Topptrio skapar nytt rådgivningsbolag

En ny rådgivningsbyrå med inriktning på företag inom etablering, fastighet och bygg har startats, TRIO – Etablering & Public Affairs.

Annons

Fakta:

Pehr Granfalk drev innan han tog över som högste politiker i Solna en rådgivningsbyrå, Etablera – Strategisk kommunikation och PR, med inriktning på etableringsfrågor och exploatering. Han har just lämnat posten som kommunstyrelsens ordförande (M) efter dryga 11 år.

Håkan Falk lämnar posten som VD för kommunalförbundet Norrvatten den 31 december 2022. Tidigare har han bland annat varit exploateringsdirektör i Stockholms stad och VD för HSB Bostad.

Petter Lindfors, som är mångårig rådgivare inom stadsutveckling driver idag Public Affairs-byrån Downtown Advisors (vilket han också fortsätter med). Petter har en lång bakgrund som (M)-politiker och var tidigare ordförande för exploateringsnämnden i Stockholms stad.

Visa faktaruta

Grundarna är Pehr Granfalk – tidigare kommunstyrelsens ordförande i Solna och Håkan Falk – tidigare exploateringsdirektör i Stockholms stad och vd för HSB Bostad. Dessutom kommer Petter Lindfors, grundare av Downtown Advisors, verka som senior rådgivare.

Trion har en gedigen bakgrund och förståelse för frågor inom bygg och etablering och hur krångliga kommunala processer för bolag ska kunna hanteras eller snabbas på. 

– Vi ser att vi med våra olika bakgrunder och nätverk kan tillföra något till företag inom etablering, bygg och fastigheter, säger Pehr Granfalk.

– Vi kommer fokusera på att hjälpa bolag inom främst Stockholmsmarknaden och bli en länk mellan de som investerar och etablerar och tjänstepersoner och politiker för att få till bra och smidiga processer, säger Håkan Falk.

Förutom rådgivning och assistans i projekt bygger byrån på en nätverkstjänst som kopplar ihop personer inom fastighet och etablering med tjänstepersoner och politiker i olika kommuner. 

– Detta för att våra kunder ska få information i framkant och på ett sätt som är mer relevant än via formella möten. Syftet är att bygga en naturlig kontaktyta mellan etablering och beslut, avslutar Pehr Granfalk. 

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

K2A dyker efter revisorsuttalande

Obligationslån som förfaller i år kan kräva nyemission.

Hyundai flyttar HK till Frösunda

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Tillbaka till förstasidan