Fastighetsprofiler går in i Openpoint

Openpoint, pionjär inom digitaliseringen av fastighets- och infrastruktursektorn, välkomnar tre nya delägare. Det är Skanskas tidigare Sverige-VD Gunnar Hagman, NREPs grundare Rickard Dahlberg och Jonas Ramstedt via Landia.

Annons

Hansen Advokatbyrå har agerat som bolagets rådgivare i nyemissionen. Sedan tidigare är bland andra även Rocmore Holding AB delägare.

Genom att kombinera bland annat punktmoln från laserskanning och BIM skapar Openpoint en verklighetsavbildning som visualiserar data på ett helt nytt sätt.

– Jag har under lång tid följt plattformar som arbetar med digitala tvillingar. Openpoint är tveklöst det mest spännande jag sett inom segmentet, säger Gunnar Hagman.

Openpoint är en webbaserad, interaktiv och formatoberoende plattform för digitala tvillingar. Plattformen är skalbar och har visat goda resultat med sin användarvänlighet och sitt unika sätt att kombinera och filtrera data, något som gör den till ett bevisat starkt verktyg för fastighets- och infrastruktursektorn.

–  Openpoints proof of concept har varit imponerande med deras holistiska lösning. Jag bedömer att Openpoints plattform på sikt blir den mest kompletta på marknaden. Enkelheten och skalbarheten gör att bolaget har stor potential att slå igenom i många segment och etablera sig på global nivå, säger Jonas Ramstedt.

–  Vi har träffat de flesta svenska bolag som arbetar med digitala tvillingar men inte hittat ett tillräckligt bra totalerbjudande. När vi fick upp ögonen för Openpoint insåg vi att det är den enda plattformen som har kunder i alla delar i värdekedjan. De har på ett unikt sätt gjort digitalisering tillgänglig och begriplig för alla aktörer i samhällsbyggnadsprocessen, säger Rickard Dahlberg (en av grundarna till NREP) som investerar privat i Openpoint.

Grundaren Robbin Hellström startade Openpoint 2020, den första skarpa versionen av plattformen lanserades 2022. Sedan dess har ett flertal kunder inom fastigheter, infrastruktur och industri anslutit sig. Företaget, med kontor på Kungsholmen i Stockholm, har i dagsläget åtta anställda. Robbin Hellström tar nu rollen som produktchef med fokus på kundrelationer. VD-rollen lämnas över till Arnold Rosén, entreprenör och tidigare VD och grundare av Nordsten Fastigheter (dotterbolag till Sveafastigheter), som i fjol gick in som investerare i Openpoint.

– Jag ser fram emot att driva företagets tillväxtresa med ett starkt kundfokus och med ambition att nå flera marknader redan i år, säger Arnold Rosén.

Med planen för internationell expansion och rekrytering av nya talanger inom utveckling, support, marknad och sälj står Openpoint inför en spännande framtid. Plattformen erbjuder inte bara det enklaste och mest kostnadseffektiva sättet att digitalisera på, den banar även väg för integration av AI- och IoT-tjänster. Under våren läpps nästa version av plattformen parallellt med att ännu fler funktioner och moduler utvecklas.

–  Efter tre år av blod, svett och tårar är jag oerhört stolt över att ha fått detta förtroende av externa investerare. Nu kan vi bygga bolaget lika starkt som produkten. Openpoint är och ska vara det absolut enklaste och billigaste sättet att digitalisera ytor på, samtidigt som möjligheterna är enorma. Det svåraste är att göra komplexa saker enkelt, men det känns som att vi har lyckats med det, säger Robbin Hellström.

Fler Nyheter från förstasidan

Arena i svårt område åter på tapeten

Kan placeras på fastighet med flera stora projekt på gång.

Älvsjö, P.A.C.E, ny stadsdel.

Vill skapa ny stadsdel i Älvsjö – helt byggd i trä

Förslag: Kvartersstad i klassisk stil. 5.000 bostäder och 10.000 arbetsplatser.

Förvaltarens första stora nya sedan 80-talet

”Trots ett omvärldsläge som gör att många byggen står still tar vi ansvar och fortsätter att utveckla”.

Kritik mot landshövdingen

Anklagas för att vilja styra frågor inom byggnation och exploatering.

Topp lämnar Skanska

Slutar efter 18 år. FV berättar om nya jobbet. Danielsson: ”Jag önskar honom all lycka till i framtiden”.

Barings säljer snabbt till Kappahl för 600 miljoner

Säljer lyckat innehav – men vill egentligen köpa mer. Dubbelsmäll för annat fastighetsbolag.

Vectura förvärvar byggrätter om 50.000 kvm

Fortsätter att hålla ett rejält högt affärstempo.

Fastator tar nedskrivning på 69 miljoner

Läs om turerna och den aktuella fastigheten – i kanonläge på Södermalm.

Sparbössan köper grannhus på Östermalm

Omfattar 2.800 kvm kontor och fransk bistro med vinbar i gatuplan.

Så stora är bolagen på sociala medier

Balder, Castellum och Vasakronan är störst av fastighetsbolagen på sociala medier. Men är det viktigt att synas i sociala kanaler?

Rapport: Läge och moderna kontor lockar allt mer

Balans mellan utbud och efterfrågan i Stockholms CBD. Vakansgraden fortsätter stiga på de flesta delmarknader.

“Lyssna på marknaden och på oss fastighetsägare”

Branschen samlades på FV:s seminarium Fastighetsdagen Uppsala.

Byggnaden som vann Kasper Salin-priset

Träbygge fick åtråvärt arkitektpris.

Tillbaka till förstasidan