Flera nya butiker till Mall of Scandinavia – se listan

Annons

Klart med Starbucks och Superdry. Lönehelgen i september 2015 öppnas portarna till Unibail-Rodamcos miljardsatsning Mall of Scandinavia i Arenastaden, Solna. Med 250 butiker och restauranger, nordiskinspirerad arkitektur och ett brett serviceutbud­ ska Mall of Scandinavia sätta en helt ny standard för köpcentrum i Skandinavien – enligt bolagets ambition.

Uppdaterat 12/11-2015: Här finns den slutliga listan över alla butiker i Mall of Scandinavia.

Intresset för etablering är stort och nu kan Unibail-Rodamco presentera ytterligare ett urval av de koncept som hittills tecknat avtal, se hela listan till höger. Dessa summerar 37 till antalet och dessutom finns ett flertal butikshyresgäster som av olika anledningar inte kan kommuniceras. Hur många butiker som är klara totalt saknar Fastighetsvärlden information om, men det är många fler.

Med sina 101.000 kvm kommer Mall of Scandinavia erbjuda såväl små som stora koncept med internationella och lokala varumärken. Det omtalade varumärket Superdry öppnar en flaggskeppsbutik på 800 kvm och det internationellt välrenommerade Michael Kors öppnar sin första butik i ett svenskt köpcentrum när Mall of Scandinavia slår upp portarna hösten 2015. Även Starbucks storsatsar och öppnar ett 250 kvm stort koncept i två våningsplan, det första i sitt slag i ett svenskt köpcentrum. Samtliga tre koncept väljer att lansera flaggskeppsbutiker med imponerande 8 m höga butiksfronter.

– Mall of Scandinavia kommer bli Nordens mest innovativa och nydanande köpcentrum. Att vara med i byggstadiet ger oss stora möjligheter att skapa något extra, säger Johan Rosenblom Country Manager för Starbucks i Sverige.

Starbucks lokal kommer att vara det första som besökare som kommer in i den stora entrén i syd (från pendelstågsstationen) möts av. Där delas köpcentrumet i två gångar för att utgöra en triangel. I ”spetsen” hamnar Starbucks.

Bland några av de modekoncept som är klara för etablering märks Gant, Volt och Odd Molly. Besökarna kommer även att hitta ett stort utbud av smycken och accessoarer från bland annat Claire’s, Thomas Sabo och Pandora. För att skapa ett helhetskoncept behövs också ett brett serviceutbud och med Systembolaget som framtida hyresgäst börjar detta ta form.

– Ju längre fram i processen vi kommer desto fler väldigt intressanta koncept väljer Mall of Scandinavia. Vi ser också att många av de som väljer att etablera sig här satsar lite extra. Många väljer t.ex. att etablera sina första eller största butiker här och flera kommer att sjösätta helt nya koncept, säger Lars-Åke Tollemark, VD, Unibail-Rodamco Nordic.

Hur stor yta av totalt 101 000 kvm som de upptar vill U-R inte berätta. Ungefär 10 000 kvm är avsatt för två livsmedelsbutiker och Systembolaget (vilka livsmedelskedjor det blir är inte klart), enligt samma koncept som i Täby Centrum.

Tidigare har Unibail-Rodamco presenterat det tecknade avtalet med SF Bio, som gör sin största satsning någonsin och skapar Nordens mest moderna biograf på totalt 9,000 kvm, läs mer i länkarna till höger.

Fastighetsvärlden Idag 2014-03-06

Fler Nyheter från förstasidan

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Tillbaka till förstasidan