Djursjukhus hyr 2.000 kvm hos Wihlborgs

Under hösten 2024 öppnar Awake Djursjukhus i den tidigare postterminalen (Posten 1) i Gåsebäck i södra Helsingborg. Den stora efterfrågan på kvalificerad veterinärvård ligger bakom expansionen. Avtalet omfattar 2.000 kvm och 15 år.

Annons

Croisette var rådgivare åt Wihlborgs i uthyrningen till Awake.

Awake Djursjukhus driver sedan tidigare akut- och specialistvård på Södermalm i Stockholm för hundar och katter. Företaget utökar nu sin verksamhet med Awake Djursjukhus Helsingborg som på samma sätt kommer att bedriva akut- och specialistsjukvård för hundar och katter dygnet runt, året om. Företaget räknar med att 20-25 medarbetare kommer att arbeta på sjukhuset i uppstarten för att sedan utökas.

Antalet husdjur har ökat stadigt de senaste åren och husdjuren blir allt äldre. Därmed har också behovet av både akut och specialiserad veterinärvård ökat. Samtidigt finns få djursjukhus med dygnet-runt-verksamhet.

Innan Wihlborgs förvärvade fastigheten användes den som postterminal. Helsingborgs Stadsarkiv är sedan tidigare hyresgäst i fastigheten.

Gåsebäck är ett utvecklingsområde i Helsingborg där en omvandling av området delvis påbörjats av Helsingborg stad. Syftet är att utveckla Gåsebäck och Husarområdet till en levande stadsdel med blandade verksamheter.

– Att det finns ett stort behov av djursjukvård är tydligt. Genom att samla specialistkompetens och högkvalitativ utrustning på Awake Djursjukhus ämnar vi vara det självklara valet för avancerade medicinska och kirurgiska behandlingar, säger Michael Brückner, vd för Awake Djursjukhus Helsingborg.

– Etableringen av det nya djursjukhuset är en viktig del i den strategiska omvandlingen av Gåsebäck mot en blandad stadsdel med bostäder, verksamheter och grönområden. Djursjukhuset blir ett efterfrågat tillskott på marknaden som genom sina generösa öppettider även bidrar till en ökad trygghet. En investering för både djurs hälsa, nya arbetstillfällen och en positiv förändring i Gåsebäck, säger Alexandra Werder Hallonkvist, enhetschef Tillväxt, Helsingborgs stad.

– Genom det kontinuerliga flödet av medarbetare och kunder under dygnets alla timmar kommer det nya djursjukhuset att bidra till ökad rörelse och trygghet i området. Fastigheten ligger på gångavstånd till de centrala delarna av Helsingborg och har god tillgång till kollektivtrafik, vilket gör den lättillgänglig för alla typer av besökare, även fyrfota vänner, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Fler Nyheter från förstasidan

Investerar i södra Europa

Berättar för FV om framtidsplanerna.

Arnhult miljardsäljer privat till nya Muro Invest

21 fastigheter ingår i transaktionen.

Smällkaramell: Söker hela 20.000 kvm nytt

FV avslöjar storbolagets kraftiga minskning av kontorslokaler. Mer än halvering kan vänta. Svår vakans kan vänta för börsbolag.

Wihlborgs hyr ut 3.300 kvm

Fastigheten köptes för drygt ett år sedan med hög vakans. Nu fullt uthyrd.

Arena i svårt område åter på tapeten

Kan placeras på fastighet med flera stora projekt på gång.

Älvsjö, P.A.C.E, ny stadsdel.

Vill skapa ny stadsdel i Älvsjö – helt byggd i trä

Förslag: Kvartersstad i klassisk stil. 5.000 bostäder och 10.000 arbetsplatser.

Förvaltarens första stora nya sedan 80-talet

”Trots ett omvärldsläge som gör att många byggen står still tar vi ansvar och fortsätter att utveckla”.

Kritik mot landshövdingen

Anklagas för att vilja styra frågor inom byggnation och exploatering.

Topp lämnar Skanska

Slutar efter 18 år. FV berättar om nya jobbet. Danielsson: ”Jag önskar honom all lycka till i framtiden”.

Barings säljer snabbt till Kappahl för 600 miljoner

Säljer lyckat innehav – men vill egentligen köpa mer. Dubbelsmäll för annat fastighetsbolag.

Vectura förvärvar byggrätter om 50.000 kvm

Fortsätter att hålla ett rejält högt affärstempo.

Fastator tar nedskrivning på 69 miljoner

Läs om turerna och den aktuella fastigheten – i kanonläge på Södermalm.

Sparbössan köper grannhus på Östermalm

Omfattar 2.800 kvm kontor och fransk bistro med vinbar i gatuplan.

Tillbaka till förstasidan