Disney och Inditex klara för jätten MoS

Mall of Scandinavia öppnar om drygt ett år. Arbetet med att signera nya varumärken till Mall of Scandinavia, som öppnar hösten 2015, fortskrider. Fastighetsägaren Unibail-Rodamco har tidigare presenterat några av de varumärken som är klara (läs mer i länkarna till höger), och nu etablerar sig även världens största modegrupp Inditex och välkända Disney sina koncept i Mall of Scandinavia.

Inditex är världens största modegrupp och består av flera välkända varumärken (bland annat Zara, Massimo Dutti, Bershka och Pull and Bear). Inditex väljer nu att storsatsa med sina varumärken i Mall of Scandinavia och hyr butiksytor på totalt 4.800 kvm. Fastighetsvärlden saknar kännedom om vilka varumärken som intar butiksytorna.

Genom etablering i Mall of Scandinavia kommer Disney att öppna sin första butik i Sverige. Det blir även den första i sitt slag någonsin i ett svenskt köpcentrum.

Mall of Scandinavia får även förstärkning i restaurangutbudet i och med en etablering av Vapiano. Den tyska restaurangkedjan som erbjuder italienskt kök upptar en yta på 900 kvm i köpcentrumet. Ytterligare 120 kvm kommer att utgöras av en terrass som vetter mot Friends Arena. Restaurangen inreds i Vapianos senaste inredningskoncept i en avslappnad och familjär miljö.

Tidigare har Unibail-Rodamco presenterat ett urval av varumärken som valt att etablera sig i Mall of Scandinavia. Bland annat så öppnar SF Bio en biograf med 1.800 stolar, en av Nordens största filmdukar i IMAX-biograf och även VIP-lounger, restaurang och bar för en ökad helhetsupplevelse.

O ’Learys satsar stort och öppnar en av sina största restauranger någonsin i ett köpcentrum i Mall of Scandinavia. Åhléns lanserar sitt nya City-koncept med Åhléns Wellness, Café Å Lait och sitt nya barnkoncept.

– De nya etableringarna inom mode och nöje förser våra kunder med ett attraktivt urval och en högkvalitativ bredd. De förser även våra kunder med högsta kvalitet och förstärker dessutom vår övertygelse om att Mall of Scandinavia kommer att bli en shoppingupplevelse av global standard, säger Lars-Åke Tollemark Managing Director för Unibail-Rodamco i Norden.

Fastighetsvärlden Idag 2014-08-04

Mall of Scandinavia
Huvudentrén för Mall of Scandinavia, vid uppgången från pendeltågsstationen, har nästan inglasningen klar. Ovanpå bygger Fabege kontorslokaler för TeliaSoneras nya huvudkontor. Till vänster på bilden syns Vattenfalls huvudkontor.
Mall of Scandinavia
Vy på långsidan av Mall of Scandinavia. Parkeringsytan på bilden kommer delvis att användas för SEBs nya kontor.
Mall of Scandinavia
Mall of Scandinavia ska innehålla 250 butiker som ska dela på den totala uthyrningsbara ytan 101.000 kvm.
FV-Mall of Scandinavia4
Fastigheten innehåller inte endast köpcentrum, kontor och parkeringsgarage utan även bostäder (Peab). Totalt i Arenastaden planeras det för 2.000 nya bostäder.
Mall of Scandinavia
”Bakre” ingången till Mall of Scandinavia som angränsar till Friends Arena och Quality Hotel (som syns till vänster). I den delen av köpcenret kommer bland annat den stora SF-biografen och flera restauranger att finnas.

 

 

Fler Nyheter från förstasidan

NREP köper i Oslo för 3 miljarder

Medan Castellum och SBB strider om bestånd värt 50 miljarder så köper NREP för 3 miljarder kronor.

Hon blir boss över AL:s storsatsning inom ”nya” segmentet

Projektportföljen är på hela 36 miljarder, men 40 procent gäller annat än kontor och handel.

Tengelin: ”Jag vill bidra till tillväxt och framgång”

Intar vd-stolen efter Fredrik Lidjan. Fredrik Holmström: ”Vi har marknaden med oss”.

Lista: Sida fick 43 flyttalternativ – fyra hårdgranskades

FV berättar om de tre främsta utmanarna och om vilka fastighetsägare som lämnat in förslag – en del smått galna utifrån kriterierna.

Vill förlänga byggloven i kristider

Nytt förslag i civilutskottet.

Lämnar vd-stolen i 100-miljardersbolaget

Ett av landets absolut största fastighetsbolag söker ny vd.

Bakslag: Nobbar både SBB:s och Castellums bud

Nu har största ägaren satt ner foten.

Bryter affär kring prestigeprojekt

Köper åter två projekt. Söker ny delägare till ett tredje. Ursprungligt projektvärde: 7,6 miljarder kronor.

"Kan inte bara titta på kronor per kvadratmeter"

Kaoset under pandemin ritar om drabbade segmentet.

Börsdebutanten Stenhus förvärvar för 175 mkr

Förvärvar tre fastigheter om totalt 40.000 kvm.

SBB:s sex nya lockelser i budkriget mot Castellum

Dragkampen om ”norska Vasakronan” fortsätter. Samtidigt öppnar Entras styrelse för att åter granska SBB:s bud.

Topplista

15 största ägarna av samhällsfastigheter

Från att tidigare ha varit en strikt offentlig angelägenhet är ägandet av samhällsfastigheter i dag betydligt mer diversifierat. FV listar de 15 största.

Ilija Batljan besviken – men fortfarande hoppfull

Näringsministern kommenterar affären.

Tillbaka till förstasidan