Marie Bucht Toresäter blir vd för nya Novier.

De skapar Novier – ny stor fastighetsrådgivare

En ny stor fastighetsrådgivare skapas när Nordier och Novi går samman. Vd för det nya bolaget blir Marie Bucht Toresäter.

Efter att ha på var sitt håll vuxit under flera år går nu Nordier Property Advisors och Novi Real Estate samman för att bilda en ny ledande svensk fastighetsrådgivare. Bolaget kommer att erbjuda specialistkompetens inom transaktion, värdering, uthyrning, utveckling och förvaltning.

Det nya namnet för de sammanslagna verksamheterna blir Novier. Det nya bolaget kommer att ha cirka 100 anställda och en årsomsättning om cirka 150 miljoner kronor. Bolaget kommer att ha kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.
Största ägare efter samgåendet är Gullringsbo Egendomar, ABG Sundal Collier, Manacor Group och Tranviks Udde samt operativa partners. VD för det nya bolaget blir Marie Bucht Toresäter.

– Nordier och Novi delar samma värderingar och tillväxtambitioner samtidigt som vi kompletterar varandra. Vi ser det som en perfect match där vi tillsammans vill skapa Sveriges mest professionella och personliga fastighetsrådgivare, kommenterar Marie Bucht Toresäter samgåendet.

Med flera specialistkompetenser samlade under ett tak räknar man med att det skapas möjligheter till korsbefruktning och ett ökat flöde av uppdrag.

Ägarna har som mål att genom sammanslagningen bygga en större och starkare fastighetsrådgivare med samma professionella och personliga inriktning som Nordier och Novi står för idag. Bedömningen är att det finns goda möjligheter att fortsätta växa på den svenska marknaden med fler kollegor och kunduppdrag inom bolagens samtliga verksamhetsområden.

– Nordier och Novi är två bolag med samma inriktning på hög kvalitet, nytänkande och engagemang i kundens affär. Det tar vi med oss när vi nu bygger en av de största svenskägda fastighetsrådgivarna. Kombinationen av långsiktiga investerare samt operativa ägare ger en stabil plattform för Novier att växa vidare ifrån, säger Andreas Eneskjöld, grundare av Nordier Property Advisors.

Fler Nyheter från förstasidan

Realplay

Viktigt med järnkoll på kostnader och skatt

Nytt avsnitt från Realplay visar på stora möjliga kostnadsbesparingar och skattebesparingar i byggprojekt genom bättre framförhållning och kontroll.

Låg bakom miljardköpet från Wallenstam

FV berättar vem som är den hemliga aktören i storaffären.

Trio får bygga 30.000 kvm vid Bromma flygplats

Stort börsbolag utökar till över 80.000 kvm byggmöjligheter.

Corem tappar på inställd obligationsemission

Minuterna efter att Corem meddelat att de ställer in en planerad obligationsemission sjönk B-aktien med 4 procent ned till en ny bottennivå.

Lista: 13 nya restauranger och kaféer till Arlanda

Läs om vilka varumärken som tar plats när Arlanda växer med 11.000 kvm. Se även var den nya ”matverandan” placeras.

Viceroys grundare: SBB ska ner ytterligare 50 procent

Blankningsfirmans grundare i inlägg på Twitter.

CBRE rekryterar ny vd – lång bakgrund i Ryssland

Ny ansvarig i Sverige. Rekryteras från konkurrent.

Redo sälja i Gamla stan

Välkänd fastighet från 1600-talet till salu.

”Avkastningskraven för kontor oförändrade”

Colliers släpper ny rapport. ”Vi ser framför oss att transaktionsaktiviteten tar fart mot slutet av året eller början av nästa år.”

Botrygg inför räntegaranti för bostadsrättsköpare

”Medan många av branschens största aktörer låter föreningarna ta räntesmällen…”

Prisrekord att vänta vid affär nära Stureplan

FV avslöjar att en historisk affär i Gyllene Triangeln kan vänta.

Vill sälja stora delar av centrum

Totalt 12.500 kvm lokaler och bostäder ingår i paketet.

Lekander lämnar SBB-toppen

Krister Karlsson tar över uppgiften.

Karlatornet nu högst i Sverige – Turning torso tvåa

FV har besökt höghuset. 80 procent av lägenheterna är sålda. Se nya bilder.

Tillbaka till förstasidan