Jakobsbergs Centrum sålt för 700 Mkr

Annons

För några dagar sedan meddelade Drott att det sålt sin andel i Jakobsbergs Centrum för 111 Mkr. Fastighetsvärlden Idag kan nu avslöja att hela Jakobsbergs Centrum sålts för ca 700 Mkr. Köpare är Doughty Hanson & Co, eller mer korrekt, två dotterbolag till den fastighetsfond, Doughty Hanson & Co Real Estate Fund, som företaget satte upp för något år sedan och som har en placeringskapacitet på ca 600 miljoner dollar. Affären beräknas slutföras i mars efter nödvändiga kommunala beslut etc.

Jakobsbergs Centrum sålt för 700 Mkr

Annons

För några dagar sedan meddelade Drott att det sålt sin andel i Jakobsbergs Centrum för 111 Mkr. Fastighetsvärlden Idag kan nu avslöja att hela Jakobsbergs Centrum sålts för ca 700 Mkr. Köpare är Doughty Hanson & Co, eller mer korrekt, två dotterbolag till den fastighetsfond, Doughty Hanson & Co Real Estate Fund, som företaget satte upp för något år sedan och som har en placeringskapacitet på ca 600 miljoner dollar. Affären beräknas slutföras i mars efter nödvändiga kommunala beslut etc. Dougthy Hanson & Co är Europas största oberoende fondbolag. Säljarna är totalt fyra stycken. Drott har redan nämnts men därutöver har säljarna varit kommunägda Järfällabygdens Hus AB, Flemming Sweden B.V. (Morgan Stanley) samt Järfälla kommun. Rådgivare till säljarna har DTZ Swede Property samt Centrumutveckling Håkan Karlsson AB varit. I affären ingår Jakobsbergs Centrumgalleria och två närliggande bostadsfastigheter samt lite mark för parkering. Den minsta delen av försäljningen står kommunen för som endast sålt lite mark för parkeringsändamål. Allra största försäljningen har det kommunägda Järfällabygdens Hus stått för som förutom sin del i centrum även sålt de två bostadsfastigheterna. Totalt omfattar affären nio fastigheter med 67000 kvm ythyrningsbar area. Av detta är 33000 kvm butiks- eller service, 8000 kvm kontor och 26000 kvm bostäder. Jonas Grandér på Doughty Hanson: -Vi är glada över att ha genomfört ett första fastighetsförvärv i Sverige. Särskilt som det inkluderar den välkända centrumgallerian i Jakobsberg som är en stabil och intressant tillgång med utvecklingspotential. Doughty Hanson utreder nu olika möjligheter att förädla anläggningen genom att bl.a. integrera köpcentret med de två närliggande bostadsfastigheterna som har kommersiella ytor i bottenplanet. Man räknar också med att det ska bli en effektivare förvaltning av centret genom en enda ägare istället för som tidigare tre stycken.

Fler Nyheter från förstasidan

Jubel: Sänker räntan

Beskedet som stor del av fastighetsbranschen väntat på. Läs flera kommentarer. Första sänkningen på 3.018 dagar.

Storägare har dumpat hela sitt innehav i SLP

Tidigare storägare och medgrundaren avser stanna kvar i styrelsen.

Sagax i nytt miljardköp

Långa hyresavtal del av storaffär.

Förvärvar för 1,7 procent på Östermalm

Affär ett stenkast från Humlegården.

Köper vid Stureplan

Näringslivsprofiler gör ytterligare ett förvärv.

Aktien rasar 20 % efter kreditgivarens pantrealisation

Motgångarna fortsätter – nu har banken sålt merparten av Engelberts aktier i Oscar Properties.

Index säljer för 1,5 miljarder

Rekordsäljer en hyresrättsfastighet. 444 lägenheter i vattennära område.

Atrium Ljungberg hyr ut 10.000 kvm i Hagastaden

Gör stor uthyrning i projektfastighet.

Topplista

Största uthyrningarna av kontor 2024

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2024, inklusive rådgivare till partnerna.

Revelop säkrar 2,4 mdr för ny fond – gjort miljardköp

Genomfört två förvärv om totalt 70.000 kvm lokaler.

RE Equity Omsorg nära köp för 800 mkr

Målet är att inom två år nå ett bestånd på 3 miljarder kronor.

Efter Castellums bakslag – nu kan planen lyfta igen

En av bolagets största fastigheter kan få ny användning – och även ny ägare.

Prisad rådgivare på nytt jobb – lämnat Engelbert

Blir ansvarig för 130 hyresavtal.

Tillbaka till förstasidan