Catena tar in 1,6 miljarder via nyemission

Nyemissionen i Catena omfattar drygt 4,5 miljoner aktier och den gjordes till en kurs på 362 kronor per aktie, 7,4 procent under stängningskursen på tisdagen.

Efter börsens stängning på tisdagseftermiddagen meddelade Catena att man ämnade genomföra en riktad nyemission genom ett accelererat book building-förfarande.

Styrelsen har övervägt möjligheten att istället göraen företrädesemission, men anser att det skulle innebära ökad komplexitet och att det kräver väsentligt längre tid för genomförande, vilket kan hindra bolaget från att agera på affärsmöjligheter i närtid. Även en rad andra skäl låg bakom beslutet att genomföra nyemissionen på det sätt som nu skedde.

Nyemissionen riktades till ett stort antal svenska och internationella institutionella investerare. Den genererade ett stort intresse och var övertecknad.

En del av nyemissionen riktades till bolagets näst största aktieägare, WDP Invest NV, som före nyemissionen ägde cirka 10,0% av aktierna och rösterna i bolaget.

Nyemissionen omfattar 4.534.944 aktier till en teckningskurs om 362 kr per aktie. Det motsvarar en rabatt om 7,4 procent mot stängningskursen på börsen tisdagen den 29 november 2022 och nyemissionen medför en utspädning om 9,1 procent baserat på antal aktier i bolaget efter emissionen.

Bolaget tillförs nu 1 642 mkr före emissionskostnader.

Catena avser att använda likviden för att stödja nuvarande pipeline av utvecklingsprojekt samt att möjliggöra för bolaget att fortsätta växa genom nya projekt inklusive hållbara energiprojekt. Därutöver vill man kunna kapitalisera på attraktiva förvärvsmöjligheter samtidigt som bolaget behåller en stabil kapitalstruktur i dagens volatila finansmarknader.

ABG Sundal Collier och Van Lanschot Kempen agerade Joint Global Coordinators och Bookrunners. Born Advokater agerade legal rådgivare till Catena och Baker & McKenzie Advokatbyrå KB agerade legal rådgivare till ABG Sundal Collier och Van Lanschot Kempen i samband med nyemissionen.

Fler Nyheter från förstasidan

Ikea öppnar i Täby Centrum

Sjätte satsningen i Stockholmsområdet. Nu i nytt väderstreck.

“Årets förhandlingar är oerhört tuffa”

Hyresgästföreningens förbundschef berättar om de svåra förhandlingarna.

Listor: Årets hyreshöjningar och yrkanden

Ovanligt många hyresförhandlingar är inte klara.

Hett, hett – men nu lite osäkert kring logistik

Succésatsning som skapat hela 4.600 arbetstillfällen.

Svefa förvärvar Set Up

Tagit en marknadsledande position.

Hyror för privatägda värdar i Stockholm klara

Avtal gäller 100.000 lägenheter.

Hit flyttar AMF sitt nya kontor – ”del av staden”

Vd Thomas Erséus berättar hur bolaget har tänkt.

Experter skapar ny podd för fastighet och finans

Hur ser betalningsviljan ut för fastigheter på direktmarknaden och vem är det som har högst blodtryck i fastighetsbranschen just nu? Ny podd går på djupet med stort och smått.

Hon blir ny vd för Niras

Blir ansvarig för 240 medarbetare.

Bilder: Förslag om 30 våningar vann

Landmärke förändras. 68 arkitektteam lämnade förslag.

Börsbolag redo att sälja mitt på Östermalm

Nästan 12.000 kvm. Läge som kan attrahera flera investerargrupper.

Tänkt storspelare gör första större förvärvet

Investerar i närheten av slottsmiljö.

Realplay

Kista är en nyckelfråga för Ericsson

Samverkansprojektet Kista Limitless har nu varit igång i drygt ett år. Under det året har man satt igång en rad aktiviteter samtidigt som de långsiktiga planerna fortsätter att mejslas fram.

Klart: Så mycket höjs hyrorna i Stockholm

Beslutet rör 77.000 lägenheter.

Tillbaka till förstasidan