Nordic PM flyttar till AL i Sickla

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med fastighetskonsulten Nordic PM om nytt huvudkontor i Sickla. Avtalet omfattar närmare 500 kvm med inflyttning i mitten av december.Nordic PM lämnar därmed Nyfosas kontorshus vid Danvikstull i samma kommun, Nacka.

Annons

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med fastighetskonsulten Nordic PM om nytt huvudkontor i Sickla. Avtalet omfattar närmare 500 kvadratmeter med inflyttning i mitten av december.

– Sickla är ett bra område, här finns närhet till all form av service och matutbud. Vi får skräddarsydda lokaler som passar oss nu när vi ska ta företaget till nästa nivå, säger Jeanette Öhrn, vd Nordic PM.

– Sickla är en snabbt växande stadsdel med ett stort serviceutbud, restauranger och butiker, samtidigt som natur och träning finns runt hörnet, något som blir allt viktigare att kunna erbjuda sina medarbetare, säger Mikael Gillerlöv, fastighetschef Sicka, Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungberg har i 20 års tid utvecklat Sickla från ett industriområde till en levande stadsdel med en blandning av arbetsplatser, bostäder, skolor, handel, kultur och hälsa. Redan idag finns cirka 400 företag etablerade i Sickla och 8 000 arbetande. 2025 startar nästa steg i områdets utveckling – Stockholm Wood City som blir världens största stadsutvecklingsprojekt i trä.

Hyresavtalet med Nordic PM är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Nordic PM har idag sitt kontor i Danvikscenter på Hästholmsvägen 28 i Nacka. Den fastigheten, som ibland är känd som Viking Line-huset,  ägs av Nyfosa – och Nyfosa har även sitt huvudkontor där. Nyfosa (då Hemfosa) förvärvade den aktuella fastigheten Nacka Sicklaön 358:1 vid en uppmärksammad auktion där elva fastigheter såldes under en eftermiddag hösten 2010 – alla till Hemfosa.

Missa inte! Fastighetsdagen Stockholm 2024

Den 23 maj är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Fastighetsdagen Stockholm. Seminariet äger rum på Spegelsalen, Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Missa inte! Köpcentrum & Butiker 2024

Den 11 september är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Köpcentrum & Butiker 2024. Seminariet äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Kedja med 14 restauranger i konkurs

Rekonstruktionen lyckades inte för kedjan som bland annat har restaurang i MoS.

Starkt första kvartal för Veidekke

Men fortsatt trög marknad i Sverige. FV-intervju med vd och CFO.

Huggsexa: Säljer för 400 mkr

Avyttrar i hetaste läget. Dock 20 procent ner på priset på tre år.

Fastpartner hyr ut hotell

Skriver avtal med First Hotels.

Taube dumpar aktier i OP

Kursen nere i rekordlåga 8 öre. Ny största ägare.

XXL flyttar tre varuhus – för hög hyra

Kan bli tal om fler flyttar i framtiden.

Förvärvar byggrätter för 247 bostäder

Ska bygga hyresbostäder i norra Stockholm.

Castellum hyr ut 6.900 kvm kontor – bantning

Nytt kontrakt med prestigehyresgäst.

Vill bygga ut hotell i Stockholm

FV berättar om bolagets projektplaner.

Stark aktör förvärvar söder om Stockholm

Fortsätter att söka efter nya förvärvsmöjligheter.

Nyinköpt fastighet delvis förstörd av brand

Polisen utreder händelsen som misstänkt mordbrand. Se bilder av förödelsen.

Ingka vill bygga ut nytt köpcentrum – för 800 mkr

Ett år efter nya varuhuset ska Ingka Centres nu inleda nästa etapp i Kållered.

Taube köper storpost i OP – aktien föll efter uppgång

Går från 0 till 16,9 procent i bolaget. Per Taube kommenterar för FV. Aktiekursen stack först uppåt för att sedan nå en ny bottennivå.

Tillbaka till förstasidan