Aspelin Ramm köper strandfastighet i Kungälv

Aspelin Ramm Fastigheter har köpt en fastighet med drygt 2900 kvadratmeter uthyrningsbar lokalyta. Tomtytan är på cirka 9500 kvadratmeter och är belägen intill Nordre älv och gränsar till kexfabriken Göteborgs Kex. – Det är en mycket vackert belägen fastighet där vi ser flera spännande möjligheter för stadsutveckling i framtiden. Förutom den vackra och parkliknande miljön vid vattnet ligger fastigheten även nära Kungälvs nya köpcentrum Kongahälla Center, säger Lennart Karlsson, vd för Aspelin Ramm Fastigheter.
Fastigheten är idag fullt uthyrd till sex olika hyresgäster, bland annat den stora friskvårdskedjan Nordic Wellness och restaurangen Älvsmagasinet.

– Även om fastigheten idag är fullt uthyrd är det i första hand områdets framtida potential som är den främsta anledningen till vårt köp. Kungälv är en spännande och växande kommun som ligger bara 20 minuter från centrala Göteborg och som präglas av optimism och tillförsikt. Med en växande befolkning så ökar behovet av bostäder kring våra större städer, så det är naturligtvis en möjlig inriktning för områdets framtida utveckling som vi gärna vill titta närmare på tillsammans med kommunen.

Aspelin Ramm Fastigheter har tidigare utvecklat såväl bostäder som kontorslokaler och kommersiella lokaler, främst i Västsverige. Nya Vallhamra torg i Partille är ett exempel på hur Aspelin Ramm Fastigheter omvandlat ett gammalt och omodernt förortstorg till en modern och levande stadsdel med cirka 240 nya bostadsrätter samt lokaler för handel och lokal service. För det utvecklingsprojektet tilldelades Aspelin Ramm Fastigheter nyligen Partille kommuns byggpris för 2019.

– Just nu arbetar vi intensivt med att utveckla Pedagogen Park i Mölndal till en kreativ och hållbar miljö med stadsmässiga kvaliteter. Den före detta lärarhögskolan är redan i dag en attraktiv och populär mötesplats för företag inom olika branscher och med olika inriktningar. Nu tar vi nästa steg i områdets utveckling och bygger nya bostäder och ytterligare kommersiella lokaler för handel och lokal service. Totalt planeras det att byggas 1100 nya bostäder i Pedagogen Park under de kommande åren.

Enligt Lennart Karlsson har hela området väster om bostads- och handelsområdet längs Strandgatan i Kungälv det mesta som krävs för att utvecklas till en modern och trivsam stadsdel i en vacker miljö.

–  Förutom bostäder kan man även tänka sig andra alternativ för fastigheten och för närområdets utveckling. Vi vill gärna vara en del av den positiva utvecklingen som vi idag ser i Kungälv och vara med och bidra med våra resurser, kunskaper och erfarenheter av liknande utvecklingsprojekt.

Fler Nyheter från förstasidan

Hyr 4.600 kvm i Balders och Peabs häftiga projekt

Klart med tredje uthyrningen på kort tid. Summerar 21.500 kvm.

Slättö miljardsäljer till Patrizia

Läs om vad som ingår i transaktionen.

Porträtt

Långläsning: Ny kraft tar över efter legend

Snabbt. Tempot har alltid varit högt när det gäller Nyfosa. Transaktionerna har avlöst varandra. Nu tar Stina Lindh Hök över vd-stolen när en legend lämnar plats för nya krafter.

Superklassen: Tre storbolags-vd:ar

Styr bolag med ett sammanlagt fastighetsvärde om nästan en kvarts biljon kronor.

Affärsanalys

Hoppas ha hittat en riktig godbit

Robin Herteus, värderare på JLL, har satt analyspennan på en affär som ägt rum i centrala Sundbyberg.

Han blir ny vd för 25-miljardersbolaget

I en intervju med Fastighetsvärlden öppnar han för nya jv-bolag i nya segment.

50 Mäktigaste

50 Mäktigaste 2020: Idag platserna 14-16

För 15:e året har fastighets- och byggbranschen röstat fram vem som anses Mäktigast.

Odd Mollys snabbresa fortsätter – förvärvar sju

Säljare blir nya betydande aktieägare i bolaget.

Unik lista: Här är hetaste områdena för bra shopping

Se även var i centrala Stockholm som det finns positiva trender. Läs kommentar från ettan.

Logistea nästan i mål med affären för 841 miljoner

Försäljningsprocessen pausades i början av pendemin. Nu är parterna nästan i mål.

Redo för ny storflytt – kan lämna Hagastaden

Kan göra ännu en stor samlokalisering.

Smäll för Steen & Ström när Åhléns stänger ännu mer

Fortsätter att krympa beståndet.

JM tillträder byggrätt för nytt HK - se nya bilder

FV avslöjade planerna för fem år sedan. Nu är det dags för byggstart. En tredjedel ska hyras ut externt.

Vill sälja portfölj med nio fastigheter

Läs om säljaren och vilka fastigheter som berörs.

Tillbaka till förstasidan