Fastigheten Hästägaren 3. Foto: Revelop

Revelop hyr ut 2.600 kvm i Göteborgsområdet

Revelop har tecknat fyra separata hyresavtal i Göteborgsregionen omfattande totalt cirka 2.600 kvm lager och kontor. Fastigheterna ligger i tillväxtområdena Hisings Backa och Mölndal.

Annons

De senaste åren har Revelop gjort betydande förvärv i Göteborgsregionen, där fastighetsbeståndet nu omfattar cirka 170 000 kvadratmeter. Revelop arbetar efter ett utpräglat hållbarhetskoncept för att förädla och utveckla befintliga kommersiella fastigheter i Sveriges tre storstadsområden, vilket dessa tre uthyrningar är exempel på.

En av uthyrningarna gäller cirka 1. 300 kvadratmeter lager i fastigheten Backa 29:33. I samband med uthyrningen gör Revelop ytterligare investeringar för att minska energiförbrukningen och minska fastighetens klimatavtryck. Energiförbrukningen beräknas reduceras med cirka 40 procent. Hyresgästen, som är en myndighet, tillträder lokalen under fjärde kvartalet vilket gör fastigheten nästintill fullt uthyrd.

Den andra uthyrningen gäller en 340 kvadratmeter stor lokal i fastigheten Hästägaren 3, som är belägen i Mölndal. Hyresgästen är Merida Sverige AB, en framstående aktör inom cykelindustrin som etablerades i Sverige 2009. Inför tillträdet fjärde kvartalet i år anpassas lokalen för Meridas verksamhet. Uthyrningen innebär att även Hästägaren 3 snart är fullt uthyrd.

Revelop har även tecknat två avtal avseende lagerlokaler om nästan 1.000 kvadratmeter i fastigheten Kålleredgården 1:102, som också ligger i Mölndal. Båda hyresgästerna tillträder under fjärde kvartalet i år. Även här görs investeringar för att förbättra fastighetens klimatavtryck, där energiförbrukningen förväntas minska med 25 procent.

Revelop arbetar efter en omfattande ESG-strategi som innebär att samtliga fastigheter genomgår en hållbarhetsresa från brunt till grönt. Det inkluderar initiativ så som energioptimering, installation av solpaneler och laddstolpar samt ett mer effektivt nyttjande av fastighetens ytor.

– Vi är glada att välkomna de nya hyresgästerna till Backa och Mölndal. Affärerna är ett resultat av aktivt uthyrningsarbete i linje med fastigheternas affärsplaner som går ut på att förädla befintliga fastigheter till moderna och hållbara tillgångar, säger Jonathan Oskarsson, regionchef Göteborg och Öresund på Revelop.

Fler Nyheter från förstasidan

Taube dumpar aktier i OP

Kursen nere i rekordlåga 8 öre. Ny största ägare.

XXL flyttar tre varuhus – för hög hyra

Kan bli tal om fler flyttar i framtiden.

Förvärvar byggrätter för 247 bostäder

Ska bygga hyresbostäder i norra Stockholm.

Castellum hyr ut 6.900 kvm kontor – bantning

Nytt kontrakt med prestigehyresgäst.

Vill bygga ut hotell i Stockholm

FV berättar om bolagets projektplaner.

Stark aktör förvärvar söder om Stockholm

Fortsätter att söka efter nya förvärvsmöjligheter.

Nyinköpt fastighet delvis förstörd av brand

Polisen utreder händelsen som misstänkt mordbrand. Se bilder av förödelsen.

Ingka vill bygga ut nytt köpcentrum – för 800 mkr

Ett år efter nya varuhuset ska Ingka Centres nu inleda nästa etapp i Kållered.

Taube köper storpost i OP – aktien föll efter uppgång

Går från 0 till 16,9 procent i bolaget. Per Taube kommenterar för FV. Aktiekursen stack först uppåt för att sedan nå en ny bottennivå.

De satsar 400 mkr på lyxhotell utanför Göteborg

ESS Group satsar stort på hotellexpansion.

Grön finansiering på frammarsch

”Någonstans måste man se regelverken som affärsdrivande oavsett vad man tycker om dem.”

Oscar Properties ansöker om företagsrekonstruktion

Har lämnat in ansökan om företagsrekonstruktion till Stockholms tingsrätt.

75 procent av bolagets värde nu utomlands

Överlägset störst andel av de svenska större fastighetsbolagen.

Tillbaka till förstasidan