter belägna på 30-talet orter i Norden.

Fler Nyheter från förstasidan

Almedalen

Höjdpunkter Almedalen 2022

FV listar ett 90-tal höjdpunkter för fastighets- och byggbranschen.

Lista: Så många från bolagen åker till Almedalsveckan

I många fall något färre deltagare. Ett stort bolag nobbar helt.

SBB rusade – steg med 18%

Uppåt på börsen under fredagen.

Randviken säljer för 490 mkr

23.000 kvm och hyresintäkter på 26,4 mkr/år.

SBB ökar säljtakten – avyttrar för hela 860 mkr

Avyttrar fyra fastigheter till två aktörer,

Hon blir ny vd för 67-miljarderbolag

Välkänd person blir vd för bolag med 28.000 bostäder.

Vill stoppa kriminella i fastighetsbanschen

Affärer ska kunna stoppas. Morgan Johansson: ”Den svenska fastighets­marknaden kan enkelt utnyttjas av den organiserade brottsligheten”.

Realplay

Online på väg att möta offline

Den vanliga butikshandeln upplever något av ett uppsving just nu. E-handeln kommer dock mer än dubblas fram till 2030 tror experter. Men ska det ske genom hemleveranser, ombud, boxar eller olika hybridformer?

Hoppar av skolköp från Sisab

”Försvårar för planeringen av finansieringen”.

Nye Åhlénsägaren: ”Dags att tänka över hyresnivåerna”

Åhléns nya storägare Ayad Al Saffar i FV-intervju om expansionsplaner, vägen till framgång, hyresnivåer och om sen på att äga fastigheter.

Wonna I de Jong förvärvar stort på Östermalm

Miljardaffär med stor fastighet.

Miljardköper igen efter nya hotläget – Balderbolag säljer

Har ägt sedan 2014. Fastighetsvärdet upp 167 procent på åtta år.

Klassiska Gondolen byter ägare

Renoveras och öppnar på nytt nästa år. Lallerstedt lämnar. Klart med ny aktör.

Beskedet: Grönan byggs ut

Ökar nöjesparkens yta med 20 procent.

Tillbaka till förstasidan