GANT flyttar globalt huvudkontor till Frihamnspiren

Stockholm Hamnar har tecknat ett hyresavtal med modemärket GANT om 4.700 kvm i anrika Magasin 3, i Frihamnen. Därmed lämnar man närbelägna OMX-huset som ägs av Fastpartner.

Stockholms Hamnar och GANT har i ett samarbete med konsultföretaget CBRE tecknat ett sjuårigt hyresavtal om 4 700 kvm lokaler i Frihamnen, Stockholm.

Lokalerna ligger på bottenvåningen i Magasin 3, ett av hamnens anrika magasin med fin sjöutsikt. Inflyttning beräknas ske under sommaren 2024.

– Det är med glädje vi välkomnar GANT till våra unika lokaler i Frihamnen. Vi ser fram emot att ännu en välkänd och nyskapande hyresgäst flyttar hit och sätter sitt eget avtryck i ett område som nu växer samman med staden i stadsutvecklingsprojektet Norra Djurgårdsstaden, säger Clas Westerberg, marknadsansvarig fastigheter Stockholm Hamnar.

GANT gör en ganska kort flytt. Modemärket lämnar OMX-huset på Tullvaktsvägen i Frihamnen som ägs av Fastpartner. Där tecknade man 2014 ett nioårigt hyresavtal med dåvarande fastighetsägaren Fabege. Då gick flytten från Nacka.

Stockholms Hamnar omvandlar nu ett historiskt magasin till en livfull och inspirerande miljö för kontor, showroom, designstudio och catwalk. Det är en stor satsning med fokus på att bevara, återskapa och framhäva unika arkitektoniska kvaliteter och samtidigt utveckla den industriella karaktären som magasinet har.

– Som varumärke befinner vi oss på en spännande föryngringsresa, och att flytta vårt huvudkontor till nyrenoverade lokaler är en naturlig del av denna resa. Syftet är att skapa en plats för att främja idéer, kunskap, nyfikenhet och gemenskap. Att kunna erbjuda våra medarbetare denna nya arbetsplats där vi hoppas att de ska finna inspiration, utvecklas och trivas är något vi ser mycket fram emot, säger Patrik Söderström, CEO på GANT.

Modemärket GANT grundades av Bernard Gantmacher i USA 1949 och har idag butiker i över 70 länder. Nu flyttar de sitt globala huvudkontor med 350 arbetsplatser till Frihamnspiren i Stockholm.

Stockholms Hamnar har ett hundratal hyresgäster i Frihamnen som är verksamma inom allt från sjöfart och marin innovation till media, museum, restaurang och bryggeri. Stockholms Hamnar förvaltar 127.000 kvm lokalyta i Frihamnen. Alla byggnaderna är unika med lång historia bakom sig som skapar fina miljöer.

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Uppgift: Här öppnar Apple nummer fyra i Sverige

Efter fiaskot vid Kungsträdgården kan det bli en andra butik i 08-området.

CBRE IM utvecklar logistik om 46.000 kvm

Förvärvar mark utanför Helsingborg och bygger logistik på spekulation.

Coor hyr 4.500 kvm av Fabege vid Haga Norra

Fabeges projekt uthyrt till två tredjedelar.

Kontor i ett klot

CA Fastigheter projekterar för hotell och kontor i två gamla gasklockor.

Perfekt storm stoppar bostadsbyggen

Tvärnit på alla sätt. Men det finns sätt att få igång bostadsmarknaden. En expert på Tango ser fler möjlig­heter, men ...

Älvstrandens vd sparkad

Får gå efter extrainkallat styrelsemöte där kritisk rapport var underlag.

Slår till med köp på hela 5 mdr

Oväntad säljare till eftertraktade fastigheter.

Nystart för Obos landmärke – fyra team tävlar

Läs om de nya planerna för höghuset och vilka som fått i uppdrag att rita. Flera världsberömda arkitektfirmor anlitade.

Catella förvärvar majoritet i franska Aquila

Med förvärvet utökar bolaget sin verksamhet inom asset management och fondförvaltning.

Topplista

Största affärerna 2023

De största transaktionerna på fastighetsmarknaden rangordnas.

Bildextra: Gasklocka 2 blir till Gasometer

Stockholms stads och Pophouse nya kulturmötesplats har döpts.

Så blir utsiktsvåningen – ”Blir en kassako”

Ola Sernekes kalkyl för 100 miljoner kronor per år.  230 meter upp. Nya innovationen. Jämför med Burj Khalifa.

Lista: Priserna för att åka upp i världens högsta

Fastighetsvärlden listar 25 världskända skyskrapors utsiktsplatser.

Tillbaka till förstasidan