Patrik Åström, vd på Helio.

Helio öppnar coworking i Klarakvarteren

Hösten 2023 öppnar Helio sitt tionde coworking space, denna gång på Gamla Brogatan mitt i Stockholm City. Granne med restaurang Frantzén, Vetekatten och Sko Uno kommer Helio att fortsätta utveckla Klarakvarteren. Helio hyr 2.000 kvm av Axfast.

Annons

Helios 10 anläggningar:

Sundbybergs Torg 1, Sundbyberg (fastighetsägare: Alecta Fastigheter)

Slottsbacken 8, Gamla stan (Dina Försäkring)

Peter Myndes Backe, nära Slussen (Gemfast)

Kungsgatan 6 i Malmö (Svenska Hus)

Grev Turegatan 30, Östermalm (Afa Fastigheter)

Kistagången 12, Kista (Corem)

Mäster Samuelsgatan 42/Hötorgshus 3 (Vasakronan)

Hornsbruksgatan 23b, Hornstull (SEB Trygg Liv)

Gamla Brogatan 32 I city (Axfast)

Hangövägen 25 i Värtahamnen (öppnar 2025, Niam)

Källa: Fastighetsvärlden

 

Visa faktaruta

På nya Helio kommer det finnas plats för över 300 medlemmar i mindre och större kontor, ett växtbaserat kafé och plats för träning och hälsa i entréplanet mot gågatan.

Lokalerna på Gamla Brogatan totalrenoveras just nu inför förvandlingen till ett nytt Helio. Det ritas och byggs en grönskande innergård med utegym, kontorsrum för företag mellan 2 och 20 personer, eventytor, mötesrum, podcast-studio, lounger och ett café med uteservering ute på gågatan. Helio tar också med sitt uppskattade hälsoerbjudande Push till Klarakvarteren med egen PT och både yoga och löpklubb.

– Att skapa kontor människor längtar till är mer relevant än någonsin efter pandemin, och vi är både stolta och glada över vårt nya samarbete med Axfast mitt i Stockholm City, säger Patrik Åström, vd på Helio

– Klarakvarteren med dess färgsprakande historia som både hem åt Bellman och Strindberg, rivningsprotesterna på 60-talet men även den svenska jeanshajpen på 70-talet är en perfekt plats för Helio att skapa framtidens kontor. Kvarteren är som en hemlig stad i staden, och vi ser fram emot att vara med och utveckla området till ett kreativt nav i Stockholm, säger Patrik Åström, vd på Helio

Helio fortsätter sin tillväxtresa med denna tionde etablering och ser en fortsatt stark efterfrågan på flexibla kontor med rekordlåga vakanser i hela portföljen i både Stockholm och Malmö. Nyligen vann Helio även pris för ”Årets Community” bland Sveriges coworking- operatörer för sitt arbete med att skapa personliga kontor där inte bara arbetet är fokus, utan även hälsa, arkitektur och nätverk som en bärande del av vad en modern arbetsplats ska innehålla.

– Vi är fantastiskt glada att få med Helio som en del av Klarakvarteren. Deras förståelse för den nya tidens flexibla kontor och de spännande medlemmar de tar med sig, kommer att smitta av sig på hela kvarteret. Under de senaste åren har vi fortsatt att jobba för att skapa en personlig stadsdel med en unik mix av genuina butiker, restauranger och verksamheter – och Helio passar perfekt in i den mixen, säger Vida Farahvashi, fastighetsutvecklare Axfast.

Medlemmar kommer att kunna flytta in i Helio Klarakvarterens helt nyrenoverade lokaler under hösten 2023. Adressen är Gamla Brogatan 32 med rymliga kontor och lounger som vetter åt både Gamla Brogatan och Kungsgatan. Medlemmarna på Helio Klarakvarteren kommer att kunna jobba från alla andra Helio, i Malmö och Stockholm.

Missa inte! Fastighetsdagen Stockholm 2024

Den 23 maj är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Fastighetsdagen Stockholm. Seminariet äger rum på Spegelsalen, Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

"Omvandlingen i norr är ingen fluga"

Helene Hellmark Knutsson (S), landshövding i Västerbotten med flera diskuterade återindustraliseringen av Norrland.

Folksam slår till med köp nära Stureplan

Ny affär i city. Köparen öppen för fler förvärv.

Bilder: Så blir Genestas nya Zinko på Södermalm

De första illustrationerna av Södermalms nya kontorskvarter.

SLP köper från Nyfosa

Två börsbolag gör affär med varandra.

Infrahubs säljer 20.000 kvm nytt till Blackrock

Parterna har hittat varandra i ännu en transaktion.

Besqab varslar 25

”Det är ett tråkigt besked att ge men ett viktigt steg”.

Kedja med 12 restauranger i konkurs

Rekonstruktionen lyckades inte för kedjan som bland annat har restaurang i MoS. FV berättar om drabbade fastighetsägare.

Starkt första kvartal för Veidekke

Men fortsatt trög marknad i Sverige. FV-intervju med vd och CFO.

Huggsexa: Säljer för 400 mkr

Avyttrar i hetaste läget. Dock 20 procent ner på priset på tre år.

Fastpartner hyr ut hotell

Skriver avtal med First Hotels.

Taube dumpar aktier i OP

Kursen nere i rekordlåga 8 öre. Ny största ägare.

XXL flyttar tre varuhus – för hög hyra

Kan bli tal om fler flyttar i framtiden.

Förvärvar byggrätter för 247 bostäder

Ska bygga hyresbostäder i norra Stockholm.

Tillbaka till förstasidan