Marie Bucht Toresäter blir vd för nya Novier.

De skapar Novier – ny stor fastighetsrådgivare

En ny stor fastighetsrådgivare skapas när Nordier och Novi går samman. Vd för det nya bolaget blir Marie Bucht Toresäter.

Efter att ha på var sitt håll vuxit under flera år går nu Nordier Property Advisors och Novi Real Estate samman för att bilda en ny ledande svensk fastighetsrådgivare. Bolaget kommer att erbjuda specialistkompetens inom transaktion, värdering, uthyrning, utveckling och förvaltning.

Det nya namnet för de sammanslagna verksamheterna blir Novier. Det nya bolaget kommer att ha cirka 100 anställda och en årsomsättning om cirka 150 miljoner kronor. Bolaget kommer att ha kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.
Största ägare efter samgåendet är Gullringsbo Egendomar, ABG Sundal Collier, Manacor Group och Tranviks Udde samt operativa partners. VD för det nya bolaget blir Marie Bucht Toresäter.

– Nordier och Novi delar samma värderingar och tillväxtambitioner samtidigt som vi kompletterar varandra. Vi ser det som en perfect match där vi tillsammans vill skapa Sveriges mest professionella och personliga fastighetsrådgivare, kommenterar Marie Bucht Toresäter samgåendet.

Med flera specialistkompetenser samlade under ett tak räknar man med att det skapas möjligheter till korsbefruktning och ett ökat flöde av uppdrag.

Ägarna har som mål att genom sammanslagningen bygga en större och starkare fastighetsrådgivare med samma professionella och personliga inriktning som Nordier och Novi står för idag. Bedömningen är att det finns goda möjligheter att fortsätta växa på den svenska marknaden med fler kollegor och kunduppdrag inom bolagens samtliga verksamhetsområden.

– Nordier och Novi är två bolag med samma inriktning på hög kvalitet, nytänkande och engagemang i kundens affär. Det tar vi med oss när vi nu bygger en av de största svenskägda fastighetsrådgivarna. Kombinationen av långsiktiga investerare samt operativa ägare ger en stabil plattform för Novier att växa vidare ifrån, säger Andreas Eneskjöld, grundare av Nordier Property Advisors.

Fler Nyheter från förstasidan

Köper i skuggan av jätte

Betalar 300 miljoner för nyutvecklad gränshandel.

Villkoren för Titania klara

Inför teckningsperioden har man nu satt teckningskursen. Totalt tar bolaget in högst 430 miljoner före emissionsomkostnader.

Misslyckande blir stor markanvisning

Ska bygga i södra Stockholm. 160 bostäder ingår.

Förvärvar i Florida

Svenskt bolag köper kontorsfastighet norr om Miami.

Projekt

”Extra allt” ska ge en ny dimension till kontoren

Är kombinationen kontor och hotell i samma byggnad en framgångsfaktor i framtiden? Det hoppas Platzer som tillsammans med NCC drar i gång slutspurten för höga Kineum i Göteborg.

Wallenstam 08-säljer till SBB för över miljarden

Överraskande försäljning. Fastigheter i Gröndal och Sundbyberg.

Bildextra: JM bygger spektakulärt

26 våningar högt. Totalt 157 bostäder. Priset högst upp: Över 15 miljoner kronor.

SBB får sin första markanvisning i Stockholm

Ser stora utvecklingsmöjligheter intill sitt bestånd i huvudstaden.

Han pekas ut som ny bostadsminister

Flera personer med insyn i både socialdemokraterna och bostadsmarknaden uttalar sig för Fastighetsvärlden.

Klart: Domen mot näringslivstopparna

Det blir påföljden för Nilsson och Olofsson.

FV-film: Mäktiga satsningen Space

Nytt innehåll mitt i Stockholm. Se Fastighetsvärldens producerade film från Space. 

Bilder: Så är nya Space

FV har besökt de häftiga lokalerna om 7.500 kvm inför öppning. Följ med in!

”Ursprungliga målet uppnås på riktigt nu”

Avgående vd:n Mats Hederos om storsatsningen.

Bilder: Se förändringen – öde i 4.624 dagar

Bilder från när Hötorgsskraporna och Sergels torg började växa fram.

Tillbaka till förstasidan